Кремен Георгиев: Топлофикациите са на ръба

Управляващите се чудят какво да направят
20 окт 2022 22:25, Росен Стойчев
7

"Имам усещане, че управляващите се чудят откъде да съберат пари.
Още по темата
Последното нещо, което е измислено е, тези пари да се съберат от производителите и търговците на ток. На базата на една европейска директива. В нея ясно и точно е казано от какви производства да се наложи допълнителен данък. В отделен член газовите централи са изключени", заяви председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества инж. Кремен Георгиев в Bulgaria ON AIR.

"Обаче това не пречи на авторите на този закон, който все още се обсъжда. Там пише, че всички, които нещо печелят, трябва да плащат. Там задкулисно са вкарани топлофикациите. Няма как да не се забележи от хората, които четат тези неща", каза още гостът на Ганиела Ангелова по въпроса с проектозакон за допълнителни мерки срещу високите цени в енергетиката.

По думите му това е предната тесла срещу топлофикационните дружества. В същото време започва сезонът, в който разходите за газ са повече.

"На всеки човек му трябва температура, която осигурява комфорт. Това не е 15 градуса, а минимум 20. За да се осигури тази температура трябва енергия, която трябва да се произведе, за което трябва да се изхарчат горива", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все още нямаме парно, макар че вечер е доста студено. Не знам през ноември ще го включат ли въобще, ако не - печки. А горките украинци хем ги стрелят и убиват, хем са на режим на тока и водата....Тоя проклет Путин обърка живота на всички, трябва да бъде съден от международен трибунал!!!
5
0
 
4
 
! Отговори
Панелистанец преди 1 година
Ей, само да ми спрете парното ще ви запаля вас. 40 години не знам какво е студ, благодарение на добрите стари радиатори в блока, колкото трябва толкова ще плащаме . Парното и топлата вода са най-хубавия начин да се топлим, без много много усилия. :)))
4
0
 
14
 
! Отговори
да оставим преди 1 година
българина на тъмно и студено и ще започне измитане на отговорните за безумните решения и безвремието в което ни поставят
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТЕЦ-овете купуват газ по пазарни цени, а продават произведената енергия по фиксирани цени, определени от Държавата. Затова постоянно са на загуба и влизат в дългова спирала.
2
2
 
7
 
! Отговори
ТЕЦ преди 1 година
ТЕЦ досега работеха със евтини въглища и нямаше никакви проблеми със цените. Откакто почнаха тези *** европейски директиви и всичко отиде по дяволите. Защо все трябва ТЕЦ-овете да са ви виновни .
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грабят пари като невидели и все са на ръба и едвам оцеляват с огромни задължения. Значи се краде супер яко. Защо в другите държави не е така?