Каримански с обвинение към Асен Василев: Не си плащал храната в стола на МФ

Той обеща да разкрие и какво си е поръчвал бившият финансов министър
26 окт 2022 09:46, Нели Христова
90
Каримански с обвинение към Асен Василев: Не си плащал храната в стола на МФ
Снимка: БГНЕС

Бившият вицепремиер и министър на финансите Асен Василев не си е плащал сметките за обяд към стола на финансовото министерство. Това обвинения отправи бившият депутат от партията на Слави Трифонов, а сега съветник в МФ Любомир Каримански. Той обеща да разкрие и какво си е поръчвал Василев.

Неплатените сметки илюстрират отношението на Василев към държавните финанси, убеден е Каримански.

"Политическите сили трябваше да дадат ясен знак и да кажат какви политики искат да зададат в бюджета”. Така Любомир Каримански, съветник на служебния министър на финансите, коментира в студиото на Нова тв решението на служебния кабинет да не внася проектобюджет за 2023 година въпреки трите вариантите, които беше направило. Във вторник изненадващо по време на изслушването си в пленарна зала, министър Росица Велкова каза, че няма да бъде внесен нито един от тях. Според нея бюджетът трябва да се изготвя от редовно правителство. Това решение беше разкритикувано от ПП, БСП и ДБ, а останалите партии одобриха този ход.

"Преди по-малко от 2 месеца по БНР г-жа Нинова предупреди служебното правителство да не прави бюджет за следващата година. Как така след 2 месеца реши, че министърът на финансите трябва да бъде отговорен и да предложи бюджет?", попита Каримански пред Нова телевизия.

Той е категоричен, че експертите в служебното правителство са положили неимоверни усилия, за да предложат бюджет. "Първо работехме с параметри, които са за това бюджетът за 2022 да бъде удължен, да бъде запазена политиката му в новия бюджет. Но това касае и промяна на част от някои политики, които ще влязат през 2023 г.", каза Каримански.

Той коментира, че Асен Василев "недостойно е нападнал" МФ и министъра Росица Велкова, която е била част от неговия екип.

"За мен лично е недопустимо и не трябва да уронваме престижа на това министерство, което дълго се е борило за финансовата дисциплина", каза Каримански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дедо - Не знам какво е ял, но определено му личи, че добре е ял! Може и само свинско със зеле да е!
44
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам , какво още сте способни да сътворите, само и само да плюете по ПП!? Абе, нали те бяха виновни за вдигането на цените , защо тогава , след като не са на власт от почти 3 месеца , цените скочиха , още повече !? Всички опорки , които имахте срещу тях , нещо се разводняват!
43
10
 
17
 
! Отговори
Нормално преди 1 година
Никой не помни комунист да е платил за нещо. За тях всичко е бащиния.
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безплатен обяд никъде няма.Трябвало е да си плати.Така е редно.
41
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно поумнява народът. Като гледам резултатите и настроенията на хората, на път са ПП-то и ДБ-то. Да се хързулнат по пътечката след Славчо. Но, време им е.
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Максимална концентрация притежава Асен Василеви за текстове без цифри. За секунди хваща граматически грешки колкото и дълги да са текстовете.Каримански няма да преживее никога и да му прости, че не бе оставен да богатее.Свалиха ги и всички слепци и глухари също разбраха защо и колко бързо върнаха старите крадци на постовете им.Затова ги свалиха.Но важното е, че народа поумнява, макар и бавно и изхвърли ИТН.Сега са наред патрЕотите( златния пръст) на Герб.Цените няма да паднат!Лъжат!
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой ще плати 200 милиона лева за 3-те избора,които се проведоха заради вашата алчност и неадекватност?
38
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех,Каримански,и ти удари дъното.Какво е един обяд,пред 4 милиарда,които Василев не ви даде за бебетата,които плачеха.
37
8
 
15
 
! Отговори
Психодиспансер преди 1 година
Изключително ниско ниво сте г-н Каримански. Срамно ниско!
36
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този човек Карамански ще пукне от завист.Това ли измисли за последно.Знаете ли колко време му трябва на финансовия министър Асен Василев да прочете екселска таблица със стройни редове от цифри? Точно две минути! За толкова той е успял да ги осмисли и да е готов с анализа. Както и да го облече в категорична словесна форма.Когато Василев говори за бюджет, такива като Карамански трябва да си водят записки.Свалиха работещо правителство и ни обричат виждаме на какво, за да лапат.ИТН - приключиха!
35
4
 
7
 
! Отговори
стъвно леке е Карим преди 1 година
Тя тая храна става ли за ядене?? Караманоглу като е толкова принципен да вземе да плати и сметката за изборите след фекалните ИТН
34
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За двата не знам, ама за третия провален трябва да им се благодари. Иначе не се знае харвардските недоразумения какви щяха да ги натъркалят досега. Кака Корни ги е подбрала за мадурките, ако успее, май нищо няма да ги спаси.
33
5
 
20
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 година
А сметката на ИТН кой ще плати, че провалиха 3 Български парламента ?!?
32
9
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Много дребнав злобар.Още е бесен,че не го избраха за шеф на БНБ.
31
6
 
17
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Този компрометиран плъх, който е слагал подписа си под банкова измама, седнал да се занимава с долни интриги и клевети като махленсща клюкарка седнала на пейката пред блока! Той никога няма да забрави унижението, че е "лигрьо" и че не го назначиха за шеф на БНБ заради нисък морал.
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василев ядеше кюфтетата а пък Каримански му ги плащаше. Накрая Василев изигра Каримански с поста шеф на БНБ със заплата 130 хиляди
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
видя се, че ГЕРБеропитеците се опираха на патерицата на Славуца. Диван ефендитата Борисов и Славуца са история, пардон - срамна история
28
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам този дали е голям финансист или една обикновенна махленска клюкарка .
27
4
 
7
 
! Отговори
Петър преди 1 година
До Асан Напротив, на Спецов плати за предишни услуги с назначението му за шеф на НАП, въпреки измамата с прехвърлената фирма, с милион задължения, на безимотен и безработен ром. И, Спецов вместо в затвора стана шеф на НАП, където възможностите за измами и кражбите са за милиарди. Как Спецов да не масажира ушите и други части на Кокоро? Вчера, от изнесеното в НС, се убедих, че Кокоро няма елементарни познания за счетоводство, финанси и бюджет. Резултата от"работата" му е видна: инфлация и глад...
26
6
 
13
 
! Отговори
Ерджан преди 1 година
Долен,махленски интригант,който се хапе за мъд-те,че пп го спряха да седне на шефския стол в БНБ.Този събори партията на Слами,подпомаган най вече от Тошко и дебеловратият Балабан.Днес този екземпляр ломоти,че не е бил член на ИТН и че няма нищо общо с тази партия.