Списъкът на Костадинов: Надига се нещо черно и страшно

Коментар на журналистa Александър Андреев за "Дойче веле"
1 юни 2022 20:08, Йоана Цонева
191
Списъкът на Костадинов: Надига се нещо черно и страшно
Снимка: БГНЕС

Костадин Костадинов нарече свой колега от друга партия „тъпак“, след което мина в „саморазправа“. Работата не е нито за смях, нито за подигравки. Тук се надига нещо страшно, което България не заслужава, пише журналистът Александър Андреев за DW.

Според мен г-н Костадинов е обществено опасен. Ако Народното събрание свали имунитета му, г-н Костадинов може да бъде съден най-малкото за обида. При това днешната му парламентарна изява изобщо не е изключение, напротив – тя хармонично се вписва в едно агресивно поведение, което насажда у хората злоба и омраза и пряко води към бъдещи насилия. Още преди няколко години пишещият тези редове беше набелязан като индивидуална цел на такива насилия.

Кой е врагът?

Ето „нежните“ редове, с които в блога си г-н Костадинов посочи врага: "На уродливия мутант, роден от абсурдната симбиоза между културния марксизъм и либералния фашизъм, очевидно не му остава много време." И по-нататък, лично към автора на този коментар: "Така че скоро ще дойде моментът, в който на неговите служители и проводници у нас ще се наложи да плащат за деянията си. И накрая да не забравя – в този ред на мисли, Сандьо, ти ще си един от първите в списъка, нали знаеш?".

Още по темата
Правоприлагащите органи в Република България може би трябва да се заинтересуват от този списък, за чието съществуване уведомява самият Костадинов. Кои хора фигурират в този списък? И каква съдба им отрежда лидерът на „Възраждане“, когато неговата партия евентуално дойде на власт? Тези въпроси трябва да се зададат не само от името на хората в списъка, но и заради съдбата на демокрацията и правовата държава в България.

Има и други ужасяващи примери

Защото световната история дава редица ужасяващи примери за подобни списъци, които един ден се превръщат в кървава реалност. Нека не изброявам всички. Един от сравнително по-пресните примери е свързан с расистка организация в САЩ, която е известна със съкращението КК.

И нека не фейлетонизираме повече политическата роля на г-н Костадин Костадинов, пришивайки му смешен прякор. Защото работата изобщо не е нито за смях, нито за подигравки. Тук става дума за надигането на нещо черно и страшно, което България не заслужава.

Този коментар изразява личното мнение на автора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
8
 
4
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Ха-ха-ха!Добре,че почват мачовете - Партия "Възраждане" да дойдела евентуално на власт?Евентуално и баба ми може да реши да става мъж,но реално не след дълго може ДПС да стане първа политическа сила,както се появяват и изчезват останалите партии,а Делян Пеевски първият премиер,включен в списъка "Магнитски".
107
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хм, копейкин на власт, не мисля? Вероятността до стане съквартирант на бай Ставри е по-голяма. Тъй или иначе отзад е широк, няма да му трябват смазващи помощни средства.
106
17
 
10
 
! Отговори
КИРО +НИНОВА =ПУТИН преди 1 година
КОПЕЙКИН + РАДЕВ = ПУТИН............... ТЪЖНО, НО ФАКТ...
105
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама като му кажат Копейкин и веднага става. Добре са го обучили руснаците.
104
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коцето е заплаха за прайда.
103
10
 
26
 
! Отговори
Диарии преди 1 година
Дойче веле като видях и спрях с четенето щом те го оплюват значи това е човека за който ще дам своят глас
102
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В списъка на Копейкин трябва да бъде и самия Копейкин. И той бая е крал. Но грехът му е още по-голям, защото заблуждава наивните хорица.
101
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин копейкин не си добреОня с бялата манта те чака
100
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт е, че партия Възраждане печели все повече симпатизанти..И колкото повече се опитват да я окалят, тя все повече гласоподаватели печели. Може наистина да се окаже първа партия на едни предсрочни избори.
99
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В историята на България най-голямото събитие на двадесети век бе Народният съд и екзекуциите на предателите които преди това бяха довели страната до n на брой катастрофи.
98
2
 
23
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Обидата се преследва по частен път,а имунитет се сваля след искане от главния прокурор,а той знае законите за разлика от световноизвестния журналист.
97
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко се смята с прости аритметически действия, няма как сащ да направят България богата, те работят за себе си чрез операции с фалшив флаг -- друго име на измами чрез манипулиране на общественото мнение. Трохи получават само техните слуги на терена тук, предателите, които осъществяват техните диверсии. Мястото им е в затвора или просто трябва да бъдат разстрелвани като бесни животни.
96
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече западните медии плюяат по Възраждане, толкова по голям става шанса Възраждане да управлява България начело с Костадин Костадинов!! ФАКТ?
95
13
 
3
 
! Отговори
SS преди 1 година
Русофилски ***,за Македония мълчи а за *** скача и рипа и се прави на голям родолюбец ,такива са били Г. Димитров и В. Червенков че от костите на царя ги беше страх та ги затриха *** мръсни .
94
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, защо се мълчи за провокацията, довела до подобни изявления?
93
2
 
27
 
! Отговори
Пурку преди 1 година
Стигнах до дойче зеле и спрях да чета.
92
24
 
6
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Дайте му два джоба копейки на този и да си ходи у дома да пасе патки.
91
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската дума копейка идва от думата копие. не се превъзбуждайте с подобни названия. Българските икономически интереси не могат да бъдат подчинени на американски прищевки. Това означава държавата България да обеднява, народът не може да гледа как една шайка предатели платени от сащ разоряват тази държава.
90
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавието на статията ми напомни на Германски филм на видеокасета от на баща ми "скришното" шкафче, през 90-те години... Сега ми е едно такова носталгично.
89
20
 
4
 
! Отговори
Anonymous преди 1 година
Всички руски агенти трябва да бъдат публично линчувани за назидание на останалите.