Мика Зайкова: Богатите станаха по-богати, най-бедните ще останат бедни

Тя критикува мерките, били проинфлационни
21 сеп 2022 21:15, Красимир Ангелов
17

Десетина дни остават до предсрочните парламентарни избори на 2 октомври.

"Хората с минимална пенсия едва ли ще получат увеличение. По-сериозно ще бъде то за една трета от тях и то тези, които са се пенсионирали преди 2007 година. Работата е там, че това, което им беше обещано в началото от правителството на Кирил Петков, няма да го получат", коментира Мика Зайкова от "Има такъв народ" в "Денят ON AIR".

Тя обърна внимание, че увеличението на пенсиите е минимално, почти незабележимо. Гостът изтъкна, че инфлацията през 2023 и 2024 година ще расте, а белята е в спекулата и енергийните доставки.

"Парламентът се постара да направи нещо. Но най-виновни са тези, които измислиха така наречените мерки. Те не са антиинфлационни, а са проинфлационни. Възползваха се богатите и богатите станаха по-богати. Лечението на българската инфлация се казва инвестиции", каза Зайкова пред Bulgaria ON AIR.    

Според нея не влизат капитали в България, а излизат от страната. Тя поясни, че трябва да се правят инвестиции, защото те раждат нова добавена стойност и от това бюджетът печели.

Зайкова прогнозира, че дефицитът тази година няма да е по-малко от 7 млрд. лв., а инфлацията ще е над 20%.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бабо ние Българите платихме на скъпото политическо шоу на ИТН Понеже правиш сметки смятай колко струват на България четири парламентарни избори и тогава се изказвай
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богатия Трифонов накара бедните да платят четвърти избори в негова чест вместо тия пари да се дадат за социал да помогне на бедните това са много милиони дами и господа а Мика не се сети за това
8
9
 
0
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 година
От град Левски съм и съм пенсионер , но добре , че служителките на банка ДСК в клона на бул "Доклов" под петолъчката на бившия партиен дом бяха солидарни с мен и измамихме един мой бивш колега, който сега е с нулев доход и трайно безработен, а в прибавка и много болен да вземе кредит, на който му взех парите и си погасих моите кредити. Сега той да му мисли как ще го връща. Важното е, че аз оцелях и вече си имам пари.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мика Зайкова: Богатите станаха по-богати, най-бедните ще останат бедни. Е, откри топлата вода. Това си е най-характерното за капитализма.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата държава е проектирана богатите да живеят добре. За това намаляхме с 30% за 30 години. 2/3 ти от милионерите и милиардерите в България са свързани с бившата Държавна сигурност, това от доклад на германските служби.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това сме го чували, както знам че зад всяко едно забогатяване стои престъпление, а МВР какво прави крият се като мишки и изкривяват действителността.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пази боже да не прогледна!
3
3
 
13
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Ще се радвам, ако трите големи телевизии я поканят да обясни с примери как ще бъдат прецакани с преизчислението пенсионерите.в медиите беше публикувана една лъжлива таблица с проценти по години . А много хора вярват, че ще ги получат.Когато лъсне истината изборите ще са отминали и котараците пак ще лочат мляко , а пенсионерите ще сърбат попара с вода!
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а путин кога ке умре кажи, че вече не се трае
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
из предсказанията на Ванга 2