Парламентът заработи, ще обсъди френското предложение за РСМ

В сряда и четвъртък депутати не събраха кворум
112
Парламентът заработи, ще обсъди френското предложение за РСМ
Снимка: БГНЕС

След като два дни не успяха да събират нужния кворум от 121 депутати в пленарната зала, чак в петък парламентът заработи.

Още по темата
В дневния ред на НС е предвидено обсъждането на предложението на председателя на ПГ на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов за Република Северна Македония.

Проектът на ДБ предвижда включване на референция към двустранните протоколи по чл. 12 от Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество в Преговорната рамка във връзка с приемането на общите позиции на ЕС за междуправителствените конференции от Съвета на ЕС. Т.е  България пряко, чрез участие в Съвета, в допълнение към гаранциите, които се дават от Преговорната рамка, да може да контролира процеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още в антично време имало Македонски,който е бил различен от Гърцкия език.Българите идват на Балканите,а не обратното.Българите нямат никаква култура.А да имат,тяхния лидер пие вино от чаша,която представлява череп на убит от него човек.Всички знаят ,че езика ,който сега ползват славяните е по произход от античните Македонци.Българите ползват тяхния език.Гърцкия в много различен от Македонския в антични време.Та езика на,който пишеш и говориш е Македонски.
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата явно са по-важни за ДайБългария и Про100а Партия, отколкото българските граждани! И за гробарите, а и за социалистите (с извинение)... Въобще - за планктона в уж Народното Събрание. Нещо не се затичват да решават вътрешните проблеми - социални (пенсии, здравеопазване, образование...), икономически (производство, растящи цени, липса на газ, въглища, петрол, 5 блок на АЕЦ...). И това е 5-6 месеца преди зимата!
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, за колко пари се правиш на македонец и тролиш тука виж си го Ковачевски на какъв етнос прилича, ей такива са ви натрапените от Белград управници...
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМА МАКЕ, КОЙ ТЕ Е РЕПРЕСИРАЛ, ЧЕ СИ СИ ВЪОБРАЗИЛ ЧЕ СИ МАКЕДОНЕЦ, КЪДЕ ТИ Е МАКЕДОНСКАТА ДЪРЖАВА 2300 ГОДИНИ Я НЯМА БРЕ ***? НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ? ЩО ГОВОРИШ НА СЛАВЯНОБЪЛГАРСКИ, ПАИСИЙ ЛИ ПО ЗНАЕ ЧЕ Е БЪЛГАРИН, А ПАИСИЙ Е РОДОМ ОТ МАКЕДОНСКАТА ОБЛАСТ ИЛИ ТИ СЪРБИСТО ТАКЪВ? СТО МИЛИОНА СТЕ НЕ СТЕ СЕДЕМ ХАХАХАХА МАНИЯК
78
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие ползвате Македонския Език.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ТИ Е РАЗЛИЧНО ОТ БЪЛГАРИТЕ - ЧЕ СИ БУДАЛА ОЦАПАНА В СРЪБСКАТА МАКЕДОНИСТКА ПРОПАГАНДА.АКО СИ МАКЕДОНЕЦ, ГОВОРИ НА ГРЪЦКИ, ЗАЩО ГОВОРИШ НА БЪЛГАРСКИ ИЛИ НА ИЗМИСЛЕНИЯ ОТ СЪРБИТЕ МАКЕДОНСКИ ЕЗИК В КОЙТО 70 ПРОЦЕНТА СА ДИАЛЕКТНИ БЪЛГАРСКИ ДУМИ ОТ ОКУПИРАНА ОТ СЪРБИТЕ МАКЕДОНСКА ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ ПЛЮС СЪРБИЗМИ И ИЗМИСЛЕНИ ДУМИ КАТО НАДВОРЕШНИ РАБОТИ ВМЕСТО ВЪТРЕШНИ РАБОТИ КОМЕДИАНТ ТАКЪВ.
76
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонците в България знаят ,че са Македонци.Просто доста години са живяли в страх да го кажат.Даже голяма част от тях са загубили Македонското в себе си.Но въпреки всичко,те чувстват че са различни.Това чувство Българин няма как да го разбере.Над един Век Македонците са потискани от Българи,Сърби и Гърци.Ще дойде деня,в който Македонците свободно ще казват ,че са Македонци.
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението за членството на Вардарска Македония(Северена Македония)в ЕС има просто решение.Изпълняват договора,точка по точка и признават братята Кирил и Методий за българи и българският език (на който език пишат и говорят)След братята създали българската азбука да призната и че братя Миладинови са българи.Да признаят също, че македонски език няма и че говорят на български диалект.Другото ще дойде от самосебе си.Коминтерна вече не съществува,както и ЮгословияНС не трябва да"обслужва"чужд интерес
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТИ СИ ТОЛКОВА МАКЕДОНЕЦ, АМА НЕ ЗНАЕШ, НИЩО ЗА ИСТОРИЯТА НА ОБЛАСТТА МАКЕДОНИЯ. ТП СИ КАТО ГЪДУЛКА. АКО ЩЕШ ДА ЗНАЕШ ПО ВИЗАНТИЙСКО ВРЕМЕ ИМПЕРАТОР ВАЛЕНТ ПРЕСЕЛВА НАСИЛСТВЕНО ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ ОТ МАКЕДОНИЯ ОКОЛО ОДРИН И ЦАРИГРАД И НАРИЧА ОБЛАСТТА ТЕМА МАКЕДОНИЯ. ТА ТОЛКОВА ЗА АНТИЧНОТО ВИ А НЕ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКО МИНАЛО ДРАГИ НЕ - ГРАМОТНИКО. АМА ТАКА Е КАТО ПРОСТИ КОМУНИСТИ СА ВИ ПИСАЛИ ИЗМИСЛЕНАТА ИСТОРИЯ.
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки Македонец без значение как се е писал,дълбоко в душата си знае ,че е Македонец.Не е необходимо някой да го убеждава.Той вижда ,че е различен от другите.Да вижда,че е близък с Българи и Сърби,но е различен.Може да фи накарате като им извивате ръцете да кажат ,каквото искате да чуете,но всеки Македонец казва на детето си че е Македонец.Без значение къде живее в шовинистична България,в Гърция даже.Остаяеге ги сами да кажат какви са без натиск и ще видите ,че на Балканите са над 7 милиона.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най големия проблем е езика на омразата. Той се формира на базата неолиберални кръжоци и древноантичко самоопределение, плод на западно полит инженерство. Това е план и стил на действие на ингилизите. Естествено атаката е срещу България и Българите. Няма нито ход, нито решение с което да променим това. След този повод, ще намерят друг с който да разграждат Българското и българщината в нейния корен.
71
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каде и да одиш,каде и да шеташ.Не се плаши и не се срами Македонец да си.Едно име имаме,во душава го носиме.Македония е над се.Над Европейски сьюз и над НАТО.
70
0
 
2
 
! Отговори
СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ преди 1 година
БСП - ПРЕДАТЕЛИ - ДОСЕГА ЛЪЖЕХА, ЧЕ РСМ Е ИЗМИСЛИЦА. САМО ВЪЗРАЖДАНЕ Е ЗА БЪЛГАРИЯ. ЗАТОВА МИ ИЗТРИХА ПРЕДИШНИЯ ПОСТ. НИКОГА НЕЯМА ДА ВЛИЗАМ ПОВЕЕ В ТОЗИ АМЕРИКАНСКИ САЙТ.
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЪРБИТЕ ГЕНОЦЕДЧИЦИ, УБИЙЦИ И АСИМИЛАТОРИ СА ТИ БРАТЯ, КАК БЪЛГАРИТЕ ДА СА ТИ БРАТЯ. ТА ВАШИТЕ МАКЕДОНСТВАЩИ СЪРБОМАНИ СА ИЗБИВАЛИ БЪЛГАРИТЕ НИЩО БЪЛГАРСКО ДА НЕ ОСТАНЕ, КАКТО ГЪРЦИТЕ СА ИЗБИВАЛИ БЪЛГАРИТЕ ДА СТАНАТ МАКЕДОНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ГЪРЦИ. ЖЕРТВО ЕНИЧАРСКА!
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалицията от днес,която предаде България, един ден така ще гласува за втори официален турски БПЦ вече пее на турски,Герб са ислямистка партия,Пп не стават за нищо,ДБ са национални предатели-комунисти.ДПС е ясна.
67
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки Македонец знае ,че е Македонец без значение в коя държава живее.Дали е България,Гърция или Македония.На хората им е писнало да се занимават с шовинисти.За това и не са се занимавали.Но като гледам полититката на България,май ще се възвърне времето назад и ще се събиди Македонската жилка на всеки едни от тях.Даже и на тези ,които сами заблуждават себе си ,че са различно от Македонец.Просто виждат хората и сами се убеждават.Македонците нямат общо с Българи,Сърби и Гърци.
66
0
 
4
 
! Отговори
:-) преди 1 година
Македонците сте македонци от времето на измислицата в Начертание на сръбския дивакк ИЛИЯ ГАРАШАНИН. И ТИ СИ ДНЕС ПО СЪВЕСТ МАКЕДОНЕЦ, ЗАЩОТО ПРЕДЦИТЕ ТИ СА ЖЕРТВИ НА ЕТО ТЕ ТАЯ СРЪБСКА КНИГА. ДРАГИ БЕЗПАМЕТНИКО НА НЯКОЙ БЕЗПАМЕТЕН ПРЕДЕЦ, ЗАПЛЮЛ БЪЛГАРСКИЯ СИ РОД И НАРЕКЪЛ СЕ МАКФЕРСОН.
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видя се че Македонията е била само една политическа бухалка за удряне на правителството. Сега като го няма правителството няма нужда от нея.
64
2
 
4
 
! Отговори
изказване от БСП преди 1 година
КАКВО ОСНОВАНИЕ ИМАМЕ ДА ПРИСТЪПИМ КЪМ ТОВА ДЕЙСТВИЕ ТОЧНО СЕГА, ТОВА НЕ СЕ ВПИСВА В ЧЕСТТА И ДОСТОЙНСТВОТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ, ВСЕКИ ДЕПУТАТ СЕ Е КЛЕЛ ДА РАБОТИ ИЗЦЯЛО В ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА, АБСОЛЮТНО НЕПРИЕМЛИВИ СА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НА ДПС И ГЕРБ, А НА ДБ Е БЛИЗКО ДО ИСТИНАТА НО НЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМА. ВСЯКО ПРИНУДИТЕЛНО НАВЕЖДАНЕ НЕ ПРАВИ ЧЕСТ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ! ДОКТОР МИХАЙЛОВ, БСП
63
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешна история за това с ЦРУ. Македонците започват да бъдат Македонци много по-рано.Никой не отрича ,че Македонците ориемат Българите за най-близкия братски народ.Но понеже много пъти Българите прецакват Македонците,те създават Македония.Процеаа започва ,когато се създава Българската Държава ,през 1878 година.Тогава Македонците осещат как им се обърща гърб от братска България и Българите.От тогава искат да нямат нищо общо с братята си.Говоря за цяла Македония ,а не само Северна.