Петков: Борисов нищо не би могъл да направи, ако е на нашето положение!

От сутрин до вечер ни плюят, заяви премиерът
Обновена: 7 юни 2022 12:31 | 7 юни 2022 12:31, Нели Христова
281
Петков: Борисов нищо не би могъл да направи, ако е на нашето положение!
Снимка: БГНЕС

Тази седмица слагаме охрана на земеделския министър Иван Иванов, защото първите заплахи към него дойдоха. Това обяви в Садово на среща със земеделци премиерът Кирил Петков.

Той изтъкна, че "не е безрисково да спреш едни милиони на някои хора, които са ги получавали с години". И визира лабораторията за фитосанитарен контрол на ГКПП "Капитан Андреево".

"Говорим за нелегален внос на земеделска продукция, за странни тестове. Като отидох, не можах да повярвам", каза премиерът.  Той посочи, че за първи път българско правителство имало смелост да застане "срещу една мафиотска група, която беше окупирала границата". И добави, че в миналото земеделското министерство имало славата да раздава пари на едни хора с връзки.

Още по темата
"Това свърши! Ако имате проблем, сигнализирайте веднага", обърна се той към производителите.

По-рано Петков и земеделския министър Иван Иванов видяха на място щетите от градушката на 31 май и увериха, че държавата ще обезщети до месец стопаните на 100%.

"Решени сме да направим промени, но дойде войната, цените на енергоносителите се качиха. Слушам от сутрин до вечер Борисов да разказва как по негово време хлябът бил левче, а сега станал 3 лева. Как бензинът бил по-евтин. Нищо не би могъл да направи, ако е на нашето положение! Единствено се опитва да използва пиарски външната криза. Мисля обаче, че се справяме добре", оцени Петков. Твърди, че в момента страната е с 4,5% икономически растеж.

"Проблемът ни е инфлацията, която идва от енергийните източници и храните. И целта ни е да държим цените на продуктите ниски", обясни премиерът.  Повтори пред земеделците, че т.г. държавата ще вкара още 300 млн. лева допълнителни средства, за да подпомогне икономиката. Това щяло да задържи цените на храните.

"Ние сме от малкото страни в ЕС, където токът не се е качил от миналия септември, а за домакинствата изобщо не е увеличен", изтъкна Петков. Според него това не се случвало автоматично.

"И някъде всичко това потъва в една сериозна ПР кампания срещу нашето правителство. От сутрин до вечер ни плюят. Има едни хора, които знаят, че ще отидат в затвора, ако нашето правителство остане, и правят всичко възможно това да не се случи", каза премиерът.

По думите му външни фактори също искали кабинетът да падне заради твърдите му позиции.

"Имаме много врагове, но рано или късно тази мъгла от негативен ПР ще свърши", категоричен е той.

Петков няколко пъти повтори, че като цяло се справяли със ситуацията.

"И от сутрин до вечер чувам как правителството ще падне тази или другата седмица. Да, ама не падаме. Ако имаме възможност, тази промяна ще продължи и ще изчистим държавата. Но ни трябва още малко време", завърши той в Садово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължаваме подмяната...
240
2
 
6
 
! Отговори
Тотев преди 1 година
Много си малък да се сравняваш с Борисов,бе,момче ?! Хвалбата е хубаво ещо,ама за ония ,които има защо да се хвалят,а ти на какво отгоре се хвалиш - с цените на стоки и услуги ли,с неспокойното положение в страната ли,с калпавия имидж,който имаш ли ?! При се гашното положение трябва да си " по-тих от водата к по-нисък от тревата",а не да се ежиш и перчиш!!!
239
2
 
0
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Кирил ме прави на мармалад и сополи.Но както знаете аз съм си леко лек.....
238
4
 
4
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Смилете се над Буци! Той е болен за власт и няма лечение!
237
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ахахахаххаха дечицата на Шехерезада - тая с паркирания джип на Аркад в двора много са се разработили, баба ви Севда ше бърка в джобовете да ви замеря със стотинки, вашта маааа некаддърна тролскаа
236
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
единственото което мутрьоБОРИСОВ щеше да направи е да завърти директно по телефона на приятелите си-останалите престъпници с които дерат целия народ и да им каже " Абе бате що ми прайш номерца сега, искаш да падна ли?. Ай задръж малко до изборите...". Всепозната нам тактика на мутропитека
235
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире, бате щеше да е събрал застрахователите и да им е проверил и изменил предлаганите договори на стопаните щото хората се оплакват, че не плащали! Контрол на застрахователния бизнес и да си изпълняват договорите! Тогава няма държавата с нашите пари да обезщетява. Това сега е безхаберие- нямат застраховки и държавата поема всичко!
234
5
 
12
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Тук Кирчото е в голяма грешка - въпреки всичките си недостатъци, банкянския поне можеше да договори нещо под масата с руснаците. А заради харвардското л_е_к_е в най-лошия случай може да гледаме римейк на 9 септември на живо. И това, че сме "в НАТО" изобщо няма да ни спаси - повечето евроатлантици, уповаващи се на прословутия член 5 явно не са го чели в оригинал и не осъзнават, че там всъщност няма твърдо разписани гаранции в прав текст.
233
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е Боко ,Боко сутрин като се събудиш и попитащ ,Огледалце,огледалце,има ли по крадлив и копумпиран премиер. Огледалцето отговаря Няма ,няма на света такъв като тебе,ти си най крадлив
232
7
 
27
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 1 година
България се срутва в пропастта , а Просто Киро иска да се отрие в подметките на Борисов ! Не е ясно само защо досега никой не кюлчетата злато, пачките с евро, нещо да видим , че Борисов е крадец ???? Що , бе ??? Никой не го е виждал на яхта, в "къщата" в барцелона, в хотела му в Гърция, в Дубай на плажа.... !!! Що тъй ,бе , мадурковци ?
231
8
 
27
 
! Отговори
Тоя оцет ли е пил? преди 1 година
Еееех, ПростоКиро ! Така и ще си останеш - прос.т ! Ти можеш само да целуваш краката на Борисов докато той те шамаросва по кухата глава !
230
8
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ами той затова ви позволи да управлявате, защото имаше нужната информация.
229
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо щеше са е по-добре от вас... Иначе не е прав. Бойко щеше да направи същото. Той също си е вярна слуга на ЕС и САЩ. Направо си ги прегръща и целува като ги види.
228
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"От сутрин до вечер ни плюят, заяви премиерът" И ние Ви плюем, и то много,ама вие казвате,че дъжд вали ! Малко ви е ! Заслужихте си го !!!! Не ви искаме !!!! Съсипахте ни!!!!
227
25
 
8
 
! Отговори
тома преди 1 година
Грешиш че бати бойко нищо нямаше да направи ако беше на вашето място.Той щеше да вземе веднага парите за възтановяването и 50 на 50 да ги раздели за чекмеджето и юнаците от енп
226
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 204 - Машините ги избраха ! Не сме забравили !
225
13
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
"Днес " - защото "триете" написаното ,което не съдържа обиди и цинични думи ,а истини-нямам съмнение,че тук са събрани всички зомбита на ГЕРБ - те "могат" всичко ,заедно с техният вожд се грижат всеки ден за "естественият подбор",така много "проблеми" на държавата ще бъдат разрешени и ще останат само престъпната тяхна клика,която няма да има над кого да властва и управлява!
224
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
171 Направи, само гафове. Няма български политик с толкова гафове, като Киро ментата. Няма български парламент, така полуган, като от ИТН и ПП. Позор.
223
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
174 Киро просто никога не намира решенията, които търси. С джипа Борисов нодглежсаше строежа на магистралите, а Киро ментата ги спря, като показа вратата на пътностроителите. Докато Киро харварда с пъстрата си фауна и флора, се возят прескопо, в нови БМВета, с НСОхрана, където им скимне. Правиш ли, разлика?
222
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
176 А, не, Възраждане вие вкарахте в парламента. С омразата си към ГЕРБ СДС. То не бе изчегъртване, то не бе плюене по Борисов адец, нямате доказателства.