Ескадрилата F-16 няма да има пълни бойни способности преди 2029 г.

В продължение на 6-7 години военните пилоти няма да летят
240
Ескадрилата F-16 няма да има пълни бойни способности преди 2029 г.
Снимка: БГНЕС

Ескадрилата F-16 няма да придобие пълни бойни способности до 2029 г.- 2030 г., съобщи служебният военен министър Димитър Стоянов.

Жизненият цикъл на МиГ-29, с който в момента дават дежурства пилотите ни, ще приключи вероятно през следващата година.

Още по темата
"Това са 6-7 години, през които нашите авиатори няма да имат възможност да летят", предупреди министърът.

Той добави, че прегледа на отбраната е записано, че нуждите на България са не за една ескадрила, а за три.

"През 2025 г. ще дойдат първите 8 самолета F-16 , но това не е достатъчно. От тях 4 ще се използват активно, а това означава 50 часа налют на пилот, което е крайно недостатъчно при норма от 180 часа поAirpolicing. Трябва да имаме още 8 самолета, защото в първия договор няма достатъчно въоръжение за всички 8 самолета.

Във втория договор е предвидено да има и допълнително въоръжение, и нови двигатели и ще разполагаме с високо точно оръжие", каза Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 1 година
Съгласен 180. Имах предвид около 200 бр. само изтребители. Всички самолети на ВВС бяха много повече.
143
8
 
3
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
Просто в САЩ се надяват, че до 2026г. П-и-д-о-рашка ще се е разпаднала и няма повече да спонсорира Рундьо /незаконен син на Правешкият Ром/ и че разните му там агенти на ГРУ във ВВС /като почнеш от разните му там Димитър Петровци че до последният фат-мак в Граф Игнатиево/ ще бъудат изчистени, т.е. уволнени.
142
1
 
18
 
! Отговори
СРАМ МЕ Е ОТ НАС преди 1 година
До Край -имахме 600 самолета (да, не вискчи бяха бойни), такнве, колкото искаш, артилерияи рактети. Бяхме готови за удържим ЦЯЛОТО НАТО за ден и тук говорим за бомбардиране и тотална инвазия по земя, въздух и море. Това е, акто сега Турция, Гърция, ФРАНЦИЯ, АНГЛИЯ и други да н и напънат на макс. ИДеята бее, да изкараме поне 6 часа, докато Руските самолети и хеликоптери се домъкнат. Сега един автобус "спряхме", когато се вряза в патрулка и уби двама добри полицаи, да почиват в мир, горките!
141
2
 
17
 
! Отговори
Край преди 1 година
До 178 Руските миг 29 бяха 40 броя през 1990г. Това е като сега сега да имаш 40 бр. Ф35. България имаше около 200 напълно боеспособни и адекватни към 1989г. самолети.Сега партньорите ще и доставят 8. Ама друг път.
140
7
 
4
 
! Отговори
Отдъхнах си преди 1 година
Добре, че руските тенекии МиГ 29 имат пълни бойни способности !
139
0
 
9
 
! Отговори
Край преди 1 година
Що за *** трябва да си да обясняваш че е нормално да купиш и платиш нещо и да ни ти казва "партньора" ти в НАТО кога ще ти го предаде. За неустойки и пр. не говирим.
138
1
 
8
 
! Отговори
Продажници преди 1 година
До 165 Какво е значението, че Турция е един от най-силните членове на НАТО? България ГИ Е ПЛАТИЛА И СЛЕДВА ДА И БЪДАТ ПРЕДОСТАВЕНИ ПРЕДИ ТЕЗИ НА турция. Явно ти си американофилче и се чудиш как да оправдаеш унизителните действия на господарите си от ФАЩ. Не България, а турция е нелоялна към партньорите си,защото се прегърнаха с Русия. И нас кво ни интересуват разни там японци и къде сме били. Българите не работят по-малко от всеки друг народ, но получават най-ниското заплащане антибългарино
137
0
 
2
 
! Отговори
До "Do Продажни преди 1 година
До "Do Продажници"-няколко неща:1."колко трябва да работите, за да стигнете..." - защо ние, ти не си ли от нас? Освен това, производителността се определя от собственика-когато не инвестира в автоматизация и нови технологи, а просто иска да изсмуче служителя и после да вземе друг, няма как да се вдигне производителността, така че по-кротко в метаните пред чужденците. 2. Да платиш нещо и да не ти го дадат е КРАЖБА, не просто унижение. 3.Да си фил и фоб на КОЙТО И ДА Е, е срамно и вредно.Помисли!
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Do Продажници - Не знам как да се обърня към теб, но "Продажници" е напълно прав. Няма значение в магазина дали си лоялен на магазина, за да ти даде стоката. Щом си я платил (т.е. той е ПРИЕЛ парите), значи е длъжен да ти даде стоката. Не само Турция, и други ни изпревариха с Ф16. А дали сме лоялен член? Това е СЪЮЗ-нашият интерес не е по-малко от на другите! Защо да сме лоялни на ЧУЖДИЯ интерес, щом противоречи на нашия, след като "съюзниците" НЕ си жертват интереса за нас? Как го реши?
135
1
 
7
 
! Отговори
ХА,ХА преди 1 година
Янките прецакаха най пропадналата държава.
134
0
 
4
 
! Отговори
Важното преди 1 година
Важното за НАРОДНИТЕ (по Конституция - на Българския Народ) "ПРЕДСТАВИТЕЛИ" очевидно са: 1. Украйна и 2. Хартиената бюлетина, за да могат да фалшифицират по-висок процент. Това, че хората искат БЪЛГАРСКАТА армия да СЪЩЕСТВУВА, а не да е донор на чужда (при това по-добре оборудвана във всяко отношение от нашата), че искат ВЕТО за РСМ докато не изпълнят изискванията, че искат честни избори, че искат сами да си посочват избраници, а не партиите да го правят вместо тях-явно ВЛАСТ СЕ ВЗИМА,не се дава
133
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те до 2029 година всички войни ще свършат.Толупа ще си прави кръкчета с тях.Зелените Чорапи ще го научи как се управляват.
132
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук е пълно с експерти по отбрана, авиация и всичко друго
131
1
 
3
 
! Отговори
Месершмит преди 1 година
Да вземат от някой музей в Германия немските Щуки.Те ще свършат работа и летците ни ще летят.
130
6
 
0
 
! Отговори
Do Продажници преди 1 година
Защото Турция е един от най-силните членове на НАТО. България от друга страна само консумира, а последно време доказа, че не е дори лоялна към партньорите си.Време е да се събудите от съня си като японците и да осъзнаете къде сте и колко трябва да работите , за да стигнете там където си мислите, че сте.
129
2
 
3
 
! Отговори
Да питам преди 1 година
А през 20129 ще има ли бойна способност.Винету веднага да вземе мерки,Зелените Чорапи у Шкембе Воевода също да се вземат в ръце.Не ви ли е срам?
128
2
 
1
 
! Отговори
АлексСпб преди 1 година
Интересно, нямам брадва, нямам рубла и една рубла трябва да върна след месец и всичко изглежда правилно!
127
1
 
3
 
! Отговори
Продажници преди 1 година
До 155 Къде се покри бе анонимен *** ? Срам ли те хвана? Съмнявам се такива като теб не знаят що е то срам.
126
0
 
3
 
! Отговори
АлексСпб преди 1 година
Има един стар руски виц... Как Иван идва при евреин да му поиска една рубла на заем ...100% същата работа
125
0
 
4
 
! Отговори
Продажници преди 1 година
До 155 Чети американофилче статията в Днес.бг - "Говорителят на Ердоган: Преговорите със САЩ за F-16 вървят добре и може да приключат до месец-два." Те са още на етап преговори и вече е ясно, че ще ги получат преди нас. Сега те питам, защо твоите господари се отнасят толкова унизително с България при положение, че ние сме им ги платили и то не вчера, а преди няколко години ? Ти си продажник и заслужаваш само презрение.