Политиците оставили доверието на хората да изтече в канала

Уроците от миналото не били научени
Обновена: 8 юли 2022 10:47 | 8 юли 2022 10:45, Камелия Цветанова
69
Политиците оставили доверието на хората да изтече в канала
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Управляващите политически сили години наред не си дават сметка, че погубват най-важната, безценна и незаменима стойност в обществото – доверието. Това заяви председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от „Има такъв народ“ Любомир Каримански в декларация от името на парламентарната група, цитиран от БТА.

Още по темата

Той коментира, че по-голямото обществено доверие подобрява спазването на разпоредбите и събирането на данъците. Доверието също така дава увереност на потребителите и инвеститорите, което е от решаващо значение за създаването на работни места и функционирането на икономиките в по-широк план, отбеляза Каримански.

Депутатът от ПГ на ИТН заяви, че уроците от миналото не са научени. Той припомни, че когато партията с лидер Иван Костов е спечелила голяма подкрепа и мнозинство, всички са си мислели, че ще управлява два мандата.

„Когато дойде Негово величество цар Симеон Втори с толкова ентусиазъм и желание отново за реформи, справяне с бедността и догонване на средноевропейския начин на живот, той имаше отново всички ресурси, но втори мандат не достигна“, припомни още Каримански.

Той посочи, че след това е последвала „10-годишна кома“ до днес, когато, по думите му, надеждата е била поставена в „прекрасна маркетингова опаковка“ за бърз икономически растеж, реформа в правосъдната система, нулева толерантност към корупцията, превръщане на България в световен финансов хъб.

Каримански заключи, че е „цинично“ как през годините политическата класа в България е оставила доверието на хората „да изтече в канала“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Убаф човек преди 1 година
Ние българите сме все убави ора, но от некъде ни идват кофти политици които не ни оправят както трябва. А требе от некъде да ни дойдат едни яки доверени политици които да ни дигнат заплатите да имаме много пари да ни минава живота леко и приятно да се наслаждаваме и да си изпълняваме желанията и да живеем в забавления и развлечения, да караме западни коли и да ходим на романтични екскурзии в чужбина и на екзотични острови защото ние българите го заслужаваме.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато не служиш на народа а чакаш директиви от огнището на м-ймунска шарка Брюксел,така става ;)