Гьоков: Поставили сме си червени линии с кого да правим коалиция

Съветът към наследника му е да отстоява интересите на българите на всяка цена
2 авг 2022 10:52, Йоана Цонева
37

"Доволен съм от назначението на Лазар Лазаров. Досега работихме с него. Той беше от екипа, с който работихме за провеждането на политиките в социалната сфера. Очаквам, който и да е министър в Министерството на труда и социалната политика, да продължи започнатото, защото се движим в правилната посока. Смятам, че за това кратко време от 7 месеца, успяхме да се справим със социалната сфера", заяви в последния си ден като социален министър Георги Гьоков пред Bulgaria ON AIR.

Той твърди, че завещава на Лазар Лазаров рекордно ниска безработица - 4,2%.

"Оставям сериозно увеличен план за действие по заетостта. Оставям увеличена минимална работна заплата на 710 лв. Оставям и увеличени пенсии. Тези положителни неща, които направихме, сякаш се губят на фона на галопиращата инфлация. Всички имаха усещането, че проблемите в социалната политика са сериозни и трябва да се решават. Поне 80% от нещата записани в коалиционното споразумение за социалната политика, бяха изпълнени", посочи бившият министър.

Още по темата
Той изтъкна, че в предизборна коалиция ще участват с тези партии, които традиционно се явяват на изборите в коалиция.

"Постави ли сме си червени линии с кого няма да правим коалиция. Това са ГЕРБ, ДПС. Ние получихме много критики за коалицията с "Демократична България", но на тях ние отговаряме с решаване на проблемите на българите", каза Гьоков.  

Бившият министър на труда и социалната политика заключи, че съветът към наследника му е да отстоява социалната политика и интересите на българите на всяка цена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
дрън дрън преди 1 година
До Анонимен 32 А Корнелий е римско име.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Язък, само дето се целуваха на орлов мост Станишката и Лютфито. Сега вече нямало да се гушкат. Пу!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямало да играят кючеци с ДПС? Как бързо забравят за тройната коалиция и кабинета Орешарски. Кой предложи Пеевски питам?
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гьоков е турска фамилия. Само казвам!
28
0
 
4
 
! Отговори
кмето преди 1 година
Тоя е като изваден от транжорната на Родопа, отпреди 89 г.Но както казваше един... Ега и държавата щом и аз съм министър...
27
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Първо се влиза в Парламента,после се мисли за коалиция.Начело с др.Нинова влизането на БСП съвсем не е сигурно.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж са русофили, а никой от тях не се обади, когато русия заплашваше да спре газа и да настоява да се водят преговори.
25
0
 
9
 
! Отговори
BG преди 1 година
Каква коалиция, трябва да изчезнете !
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в какво се състоеше"Промяната"????Каузата Македония предадена, руският газ спрян, десет милиарда лева нови заеми изхарчени на вятъра, 9 милиарда лева изхарчени за 9 дни през декември, инфлация която е доста по голяма от средната за Европа и цените надминаха западноевропейските.Та на Кирчо това ли е тая пуста Промянааааа? Да заминават и никога повече да не се връщат, че счупиха и фалираха държавата. Хората са на ръба на оцеляването.
23
2
 
5
 
! Отговори
абе преди 1 година
на всички промянаджии ризите им отесняха покрай вратъ . защо ли ?! само на кико вратлето му е тънко , щото се подпира на торти но и на парапета :) ако ме разбирате .
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гьоко, вие не бива да бъдете в коалиция с никого. Всички ви видяха- дрънкате едно, а вършите съвсем друго. Токсични сте на н-та степен! И работите срещу интересите на България. А червените линии си ги наврете- нали се сещаш къде?
21
3
 
4
 
! Отговори
до 22-ри преди 1 година
Пичове, тип в кое училище си учил аритметика за бавно развиващи или за бързо изоставащи ? Толкова големи тЪ*аци ли е избрал Тиквата за агитация или само такива са му останали ?
20
2
 
10
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Гьоков, вие сте едни политически прости тутки ! Най-голямата измежду вас е Куррнито !
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 19 Много си ***, за каква световна политика дрънкаш? Инфлацията в България реално е над 50%, а на някой стоки и над 100%, а в другите държави на ЕС е между 5%-7%. В България крадат паритф на хората не само с висока инфлация но и със спекулация.
18
0
 
1
 
! Отговори
К Зарков преди 1 година
с Атака за влизане в парламента
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не му пука за вашите червени линии. Вие ще сте на бариерата 4%, а при по-добри обстоятелства и под бариерата. Никой няма да се съобразява с вас повече. Изгорихте 3 мандата!! Дори австралопитека ще се замисли че не трябва да ви дава повече мандати.
16
4
 
6
 
! Отговори
Елементарни преди 1 година
По-добре,ама друг път.Ако мислиш,че при Борисов сега цените щяха да са същите,много се надценявате.Това би означавало,че той определя световната политика,ти да видиш!!!
15
4
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До 16 По добре 360 лв. пенсия и цените при Борисов, отколкото 467 лв. пенсия и цените сега които да над 50% по високи.
14
2
 
5
 
! Отговори
Червените линии преди 1 година
ги видяхме, дружно се над*у*п*ихте на Козяк със свалени *** и чинно изпълнявахте заповеди,гушнати с проДай Бг!Напъните на Нинова на хорото с бабите на Бузлуджа и докара учестено дишане, обилна пот и вяли аплодисменти от др0гарките и др0гарките пенсион. На изборите сте изчезнали като мошениците от седесе,царистите,далавери,марешки, волен, торбичката и уж реформаторите какви бяха там...
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този човек направи най-доброто за последните 20 г,като увеличи пенсиите.Жалко,че Радевото "правителство" няма да продължи обещаната индексация от 1 октомври,защото с буци и славуци са от едната страна на барикадата,въпреки вдигнатото юмруче.