Нинова: Бизнесът настоява за разговори с „Газпром“

Тя се срещна с работодателските организации
18 юли 2022 14:38, Нели Христова
142
Нинова: Бизнесът настоява за разговори с „Газпром“
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова се срещна с работодателските организации. Те благодариха за досегашната подкрепа и отчетоха като успех първото място на България по индустриално производство в Европа, както и запазването и откриването на нови работни места, информираха от пресцентъра на МИИ.

„Важно е да се развива производство, защото това означава и данъци, които отиват за увеличение на детски надбавки, майчинство, заплати, пенсии. Икономиката е в основата на социалната политика" заяви Нинова и постави въпроса за увеличаване заплатите на работниците.

Работодателите заявиха, че е важно да се направи правителство, за да има стабилност и предвидимост. „Избори сега ще попречат на индустрията, ще има блокиране на закони по Плана за възстановяване и устойчивост“, обявиха те.

В същото време представителите на малкия и среден бизнес изразиха тревога за липсата на яснота относно доставките на газ и цената. Те настояват за възстановяване на разговорите с „Газпром“ и предвидимост ще бъде ли продължен договорът, който изтича.

Работодателските организации изразиха желание БСП като мандатоносител за съставяне на правителство да организира среща между тях и партиите, с които ще преговаря, за намиране на трайно решение за енергийни доставки и гаранции за икономиката и домакинствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Стоянов преди 1 година
Назима като затворят крупните заводи, ще останат едни 200000 българи безработни. Ще намалеят приходите в държавния бюджет от данъците на същите заводи, и който има акъл ще разбере ефекта от липсата на газ. Говорим за икономика, говорим за просперитет, не говорим за русофили, фоби,евроатлантици! За портфейла на българина говорим!
123
0
 
1
 
! Отговори
Стоянов преди 1 година
Ако не работите в завод по-добре мълчете по темата за газа. Аман от " интелектуалци"!
122
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Настояват четирихилядниците.Няма руска газ,няма и четири хилядарки.
121
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бизнесът е политика. Всички западни бизнеси напуснаха Русия. Европейската комисия нареди на бизнеса, Сената и Байдън нареди на бизнеса.
120
3
 
3
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Бизнесът си е бизнес, парите са си пари, без газ не можем! Политиката и бизнеса не бива да се смесват.
119
4
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Бизнесът си иска своето. Няма как да имат ниска себестойност, няма как да са конкурентноспособни ако ползват скъп газ.
118
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите бизнесмени са най-големите русофили и най-големите предатели на България. Европейският съюз забрани да търгуват с Путин, те искат да правят контрабанда на петрол и газ. Те правеха контрабанда на горива при ембаргото на Югославия.
117
4
 
5
 
! Отговори
Пламен Иванов преди 1 година
Бизнесът най-вероятно не настоява! По-скоро Вие г-жо "Корупция"!
116
3
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
и аз искам договор с русия искам руски газ на приемлива цена брокерката наваксини няма какво да ме учи да си намаля парното с два процента утре ще кажеда не дишаме българия вън от нато и ес виждате каква ни е ползата никаквапълним гушите на 700 безделника в ес и сега на украина
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един път *** да покаже лечице . Все пак версиите трябва да се връщат
114
3
 
3
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Бас държа, че Нинова се надява! Надява се да успеят да съставят и приемат правителство. Надява се да си запази поста. Надява се нещата така да се завъртят, че всъщност да им се случат нещата на БСП- разбирай да се разберат в правителството за преговори с Газпром и т.н. Но няма да й се получат нещата.
113
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо да поискат да станем руска република и да си седнат на г.. а
112
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как Газпром изнудва? Северен поток 2 е напълнен, но онзи с деменцията и памперсите го забрани защото заобикаля Украйна и няма как да изнудва Русия. Ремонтираните турбините за Северен поток1 са блокирани от канадците. Газпром трябва да доставя договорените количества газ, но не трябва да получава договорената цена за тях? Нещо да не ви е таковал лудия. Ние платихме 8изтребителя на САЩ и чак сега са почнали първия. Пробраха луди паро и не дават гаранция кога ще са готови! Е, това е честна сделка
111
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тома БиковДори и азерския газ е РУСКИ!!!! Азарбейджан нямат такъв добив на газ, че да покриват вътрешното потребление и изнесения газ. Препродават РУСКИ газ! А, че ще плащаме без да сме ползвали газ ще го реши арбитражен съд базиран в Западна Еврпопа. Не руснаците и не Путин. Много ще ни шляпат по голото "Д".
110
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ги слушаме нашите бизнесмени, утре ще поискат и възстановяването на Варшавския договор и СССР. Няма връщане назад, господа бизнесмени. Поели сме по пътя на демокрацията и свободната икономика. Не чакайте все държавата да ви помага както беше по тоталитарно време.
109
6
 
8
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
На Нинова пак са и подготвили крупна съма за да може синчето да си живурка в САЩ. Цялата държава пак искат да клекне пред Руските империалисти. Браво нинов за това ли ядохме жабетата за да може пак да ни продадеш ?
108
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че имате нужда от 1 гладна и студена зима да ви налее малко мозък в *** ***.
107
3
 
3
 
! Отговори
Краско преди 1 година
Напред Корни с теб сме👊
106
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно за рекетьора Газпром ли бе Нинова? Други доставчици нама ли, или от Газпром са ти обещали голям откат?
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 114. Големите балкански шмекери плащаме винаги.