Валентин Радев: ГЕРБ не са в еуфория, държавата отива на зле

Хората го виждат по бензиностанциите, заяви той
23 юни 2022 22:41, Петя Славова
39

Депутатите решиха съдбата на кабинета "Петков". "За" бяха 123-ма, а 116 бяха "против". "Въздържали се" народни представители нямаше. Така правителството не издържа вота на недоверие. Преди няколко дни стана ясно, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил против да се иска вот на недоверие.

"Как да има еуфория при депутатите от ГЕРБ, след като те са хора с богат управленски опит. Тези хора знаят за какво става въпрос. Те са притеснени от състоянието на държавата, за финансите на държавата. Но вече не се търпи, с всеки изминал ден, в който остават на власт, държавата отива на зле. Хората го виждат по бензиностанциите, по хладилника си", каза бившият министър на вътрешните работи от ГЕРБ Валентин Радев в студиото на "Денят ON AIR".

Той сподели, че е изумен от хората, които се опитват да подкрепят правителството.

Още по темата

"Да погледнат числата, ако не вярват на ГЕРБ или друга опозиция в парламента, да погледнат НСИ, да видят колко е инфлацията. Постоянно свързват ГЕРБ с ДПС, "Възраждане" и казват "Вижте какво става", а забравят, че БСП е заедно с "Демократична България" в правителството". Такива неща рушат доверието", допълни Радев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Бившият министър е спокоен, че има достатъчно хора, които отново ще гласуват за тях.

"Може би ще гласуват повече за нас сега, може би пак ще са толкова. Но имаме достатъчно хора, които да ни подкрепят и ни вярват. Ние се плашим, че много хора не вярват на тях. Много лъжи се казаха, много обещания се дадоха, които не се изпълняват", подчерта Валентин Радев.

По думите му трябва да свикнем, че лява и дясна партия ще са в едно правителство.

"Не казвам лошо, че БСП са там, но се чудя на "Да, България" защо са там. Трябва да свикнем, че това и на нас ще ни се наложи. Нямаме коалиционна култура. Не може политик от ранга на премиера, министър да излиза и да говори думи, които ме е срам да повторя. Те остават петно", категоричен е Радев.

Гостът смята, че в бъдеще ще има само коалиции.

"Борбата с корупцията става постепенно и с години. Не едно от правителство само, трябва да има култура в политиците и да го знаят това, а не идват и да казват: "Дотук бяха лошите, ние сме почтените". Кои сте вие почтените? Аз какъв съм?", попита политикът.

Радев добави, че личностните обиди трябва да спрат: "За това има прокуратура, оставете тези неща на тях. Да внимават какво говорят, включително и министърът на МВР. Има и съд."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
От това се плашете.. преди 1 година
Христофор Събев предложи на престъпника Тиквар с голямата картуна/,,глава''/ с кръст в ръка да излезе пред аудиторията на БНТ да дойде да целуне кръста и се закълне че не е крадец. До ден днешен бившия главатар на силова групировка няма смелоста да го направи. Страхува се от Божието възмездие за лъжа и кражби от народните пари. За мен това е достатъчно да зная че срещу себе си народа има един обикновен престъпник. Той е политически труп също както бяха Костов ,Софиянски , ***....Но те го раз
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантическите партии до къде докараха държавата. Обран бостан с висока инфлация и ,,ценности,, Време е за българския Орбан от Възраждане
32
0
 
7
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Платените анонимници защо мразите БЪЛГАРИЯ
31
3
 
9
 
! Отговори
lili преди 1 година
Както казва Баце, кой луд иска да дойде на обран бостан ???? Евала Баце !
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбрахте ли? Време е за смяна на поколенията! За това ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА!!!
29
1
 
4
 
! Отговори
TAXI преди 1 година
Съсипаха я тая държава!
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Барабар Петко с мъжете...мята ръчички и дрънка глупост
27
9
 
9
 
! Отговори
българин преди 1 година
Само незабавни арести на банкянския шебек и негови приближени,арести на дръндарския философ и негови приближени,заради години наред кражби и грабежи на народна пара и частни бизнеси,може да е началото на оправяне на България.Тези престъпници нямат повече място сред нас.Или те нас,или ние тях.Друг път няма.
26
5
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Корупция имаше още по времето на бай Тошо, когато като ти се разболее роднина се ходеше при доктора с кошница с кокошка, луканка, свински пържоли в едната ръка, а в другата с дамаджана с ракия или вино. По магазините се търсеше някоя роднина продавачка, да ти заделя под щанда дефицитна стока, дето се получава веднъж в месеца. Пред корекомите търсехме виетнамци да ни купят цигари и дънки :))) И как такава нация смятате, че става почтена и без корупция, да ви попитам драги бай Ганьoвци?
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ооо другарю и вие яхнахте и мрънкате за инфлацията, като в същото време помагате на спекулацията. Това е тъжно. Защото ВИЕ вместо да давате решения ревете безпомощно. При тази инфлация в целия свят и при порочните ви практики какво ли щяхте да направите за цените?!!! Свалихте едно Европейска правителство, с изключение на БСП!!!! И сега отказвате да работите! Явно е, че не ви пука за народа! Но НАРОДА помни! И не се учудвайте, България вече иска нови и млади лица! Вас ви гледахме мноого години!
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като има партии като ИТН и Въз-раждане, няма как да е друго.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"МАФИЯТА ДОПУСК ДО КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ В ДАНС. ХОРА НА ЦВЕТАНОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КОЛЯТ И БЕСЯТ. СХЕМА И МЕХАНИЗЪМ КАК ПОРЪЧКОВО СЕ ВЛАДЕЕ ДЪРЖАВА И БИЗНЕС ЧРЕЗ ОТНЕМАНЕ НА ДОПУСК. КИРИЛ ПЕТКОВ РЪКОПЛЯСКА НА СХЕМАДЖИИТЕ, ВМЕСТО ДА ГИ ОТСТРАНИ, И В ЗАМЯНА ОТНЕМАТ ДОСТЪПА ДО КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ НА НЕГОВИЯ ЧОВЕК ВЕСЕЛА ЧЕРНЕВА"
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Горанов не е върнал 800 милиона в бюджета, а Борисов спря АЕЦ Белене която щеше да е готова и тока скача сега." ......., има маса статии за герберските гигантски кражби, не са кражбите на Горанов, а много са кражби и все в големи размери и навсякъде, а отделно и рекетираните и заграбени фирми!
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В него пише, че евродепутатите са се интересували по въпроси за борбата с олигархията и злоупотребата с европейски фондове. Комисията обръща внимание, че много от скандалите и сигналите за корупция остават без последствия и че прокуратурата не прави достатъчно. Като основни теми са изведени още Барселонагейт и санкциите
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейският парламент се разтресе от грандиозен скандал! Главният прокурор Иван Гешев е излъгал евродепутатите от Комисията по бюджетен контрол на ЕП, че разследванията за златните кюлчета и къщата в Барселона, свързани с бившия премиер Бойко Борисов, ще приключат до няколко седмици. Това става ясно от доклад на комисията, която беше на посещение у нас от 11-13 април 2022 г.В него пише, че евродепутатите са се интересували по въпроси за борбата с олигархията и злоупотребата с европейски фондове. Комисията обръща внимание, че много от скандалите и сигналите за корупция остават
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Beше добър министър, но го смениха по-погрешка.
18
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горанов не е върнал 800 милиона в бюджета, а Борисов спря АЕЦ Белене която щеше да е готова и тока скача сега.
17
1
 
2
 
! Отговори
Калина Кутева преди 1 година
До Аз какъв съм?--Werno li e mafa? Ti kak razbra?
16
8
 
6
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Ей, мисири!!!Нищо не става от вас. Връщайте ми парите и ПП да се закрива Дубай знаете къде е.Пито-платено.Няма да давам повече пари за протести.Точка.
15
9
 
5
 
! Отговори
Корни преди 1 година
Асен е моето коте а Кире е пудела. Въртя ги насам натам и е ОК - Харвард майна