Донфрид: САЩ ви подават ръка, след като Русия затвори вратите

Тя е доволна от двустранното партньорство
19 май 2022 12:08, Росен Стойчев
142
Донфрид: САЩ ви подават ръка, след като Русия затвори вратите
Снимка: БГНЕС

По време на посещението на министър-председателя във Вашингтон вицепрезидентът Харис изрази своята висока оценка за силното партньорство и приятелство между България и САЩ. Протягаме ръка на България в момент, в който Русия затръшна вратите си пред нея.

Още по темата
Това каза помощник-държавният секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид в речта си на Бизнес закуска с Американската търговска камара, съобщи Нова тв.

Според Донфрид присъствието на високопоставени представители на българското правителство на Бизнес закуската с Американската търговска камара демонстрира колко важни са двустранните търговско-икономически отношения между двете страни. Тя изрази желание те да бъдат задълбочени.

Помощник-държавният секретар коментира, че САЩ продължават да „съживяват”европейските си съюзи и партньорства, като подчерта по-голямата сила на работата заедно.

Донфрид посочи решителността на Щатите да работят за Европа и за мира по целия свят. „Целта ни е страните в региона да се развиват по своя евроатлантически път и да допринасят за това единство”, обясни тя.

Тя изтъкна важността на координацията с европейските партньори за укрепване на демокрацията и върховенството на правото в Европа и Евразия. „Трябва да отхвърлим антидемократичните тенденции и да покажем, че демокрациите могат да работят за хората. Заедно можем и трябва да се борим срещу авторитаризма, корупцията, дезинформацията, които допринасят за срива на демокрацията”, смята Донфрид.

„Г-жа Донфрид е идеалният дипломат, защото е работила както в публичния сектор, така и извън него. Когато не си във властта, погледът е малко по-различен”, заяви посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Сега преди 1 година
Тя сащ ви подава ръка а с другата Ви бърка в джоба
106
4
 
2
 
! Отговори
Казано честно, преди 1 година
...не искам да имам нищо общо с Евразия ! С такива велики вождове като Ким Чен Ун, Си Дзин Пин, и Вовата Путин/ за когото отсега пазят място в Мавзолея/, не искам да имам нищо общо! Но странно защо заблудената Мустафа решила, че с два танкера ще купи България, и току виж сме захаресали Киро Кривата Уста! Е, крайно време е да изтрезнее! Тези от Вашингтон също!
105
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая па какво се е загрижила за Евразия? Нагли долни наглосаксонци. За Евразия има кой да се грижи, няма да сте вие. Там *** и атлантическите ви ценности не минават.
104
7
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Как квичaт руските тролчета. Явно България се движи в правилната посока.
103
4
 
10
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 1 година
Шо си я фанал за ръката бе,фани я за катерицата?! То и без това ръцете на "американците" са празни и не дават нищо а опитват да земат кво могат....Жалко за необятния пазар на Русия!!!
102
2
 
16
 
! Отговори
ПОЕТА преди 1 година
" НЕ ни трябва такава ръка -- случайно подадена в МРАКА ! "
101
3
 
19
 
! Отговори
Ко? Ко речи? преди 1 година
Америка ни го подавала! Че стига толкова помощ де! Кир Льо що не я запита дека са ни самолетите? Да я пита що американския тец Марица му плащаме луди пари? Да я пита и кога ще дават долари за 6-те американски бази! Да не забрави и за визите,нали сме уж стратегически партньори! А като ни карат да рантутим украинските мерзелани ,що не поемат масрафа?!! Айде САШе вън от майка България!
100
4
 
19
 
! Отговори
Значи Харис казва преди 1 година
Протягаме ръка на България в момент, в който Русия затръшна вратите си пред нея. Обаче не споменава че Русия затръшна вратите си точно, защото ние сляпо спазваме инструкцийките на ФАЩ. На това му се вика двуличие на нта степен.
99
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме АЕЦ Белене и АЕЦ Козлодуй да бъдат построени Това е което моеж да помогнат САЩ но засега няма нищо а краднат чрез мариците. Също и бг златото от Данди трябва да се връща 90 % в България. Визите трябва да паднат и бг така ще могат да вземат високи заплати и пенсии в САЩ.
98
1
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ле, ле мале кой туй нещо, дет с двете си Лапи... Топа....Топ, Топ, Топ по ЛапТопа, пише и иска да се храни като Людоед - Люде и да ти скастри яйцата на ФОЛОСА със зъби в устата, кат напише в коментара за Уний Нещо? 'Оооо Ясно това е ШестоПръстната Ръка"
97
3
 
19
 
! Отговори
! преди 1 година
Ако някой ми покаже държава за която ФАЩ е направила нещо от сърце,безплатно,без хиляди обвързващи договори, държава която е била от нашата черга и след това да е станала финансова сила благодарение на тия ***...Моля дайте само еднаОсвен да изсмучат и малкото останало от нашата мила Родина,друго няма да направят....Те са един *** живеещ на гърба на "СЪЮЗНИЦИТЕ СИ"
96
3
 
19
 
! Отговори
Народеее!!!! преди 1 година
Вратата затвори не Русия а вие американски таласъми нарочно го направихте да смразите отношенията ни с държава която ни е освобождавала от такива окупатори като вас и ние помагала!Любовта на българите към Русия няма как да унищожите!
95
6
 
5
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Вън програмистите от България! Вие сте иззедници и заради такива като вас нормалните хора не получават високи заплати.
94
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подават или продават?
93
2
 
5
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
На 17 май се навършват 146г. от Турското, Бояджишкото клане Кървавото ХОРО на 50 деца от с. Бояджик. Сред убитите е и дядото на великия Българин, изобретил КОМПЮТЪРА - Георги Атанасов (Джон Атанасов). Джон Атанасов в Америка - нашето Българско Внуче създава КОМПЮТЪРА и други Българи - като Бил Геитс - създателя на Майкрософт в момента ви позволява на вашите Лапи да Топате по клавиатурата - Лаптопи каквото си искате... Да са Живи в нашите Души - Децата на Исус и Даяна - Мария Магдалена!
92
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам , защо Кирил П. се върна от САЩ , след като въобще не ме интересува , за какво е отишъл !
91
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И накрая , Англия и САЩ правят с ЕС каквото си поискат , защото ЕС е без зъбо куче и не може да хапе !
90
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ли знаем предварително , КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ?
89
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я , тия двамата да кажат , ЗАЩО ЕС НЯМА АРМИЯ , И КЪДЕ ОТИДОХА МИЛИАРДИТЕ ЗА ВЪОРЪЖАВАНЕ НА ЕС , пък после да ни баламосват !?
88
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С приятели ,като САЩ - не ти трябват врагове !