Нинова: Може и да няма повишение на пенсиите

Тя призова да се гласува за бюджета
Обновена: 15 юни 2022 15:30 | 15 юни 2022 15:24, Росен Стойчев
74
Нинова: Може и да няма повишение на пенсиите
Снимка: БГНЕС

Забавянето на държавния бюджет може да доведе до това от 1 юли да не се увеличат пенсиите, младите семейства да не получат данъчни облекчения, земеделските производители да не получат подкрепа.

Още по темата
Не вярвайте на твърдението, че социалните мерки могат да се гласуват и да не се гласува държавният бюджет.

Това заяви вицепремиерът и министър на индустрията Корнелия Нинова на брифинг след заседанието на кабинета, съобщи БГНЕС.

Тя предупреди, че негласувайки централния бюджет, а приемайки разходите за пенсии, значи, че няма откъде да дойдат приходи за пенсиите.

"Днес с гласуването на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" беше отхвърлено решението да се гласува актуализацията на държавния бюджета. Блокирането на актуализацията на бюджета е изключително безотговорно за хората и вредно за държавата", каза още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
до Аз преди 1 година
Така ще разсъждава и "той", който сега се осигурява на МРЗ, и ще разказва за "изедниците", които сега се осигуряват на МхОД. И за сведение отдавна пенсийте се изчисляват по методика еднаква за всички.
59
3
 
18
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
Тавана на пенсиите се вдига от скромните 1500лв. на още по-скромните 3400лв. Всички знаем кои взимат тавана. Онези, дето сме ги хрантутили на държавната софра цял живот - родителите на сегашните управляващи и маса клатик*рковци, дето сега се пенсионираxa. Пенсиите на нормалните хора се вдигат с малко. Докога ще ни крадат определени обръчи от фамилии? Гнусни ***! Това вдигане на пенсиите е поредното източване на пари от оптределени хора.
58
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова е съвършено права. Без големия бюджет, няма как да влязат в сила малките. Грабителите на народа - добре ги запомнете- за пореден път показват платената си предателска същност! Един ден ще бъдат съдени за геноцида над българите - за десетина години унищожиха физически милион и половина българи!Пари има, пари винаги е имало, но ги пазят за чекмеджетата и офшорките. Мизерните заплати и мизерните, неактуализирани от години пенсии, обричат много почтени хора на мъчителна смърт! Запомнете ги!
57
20
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Депутатите вече приеха на първо четене увеличението на пенсиите. Стига си плашила хората, нямаш срама, г-жо Лъжа!!!!
56
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
" Браво " на Toti !
55
3
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ама да бее,как нима тези пари няма да се откраднат,а не никви пенсии,толкова тръби за милиони ще сменим ,че ще има за поколения назад,а тези смръдлеци , утре ще хвърлят топа???
54
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-жо Нинова, защо плашите нашите родители с пенсиите? Вие изобщо наясно ли сте, че ако не сме ние нашите родители отдавна нямаше да могат да си купят лекарствата? Като шефка на работническа партия Вие сте се изтипосала с очила със златни рамки от магазина на Витошка по цени преди 2г. 9000лв. за чифт. Ваши съпартийци казват,че имате 7 чифта такива очила. В Гугъл всеки може да ви види очилата. С перли се накичила. Сложете розови очила ако искате! Оставете хората на мира! Днес е Видов ден. Честито!
53
2
 
15
 
! Отговори
Чудесно преди 1 година
Така съвсем ще си умори електората, Нинова това е ГЕНОЦИД!
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очакваше се да не се гласува държавният бюджет, беше си ясно още от месец.Официална инфлация 15%. Защо др. Нинова не направихте реална актуализация на пенсиите още през януари? ама чакахте ? След месец е възможно и да нема правителство, а след септември и нови избори, които нема нинак да са в полза на БСП.
51
3
 
15
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН преди 1 година
ТЯ КАТО ИСТИНСКА ЧЕРВЕНА МУТРА НИКОГА НЯМА ВИНА- ВИНОВНИ СА ДРУГИТЕ- ИНФЛАЦИЯ 15.6%, В ЕВРОПА 7%, В РУСИЯ 17.87%- ГОНИМ БРАТУШКИТЕ ПО ИНФЛАЦИЯ ЛИ
50
17
 
5
 
! Отговори
Иска ти се преди 1 година
До бай ДончоДосега нямаше за кого да се гласува. Сега вече има - ПП показаха, че могат да се преборят с крадците и хората ще гласуват за тях, въпреки платената помия отвсякъде.
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко върви по сценарии. Целта е една. Престъпното управление да отлага колкото си може повече отстраняването си. Увеличени на пенсии лекарски заплати и други щедро обещани компенсации няма да има. Парите са излапани.
48
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП са срутище. Нинова да си гледа партията, че и без друго няма да минат 4% бариерата за влизане в НС. Това, което не успяха враговете им да го направят, го направи Нинова. Нинова унищожи БСП безвъзвратно. Коалиционен партньор им казва, че са корумпирани. Не са го казали от опозицията. През 2007г. Станишев уволни Нинова за корупция. На 28г. Нинова купи Техноимпекс. Как не се наяде на пари? Нинова рекетира пенсионерите понеже е цунгцванг. Падне ли правителството пада и Нинова завинаги. Оставка!
47
4
 
15
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
НЕ СЕ НАКРАДЕ ТАЯ ЖЕНА ТО БИВА АЛЧНОСТ *** НЕЙНОТО Е ПРЕКАЛЕНО, ЧАК ДРАЗНИ. И НЕ ГО ТРИЙТЕ (КЪМ РЕДАКТОРИТЕ) ТОВА Е МНОГО ВЕЛИКА МИСЪЛ НА А.ПИНОЧЕТ, ЧОВЕКА КОЙТО ЗА ТРИ ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НАПРАВИ ЧИЛИ ТРЕТА ИКОНОМИКА В ЛАТИНСКА АМЕРИКА. МОЛЯ ЗА МАЛКО ПОЧИТ - "ЗА ДА ВЪРВИ ЕДНА ДЪРЖАВА С БЪРЗИ ИКОНОМИЧЕСКИ ТЕМПОВЕ НАПРЕД ТРЯБВА САМО СЕРИОЗНА ЗДРАВА РАБОТА И НИКАКЪВ КОМУНИЗЪМ"
46
2
 
12
 
! Отговори
бай Дончо преди 1 година
При нови избори едва 5 % -10% от народа ще гласува.Вече му е безразлично кой ще го краде.
45
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
махай се заедно с Киро лъжеца и прелюбодееца.
44
1
 
18
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
на вас другарко така или иначе това увеличение не ви се даваше , това ви беше обещание чрез което да се задържите на власт . обявихте 21.6 после 10% , давате ни 60лв.към пенсията които ние вземахме две год. та не разбрах какво точно ни дадохте , разбирам че цените скочиха на горе . айде сбогом !
43
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
9 милиарда лева опукахте за 9 дена декември 2021г.Петков лъже за още 2.5млрд. за незаконните строежи,изтеглихте 32 млрд. кредит само да 6 месеца.Само за 6 месеца потопихте България и заробихте чак внуците ни с тези дългове.Ако останете още 6 мес. може дълга да надхвърли 60 млрд. лева. Алооо, какво ги правите тези милиарди, бе? Как така с лека ръка ги разхвърляте тези милиарди на приятелите по фирмите? Който си има фирма да се спасява! Те уж ги дали за ток. Ами нали увеличиха стоките заради тока?
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то от Б.К.П.Какво друго може да се очакваВсички са червени в парламента Лошото е че няма партия за която да гласуваме
41
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я стига сте заплашвали хората! 7 месеца на власт и нищичко, но обещават ако ги оставите още 3 години, да ви дадат нещичко. Я марш, наглеци!