Ескадрилата F-16 няма да има пълни бойни способности преди 2029 г.

В продължение на 6-7 години военните пилоти няма да летят
240
Ескадрилата F-16 няма да има пълни бойни способности преди 2029 г.
Снимка: БГНЕС

Ескадрилата F-16 няма да придобие пълни бойни способности до 2029 г.- 2030 г., съобщи служебният военен министър Димитър Стоянов.

Жизненият цикъл на МиГ-29, с който в момента дават дежурства пилотите ни, ще приключи вероятно през следващата година.

Още по темата
"Това са 6-7 години, през които нашите авиатори няма да имат възможност да летят", предупреди министърът.

Той добави, че прегледа на отбраната е записано, че нуждите на България са не за една ескадрила, а за три.

"През 2025 г. ще дойдат първите 8 самолета F-16 , но това не е достатъчно. От тях 4 ще се използват активно, а това означава 50 часа налют на пилот, което е крайно недостатъчно при норма от 180 часа поAirpolicing. Трябва да имаме още 8 самолета, защото в първия договор няма достатъчно въоръжение за всички 8 самолета.

Във втория договор е предвидено да има и допълнително въоръжение, и нови двигатели и ще разполагаме с високо точно оръжие", каза Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дуржаата да възложи на българския производител на дронове да разработва боен дрон. Вижда се във войната в момента, каквоо се случва. ПВО, Артилерия , бронирани машини и дронове това е водещо. И стелт самолети - най добре.
103
2
 
8
 
! Отговори
Гордо Българче преди 1 година
Хората си вземат парите , а ние си ИГРАЕМ на НАТО-офци ! Първите 8 самолета -нямат бойни способности , Вторите и те нямат , но ние продължаваме да купуваме по 8, по 8 , докато уцелим такива с бойни способности !
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Активист БСП(к) - Разбира ти главата от Миг-ове и таралясници, колкото на Киро от куролация и литмуси.
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи, авиацията ни твърдо се закотвя на земята за няколко години. Да видим кой ще я вдигне във въздуха после. Писна ми всичко да рушат, нищо ново не създават. КомунизЪмът им крив, само дето още има за рушене от създаденото по време на комунизЪма. Исторически не беше построен такъв строй, но на сегашните многознайковци.......само устите им работят.
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - Еми те мислят - Оправиха си живота , този на децата и внуците също !
99
0
 
5
 
! Отговори
Ей сега преди 1 година
излезнат статия, за продажба Ф16 на Турция! Вижте,, колко лесно се купува" Ф16....
98
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни cnocoбнocти, a? Caмo cpeщy nъти noвeчe napи rogишнo зa noggpъжka, въopъжeниe, бaзи, cnoмaraтeлнo oбopygвaнe, нaльoти, oбyчeниe и т.н. Xopaтa npegлaraxa 10 rpиneнa c въopъжeниe, oбyчeниe, peмoнтeн зaвog, npoизвogcтвo нa eлeмeнти и бoenpиnacи нa изrogнa цeнa, нo aмepиkaнckитe мapиoнeтkи я caбoтиpaxa...
97
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне да бяха ф35, тези тогава ще са много стари. Незнам някой да даде парите всичките, айде капаро добре и са чака 5 години минимум , няма логика в тази сделка.
96
0
 
3
 
! Отговори
109 преди 1 година
До ЧелНе само, F35 струва 43000 долара за час а е с един двигател. Амортизация, ремонти и прочие оскъпяват.
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като са миговете до 23 год.кому к... държахте до сега че не се купиха по рано...Нали за това сме Ви избрали,...да мислите адекватно...
94
1
 
7
 
! Отговори
Чел преди 1 година
До Истина Защото Рафал и Еврофайтър са много по-скъпи, най-малкото защото имат по 2 двигателя!!!
93
1
 
7
 
! Отговори
До Истина от 109 преди 1 година
Миражите са стари. За Рафала не знам. Той е добър самолет и при липса на поръчки французите щяха да го доставят за 0 време, не да се редим на опашка и да гледаме политически бълвоч. Апропо Грипените които се опитваха да ни пробутат са вариант С/D от 2000та и вече не са първа младост, а тия читавите модели E/F с модерната електроника и те са "на хартия" . Че има натиск да се вземат Фки е ясно и на малчуганите в детската. Добре, че са взели модерни самолети все пак... че от 15 години се канят...
92
7
 
8
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
Слава Путину, слава России!
91
3
 
17
 
! Отговори
Дядо от село преди 1 година
Щом като ще сме 6-7 години без самолети , то можем и 60-70 години! Защо тогава да купуваме
90
2
 
19
 
! Отговори
За преди 1 година
пореден път нашите отношения със САЩ относно прословутите самолети, напомнят на отношенията м/у обикновен човек и заложна къща на мутра.
89
2
 
5
 
! Отговори
109 преди 1 година
Ехехехехее минусчетатаа.. ***. Господа не е 90 и някоя. Има налична информация за всичко. Който чете намира. Не върви днешно време да лъжеш като дърт....
88
0
 
13
 
! Отговори
Истина преди 1 година
защо не взехме мираж или рафаел? европейски са, по-лесно се подготвят пилотите, самолетите ще дойдат по-бързо, цената им е по ниска. Най-важното е да имаме в договора част от боеприпасите да могат да се произвеждат задължително в България, а не да трябва да купиуваме иначе като не ни хареса Америка нещо ще имаме 16 хвърчила!
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Румо А колко сръбски мига излетяха ?? Колко от излетелите свалиха Ф16? Има на Даниел Хауман рецензия за войната. 13 въздушни битки и 13 свалени самолети, всичките Югославски. От хиляди ракети за ПВО системи да имаш само 2 Ф16 и един Ф117 свалени не е много добра реклама. И като ги свалиха кво, бомбите спряха ли да падат ? Да са живи и здрави сърбите, че поне наземния им персонал е бил читав, че и тия трите самолета нямаше да свалят.
86
0
 
7
 
! Отговори
ЕСКАДРИЛАТА преди 1 година
Хи-хи-хиииии......
85
1
 
5
 
! Отговори
До 111 преди 1 година
Министрите, за които говориш, тия дни се изредиха да дават мнение по въпроса с пращането на оръжие към Украйна. Имат си имена и адреси - действай.