Списъкът на Костадинов: Надига се нещо черно и страшно

Коментар на журналистa Александър Андреев за "Дойче веле"
1 юни 2022 20:08, Йоана Цонева
191
Списъкът на Костадинов: Надига се нещо черно и страшно
Снимка: БГНЕС

Костадин Костадинов нарече свой колега от друга партия „тъпак“, след което мина в „саморазправа“. Работата не е нито за смях, нито за подигравки. Тук се надига нещо страшно, което България не заслужава, пише журналистът Александър Андреев за DW.

Според мен г-н Костадинов е обществено опасен. Ако Народното събрание свали имунитета му, г-н Костадинов може да бъде съден най-малкото за обида. При това днешната му парламентарна изява изобщо не е изключение, напротив – тя хармонично се вписва в едно агресивно поведение, което насажда у хората злоба и омраза и пряко води към бъдещи насилия. Още преди няколко години пишещият тези редове беше набелязан като индивидуална цел на такива насилия.

Кой е врагът?

Ето „нежните“ редове, с които в блога си г-н Костадинов посочи врага: "На уродливия мутант, роден от абсурдната симбиоза между културния марксизъм и либералния фашизъм, очевидно не му остава много време." И по-нататък, лично към автора на този коментар: "Така че скоро ще дойде моментът, в който на неговите служители и проводници у нас ще се наложи да плащат за деянията си. И накрая да не забравя – в този ред на мисли, Сандьо, ти ще си един от първите в списъка, нали знаеш?".

Още по темата
Правоприлагащите органи в Република България може би трябва да се заинтересуват от този списък, за чието съществуване уведомява самият Костадинов. Кои хора фигурират в този списък? И каква съдба им отрежда лидерът на „Възраждане“, когато неговата партия евентуално дойде на власт? Тези въпроси трябва да се зададат не само от името на хората в списъка, но и заради съдбата на демокрацията и правовата държава в България.

Има и други ужасяващи примери

Защото световната история дава редица ужасяващи примери за подобни списъци, които един ден се превръщат в кървава реалност. Нека не изброявам всички. Един от сравнително по-пресните примери е свързан с расистка организация в САЩ, която е известна със съкращението КК.

И нека не фейлетонизираме повече политическата роля на г-н Костадин Костадинов, пришивайки му смешен прякор. Защото работата изобщо не е нито за смях, нито за подигравки. Тук става дума за надигането на нещо черно и страшно, което България не заслужава.

Този коментар изразява личното мнение на автора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейката прави списъци и Белене спомена тогава. Това е факт, той си го каза, не някой да си съчинява лъжи. Лошото е че нямаше почти никаква медийна, политическа, медийна и реакция от мвр.
147
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дойче зеле хахахахахахаха И Джоана Цонева хахахахахахахахаха.Тук отново ще стъпи Руснака и за вас мамата си трака.
146
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така,така днес бг отново изопачава фактите ,но много Българи гледаха в ютуб истинското видео и си личеше,че от ПП умишлено предизвикаха този скандал.Жалки сте днес бг ,но още по жалки са четящите ви простотийте форумни балъци.
145
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Личи си, че Копейкин прави всичко за пари, прави и фелацио за достатъчно рубли.
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На нас кой ще ни даде пари, Костя Копейкин ще ни даде пари.
143
8
 
2
 
! Отговори
123 преди 1 година
168 ииии DW или дойче веле .. Медийте на Прокопиев имат опорки .... Всички западни медии казват истината А НЕ КАТО В БЪЛГАРИЯ 112 място .. Та DW e западна медия и всички българи вярват на запада А НЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ ,,,комунизма не си е отивал дори и за секунда...........
142
1
 
10
 
! Отговори
Вярно преди 1 година
Вярно е то се надигна миналата година с платените протести от подмяната - сега му сьрбаме попарата
141
0
 
8
 
! Отговори
рибока преди 1 година
А бе едно е списък без да е в основата на закон,друго е списъкът "Магнитски" на КАЩ,който явно ще го облекат в законови норми и ходи доказвай,че не си магаре след като те е обявила друга държава за такова и да те вземат всичко,най-вероятно именно на такива като Костадинов,които не питаят братска любов към САЩ.Неговият списък е под въпрос дали не е само словесен и дори не е на мека хартия.Засегнал човек с авторитет и той ще го изкара нов фюрер още малко в държава,която половината свят не знае.
140
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен И Атака и Възраждане са водени от агресивни арогантни лидери, които се държат се хулигански лъжат,заплашват,обиждат,нападат,обслужват чужди интереси на руския диктаторски престъпен режим, разпространяват лъжлива про-руска анти-украинска анти-европейска пропаганда и имат национал-социалистически фашистки недемократични убеждения, така че водят партиите си,правителство и България по техния измамен беззаконен разрушителен път към гибелна диктатура
139
14
 
3
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Недопустимо е който и да е член на парламента да се държи така нагло арогантно,насилствено, заплашително и хулигански да върши престъпления като измама, обида, заплаха, хулиганство и то само защото е изобличен за измама и злоупотреби със средства и служебно положение,уронва престижа на БГ което също трябва да бъде разследван и подведен под отговорност лидера на "Еъзраждане" Константинов,далеч не му е за първи път да не говорим че мисли само кака да свали правителството,служи на чужди интереси
138
1
 
9
 
! Отговори
Черно и страшно? преди 1 година
Това е ГЕРБ ама никой не ги иска да се надигат а по скоро да се разтурат. Вожда е падение!
137
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хомоса от ПП много налита на бой. Още малко щеше да хване Костадинов за тоягата. Тръгнал пенделаа да му дърпа вратовръзката. Добре че Коцето е културен човек и не му разби главата директно.
136
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой изтика Сидеров и Марешки и наложи Костадин?
135
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо допускат ,то не е и хора,с психични отклонения в парламента ?
134
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На следващите избори няма да гласувам за Възраждане.Ще гласувам за Атака. Крайно време е да има диспут между Волен и Костадинов.
133
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента в България има само една партия за която могат да гласуват хората и това е Възраждане. Всички останали на сатурн!
132
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня гейтaк от ПП още малко щеше да хване Костадинов за тоягата. Дееа и геювете американски.
131
1
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Александър Андреев от DW!?Ясно.
130
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще давате трибуна на някакви мухлясали продажни хомоси от неонацистки пропагандни канали като ЛГБТ канала Дойче Зеле? Аз лично ще гласувам за Възраждане и дано да изгонят ДЗ от България
129
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черното е символ на нацизма , виж с какъв цвят е пречупения Хитлеристки кръст!