Ваня Григорова: Никоя партия не иска "да подложи крак" на пенсиите

Затова и тя смята, че част от бюджета ще бъде приет
24 юни 2022 09:31, Петя Славова
22
Ваня Григорова: Никоя партия не иска "да подложи крак" на пенсиите
Снимка: БГНЕС

Парламентарните партии не биха искали да "подложат крак" на увеличението на пенсиите. Това заяви икономистът от КТ "Подкрепа Ваня Григорова пред Нова тв и затова тя смята, че актуализацията на бюджета по някакъв начин и вариант ще бъде приета.

Още по темата

"Никой от парламентарните партии не би искал да бъде този, който ще подложи крак на увеличението на пенсиите особено в предизборна ситуация в каквато очевидно се оказваме. Това е неизгодна позиция. Смятам, че по някакъв начин, в някакъв вариант, бюджетът ще бъде приет. Разбира се, че ще имаме и до колкото разбирам вече имаме наддаване през предложенията за бюджета, но огромната част от нещата няма как да се приемат", каза тя.

По думите й, това което от КТ "Подкрепа" искат да видят прието е искането за увеличение на минималната работна заплата и заплатите в публичния сектор.

"Понеже много пъти сме говорили за проблемите в градския транспорт и видяхме през последните няколко дни писмото, което е изпратено от Министерство на финансите на Министерския съвет, в което се препоръчва не да се отделят средства от държавния бюджет, а да се увеличи цената на билета, вчера в Столичната община вече е гласувано увеличение на цените за превозните документи за градския транспорт", съобщи още Григорова.

"За половин час билетът става 1,60 лева, а за един час – 2,20 лева. Това беше написано в публикациите, които препредаваха решението", добави тя.

"Има увеличение на цените за пенсионери, отменят се част от картите –т.е. тези промени са сравнително балансирани. Не смятам, че увеличението, такова каквото е заложено, ще успее да дофинансира дейността на градския транспорт и това по-скоро ще удари хората, за които 40 ст. са важни", смята икономистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Ами всичко построено (т.е. повечето от нещата които ги има и днес) от тези пенсионери беше "приватизирано" - т.е. окрадено и раздадено на наши другари. После ни обясняват че не са работили и за това нямало да имат пенсии а подаяния. Това което се вижда обаче е че тези които не са работили тогава, не работят и сега. Наричаме ги политици, калинки, нагаждачи итн и3мет.
15
0
 
5
 
! Отговори
към к.18 преди 1 година
Закрийте го този псевдоинститут: тази централна служба към МТСП нито е институт,нито си върши съвестно работата! Оказа се, че е слуга на този, който беше 12 години на власт. За разлика от ГИТ, които не са подлизурки и отсъждат професионално и с достойнство, а не правят коленки пред силните на деня! Киро,А. Василев, Нинова, Гьоков, отивайте си! Г-н Борисов, засрами се, защо мачкаш възрастните хора или за бивш премиер от ГЕРБ всичко е позволено!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обратно: мин.Гьоко и чиновничките на НОИ начело със своя ДИРЕКтор заради пропуснатите от Боко Бъ цели 6 години ( два периоди по 3 години) отязаха повишението с 12,5% на половината пенсионери! И един чиновник от НОИ на отказа на жалбата на случил се при него пенсионер написал с главни букви: ОТКАЗВАМ ДА ПОВИША ПЕНСИЯТА ! Просташки истории на НОИ, чийто шеф и Гьоко вместо да се извинят застанаха зад Б.Б.Това си беше чистопробна наглост! Вицепремиерите Нинова и Василев също замълчаха.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов и Фандъкова не знаят ли, че и в далечна Канада градският транспорт се дотира от общините, защото има СОЦИАЛНА ФУНКЦИЯ. До сега беше трудно да накараш софиянци в повече да слязат от колите, а сега съвсем !
12
2
 
3
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Тези задни ци ( Кирр'О и е внухът Асинчо) не знаят ли, че и в далечна Канада градският транспорт се дотира от общините, защот има СОЦИАЛНА ФУНКЦИЯ. До сега беше трудно да накараш софийските селяни да слезат от колите, а сега съвсем !
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛИЦЕМЕРНО ГРИГОРОВА, АКО БЯХА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ДНЕС 24.06.2022 НЯМАШЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО ЗА РСМ, А ЩЯХА ДА ПРИЕМАТ АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА БЮДЖЕТА!!!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не зная как ти е увеличена пенсията последния път с 12,5%, но на половината пенсионери повишения нямаше, защото Боко Пожарникарят ни отряза с прословутата си банкянска простотия по 3 години - 2011-13 и 2016-18. МиниЗДър Гьоко и директорът на НОИ спазиха буквата и не дадоха повишение. Така че сега ние, прекараните пенсионери, няма да гласуваме за Боко Б. и селянката Нинова. От нас по 1 млн.гласове ПО-МАЛКО.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 12 години пенсията ми е увеличена 2 пъти - с 2.4% и после с 1.8 % от "народния човек Бойко Борисов. За последната година пенсията ми беше увеличена 2 пъти от "кокорчовците" - с 6.7% и с 12.5%. Сегашното увеличение с 10% , което трябваше да се състои от 1 юли и което ГЕРБ и ИТН провалиха щеше да мие трето за последната година.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мразещия пенсионерите Боко, ги беше оставил на глад и мизерия, защото те не можеха да му връщат обратно 40% , както правеха приближените му фирми за обществени поръчки. Затова се сърдете на него. ПП тъкмо започнаха промяната и ги катурнаха от властта. И сега пак обратно, където си бяхме.
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще започнем да мислим без "стига с тия...пенсии, деца, хора с увреждания, с недостойни заплати" и ще разберем, че не сме бедна държава, но сме бедни, защото шепа мафиоти ни ограбват системно и безжалостно? Цените са отвратителна спекула, войната е само оправдание за грабежа, който ни устройват. Милионерите в България се умножиха за сметка на масово обедняващото население. Без солидарност и справедливост, ще изчезнем като народ. Ей така! От глупост и егоизъм...
6
0
 
13
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
Ти не си човек
5
4
 
24
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 1 година
Напротив , напротив , ГЕРБ години наред мачкаше пенсионерите ,а още помним и Ива Митева от ИТН как се изгаври с пенсионерите миналата година!
4
2
 
13
 
! Отговори
Под крепа преди 1 година
Те от общината си имат коли, какво им пука за билета в градския транспорт, приходящите селяни да му мислят. Пенциите и без това имат карти.
3
0
 
15
 
! Отговори
фалит преди 1 година
Всички партии искат пенсионерите на 6 стъпки под земята. Провалената държава няма пари за изплащането на пенсии, които да догонват галопиращата инфлация, която ще приключи след години с банкрута на националните валути и трансформацията им в дигитални нули и единици.
2
23
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Стига с тези пенсии! Кой ще ги плаща, ако няма бизнес? Работата ми беше свързана с пенсионери и ви уверявам, че не са толкова бедни. Хленчене до бога!
1
5
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
По-смислено ще е билета да се направи 3 лв и всичко ще е точно!