Борисов отсече: ГЕРБ ще търси начин да сформира кабинет, но няма да подкрепи ПП

Трябвало без его и емоции да се види с кой мандат може да има правителство
Обновена: 6 ное 2022 12:25 | 6 ное 2022 12:15, Камелия Цветанова
125
Борисов отсече: ГЕРБ ще търси начин да сформира кабинет, но няма да подкрепи ПП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще продължи да търси възможност за съставяне на правителство, но няма да подкрепи "Продължаваме промяната". Това обяви в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов, съобщи БНТ.
Той коментира, че срещите за съставяне на правителство с останалите партии ще бъдат публични, включително и с "Продължаваме промяната".

Още по темата

"Народът иска да има правителство, ние искаме да имаме правителство. Затова ние трябва търпеливо, без никакви емоции, без его, да видим къде при кой мандат може това да се случи. Разбрах, че най-глупавият ми приятел в службите, с който съм работел, бил казал - ГЕРБ да ни подкрепят, без да влязат в правителство. Това е действително глупаво, не ги обиждам. Еми ние ако ги подкрепим, на другия ден може да ги свалим", коментира лидерът на ГЕРБ.
По думите му Кирил Петков е последният човек, който може да говори за прозрачност.

"Ако вие нямате памет, хубаво е че вашите машинки, с които записвате имат - той пазаруваше депутатите на ИТН - по лаборатории, по апартаменти, непрозрачно и без камери. В нашето писмо за среща изрично сме казали, че искаме публичност", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ смята, че президентът постъпва добре, като оставя време на партиите да говорят.
 
Борисов съобщи още, че Пловдив ще има нов кандидат за кмет догодина.

Той не посочи конкретна причина защо няма да номинира сегашния градоначалник Здравко Димитров за втори мандат. Борисов изтъкна неговите заслуги в управлението, но многозначително коментира, че „умората и износването си казват думата“.  Освен това той припомни и здравословните му проблеми, посочвайки, че за кратко време Здравко Димитров претърпя две тежки хирургически операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: Бойко Борисовгерб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде сега пък възрастните хора се страхували от машинното гласуване. Дрън дрън ярини. Идете в Кауфланд и вижте колко много възрастни хора отиват да си премерят електронно плодовете и зеленчуците. С каква лекота минават от плодове на зеленчуци с едно цъкане на екрана. Като го няма продуктът на първа страница отиват на втора или трета. Хартиената коалиция да си прибере елементарната опорка.
45
1
 
10
 
! Отговори
Горският преди 1 година
До ГЕРБ, Асен, Чашков и Хазарта трябва да бъдат пратени в Херсон
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лицето на снимката е в топ пет на най-гнусните създания, пръкнали се по нашите земи!
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много сте заблудени,че това човече разбира нещо от политика.Има ли работеща икономика,която да произвежда нещо-няма.Затри ли се земеделието-затри се.Намаля ли населението с една трета-намаля.Да живеят нищоправещите държавни чиновници на герп,техни верни гласоподаватели!
42
18
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Добре, че беше той да поживеем 10-12 г. без притеснения, без инфлация, без кражба на парите, които сме си спестявали. Сега вече всички са ограбени от неадекватната външна, вътрешна и парична политика на едни случайници-арогантни и високомерни , потъпкващи закони и конституция. Сега купувайте едни от най-скъпите храни в Европа, връщайте кредити с двойно по-висока лихва , купувайте апартаменти двойно по-скъпи от преди 2 години и се радвайте на "справедливостта",който ни донесе ПП
41
4
 
14
 
! Отговори
Bg преди 1 година
Дебел мазен нагъл - тиквата от Банкя, бъдещ затворник или труп. Ох как ще ядът червеите това мазно дебело тяло.Как ли гнусно ще смърди.
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя мястото му е затвора! Престанете да му показвате мутрата за щяло и не щяло!
39
4
 
8
 
! Отговори
до 36 преди 1 година
"нямаш право да го игнорираш" ! След като избухна демокрацията, хората не искаха див капитализъм, не искаха всичко да бъде разрушено. Искаха да има държава, която да ги защитатва, а не да ги гони и унижава. Колкото пъти БСП е спечелила, толкова пъти щедро платени тълпи правеха почти всичко да съсипят държавата. Най-малко СДС имат основание да казват "нямаш право да игнорираш" Михаил Неделчев, Александър Йорданов и досега се гордеят със сривовете, които наложиха.
38
7
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 година
До Бай Тошо 2.. Русофилчетата трябва да бъдат изпратени в Херсон....
37
4
 
3
 
! Отговори
Божество с разум преди 1 година
Защо някои хора искат аз да живея зле цял живот?Защо някви хора са правили маниполации с някви секретни методи на моят мозък, за да нямам акъл ли?
36
7
 
5
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
До 41: да 92% гласуваха анти харем герб. Със сигурност искат правителство на кадъната нали? 92% от народа каза НЕ на харем герб и ердогановата кадъна. Колко по ясно да ви го кажем? Само родата ви гласува за харема.
35
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българския избирател избра да е начело ГЕРБ!! Факт!!
34
3
 
5
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
Ум в твоята глава няма, мафията няма да управлява повече.
33
4
 
6
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
До гласувай за герб: и за това Бойка кадъна 12 години гледа връзката с Гърция като тиква? За 2 години направи с нашите пари турски поток за господаря си и развърза ръцете на света му Путин да нападне Украйна, но връзката която смъкна цената на газта стоя на трупчета защото кадъната е по загрижена за турските интереси отколкото за народа български. Ходи си обратно в харема на Ердоган и там си възхвалявай кадъната колкото искаш, ако искаш дори от минаре реви колко дашна е тя.
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На изборите Българите ясно заявиха, че искат отново ГЕРБ да е навласт! Глас народен- глас божи!!!
31
4
 
7
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Кой му, каза, че Народът иска правителство... Щом 65 процента не са гласували, значи не искат... Тъй, че всички партии са нелегитимни... ===)))
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25 - Срещу ПП па има 80%, който са "Против" тях.
29
11
 
7
 
! Отговори
Гасувай за ГЕРБ преди 1 година
Само Бойко Борисов и ГЕРБ могат да спасят България от хаоса и кризите!! Когато те бяха навласт живота на българите беше хубав! Всичко беше евтино, нямаше страх от болести и война!!
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Бойко само подкрепа с един РУК отзад , мутричка долна нагла
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25 - Останалите, дето са против Герб и не искат да работят с него, на следващи избори ще се изнижат след Славчо. В политиката с "не те щЪ" не става. Става с разговори, договаряне, компромиси и търсене на общи точки. А щом най-голям брой избиратели стоят зад някого, нямаш право да го игнорираш, само щото не можеш да преглътнеш победата му. Славчо и показно им направи, ама те не вдяват. Ни харвардите, ни нашенските разни лодкари и генерали.