Филип Попов: На Радев като че му се усладиха служебните кабинети

Зам.-председателят на ПГ на БСП прогнозира спирала от избори
Обновена: 28 юли 2022 09:40 | 28 юли 2022 09:40, Елка Василева
36
Филип Попов: На Радев като че му се усладиха служебните кабинети
Снимка: архив, БГНЕС

"Лицемерието в този парламент взема връх над отговорността." Това каза пред БНР Филип Попов, заместник-председател на парламентарната група на "БСП за България".

Още по темата
Очевидно, че ИТН, ГЕРБ и ДПС не се съобразяват с волята на българските граждани, които не искат предсрочни избори, коментира Попов.

По думите му за пореден път се вижда, че "има друго мнозинство в този парламент".

"Нашата равносметка сме я направили. Неколкократно дадохме своята оценка - висока, позитивна, за работата на министрите и на парламентарната група. БСП беше социалният вектор в това управление", подчерта Филип Попов.

Според него БСП е доказала категорично, че не е партия на статуквото и е показала, че "има държавническо поведение, не тяснопартийно, не егоцентрично".

Попов прогнозира спирала от избори и не вижда работещо мнозинство в следващия парламент.

Той изтъкна, че не е имало реални консултации за съставяне на кабинет и всичко е било "формално и ритуално".

"Като че ли на президента му се усладиха служебните кабинети. Президентът е съучастник в това отново да има предсрочни избори в България," каза Попов.

"Очакваме ревизия. Това е нещо, което явно от президентската институция отдавна се канят да направят, съвместно с новия проект на Стефан Янев", допълни Филип Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
10
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Радев ли накара чалгаря да свали правителството??????!!!!!!
8
9
 
8
 
! Отговори
Алтав гербер преди 1 година
Служебният президент с вдигнат юмрук.Венсеремос пролетари от всички страни обединявайте се.Така ще го запомним пилотчето.
7
2
 
4
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 1 година
Може би и това е част от сложния комплекс причини, но не забравяйте и егоцентризма и себелюбието на мизантропа чалгар С. Т.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като сте нека---ни и за 7 месеца един закон приехте - за спецеправосъдието кой ви е крив?
5
2
 
9
 
! Отговори
Бкп реве: преди 1 година
"... няма кокал, пребоядисахме се в демократично тъмно синьо, обаче се получи лилаво... Не можахме да краднем достатъчно, но пък за трети път фалирахме държавата! На изборите ще се слеем с проДай Бг за да съберем 4%, иначе няма далавера, братчитУ ми!
4
1
 
10
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Тъй ли лялят, колкото да не заспят и да прехвърлят вината на друг. Ако тия в парламента се разбираха, имаха стабилна коалиция, а не орел, рак и щука, какво може да направи Радев? Може ли сам да разпусне парламента и да си сложи служебно правителство?
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами, нали това е плана на Кремъл: яко саботаж на парламентаризма с участието на всичките им пионки и служебен кабинет до служебен кабинет, докато "докажат, че за България парламентаризма не работи" и си поискат втори Орбан, ако не и втори Лукашенко. Той Радев се изпусна преди около година, като ката "време е да представя проект за МОЯ Конституция". Не искаше така да се издаде челяка, ама пуст мерак, изтърва го. ФАКТ.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не бе, хич не му се услажда служебния кабинет ... това го казах в първия ден на първия служебен кабинет. Голямо откритие! Няма що!
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв си ти ве, плешив? Сигурно по съвест си и ти на службичка