Борисов отсече: ГЕРБ ще търси начин да сформира кабинет, но няма да подкрепи ПП

Трябвало без его и емоции да се види с кой мандат може да има правителство
Обновена: 6 ное 2022 12:25 | 6 ное 2022 12:15, Камелия Цветанова
125
Борисов отсече: ГЕРБ ще търси начин да сформира кабинет, но няма да подкрепи ПП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще продължи да търси възможност за съставяне на правителство, но няма да подкрепи "Продължаваме промяната". Това обяви в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов, съобщи БНТ.
Той коментира, че срещите за съставяне на правителство с останалите партии ще бъдат публични, включително и с "Продължаваме промяната".

Още по темата

"Народът иска да има правителство, ние искаме да имаме правителство. Затова ние трябва търпеливо, без никакви емоции, без его, да видим къде при кой мандат може това да се случи. Разбрах, че най-глупавият ми приятел в службите, с който съм работел, бил казал - ГЕРБ да ни подкрепят, без да влязат в правителство. Това е действително глупаво, не ги обиждам. Еми ние ако ги подкрепим, на другия ден може да ги свалим", коментира лидерът на ГЕРБ.
По думите му Кирил Петков е последният човек, който може да говори за прозрачност.

"Ако вие нямате памет, хубаво е че вашите машинки, с които записвате имат - той пазаруваше депутатите на ИТН - по лаборатории, по апартаменти, непрозрачно и без камери. В нашето писмо за среща изрично сме казали, че искаме публичност", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ смята, че президентът постъпва добре, като оставя време на партиите да говорят.
 
Борисов съобщи още, че Пловдив ще има нов кандидат за кмет догодина.

Той не посочи конкретна причина защо няма да номинира сегашния градоначалник Здравко Димитров за втори мандат. Борисов изтъкна неговите заслуги в управлението, но многозначително коментира, че „умората и износването си казват думата“.  Освен това той припомни и здравословните му проблеми, посочвайки, че за кратко време Здравко Димитров претърпя две тежки хирургически операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: Бойко Борисовгерб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
8
 
! Отговори
Носи се слух преди 1 година
В определени среди, че на всички тия дето ги гледаме по тв-то, които ни увещават как мислят за нас, че са обещани паспорти и убежище в една страна зад Атлантика, когато всичко пропадне тук официално.
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя е Мата Хари?!
64
8
 
9
 
! Отговори
пролет преди 1 година
На следващите избори ПП отива при ИТН КОК орчо пее чалга.
63
3
 
11
 
! Отговори
akud преди 1 година
бойчето си иска УЙдорма с ДПС ето:)
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До ПП = КОРУПЦИЯ х 1,...Асане,ти ли си?
61
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП не могат да бъдат силни по една много проста причина. Не отричам желанието им да работят за България. Но са НЕОПИТНИ. С кой акъл се коалираха с БСП в предишния мандат? В БСП има много повече олигарси от ГЕРБ. БСП отдавна се знае, че не можа да се отърси от престъпното си минало. Не признаха жестоките репресии по времето, когато бяха БКП. Тая партия отдавна трябваше да бъде разформирована както стана навсякъде в Източна Европа. А те не само се коалираха, а оставиха Нинова да води хорото.
60
13
 
17
 
! Отговори
ПП = КОРУПЦИЯ х 100% преди 1 година
САМО ЗА 6 МЕСЕЦА УПРАВЛЕНИЕ ОГРАБИХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА БАБА, ДЯДО, ТАТЕ И МАМА.....
59
1
 
3
 
! Отговори
Лъвов мост преди 1 година
До Анонимен,Шарения мост
58
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без ПП Герб ще пеят старата песен на нов глас.Дай,боже, ПП да бъде много силна опозиция и да докаже съществената и роля и бъде спирачка за корупционната дейност на ,което и да е правителство.
57
0
 
2
 
! Отговори
Номенклатурчик преди 1 година
До Анонимен.. Прав си - от твоя гледна точка...... От моя - ти си бил НОМЕНКЛАТУРЧИК...
56
4
 
8
 
! Отговори
Радетел за обединени преди 1 година
Кражби. Кой го вкара в затворът този той е бъдещето на България.
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес е ясно: за Русия и Източна Европа десетилетията при СССР бяха най-доброто време както по отношение на благосъстоянието, така и по отношение на тяхната историческа субектност.
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 53 - Не се страхуват възрастните хора от машинното гласуване. Не му вярват. Има и такива, дето се страхуват да не объркат нещо и да се изложат. По тия причини си искат бюлетинките. И да, демократично е да има и двата начина, не да те заставят да гласуваш по един, избран от някого, щото му изнася.
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре открий световно първенство по футбол за дър тофелници в Банки.Там те бива.
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен... Ти що не се заселиш в село около Габрово?
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В центъра на България Габрово, Габровска област години наред печели ГЕРБ. Сега на последните избори спечелиха 33.34%. Габрово в момента е най бързо обезлюдяващата се област с най много села без нито един жител. А иначе е е красиво, има си всичко. Планина, вода, града е сравнително уреден и спокоен. Няма шведи. Въздуха е чист в сравнение с други градове. В града има магазини, услуги, болници, училища...абе има условия за добър живот. Но хората бягат. Защо бягат? А познайте......
50
5
 
3
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Они Кире и Асеня шо не саакат да ме крепят да ми крепят мъде....те тогаз, я нема да ги мислим изопшто, изказа се както винаги по европейски мъдреца от Банкя.
49
7
 
1
 
! Отговори
Алена преди 1 година
Вече постигнахме споразумение за тиха подкрепа с нашите съратници и побрáтими от Да България, благодарение на тях официално ще подпомогнем Украйна. Заедно с нашите изконни идеологически партньори от Демократична България сме готови отново да работим заедно, както през златния век на българската държава, когато Генерал Бойко Борисов, Генерал Атанас Атанасов и българския Ейбрахам Линкълн - г-н Христо Иванов управляваха рамо до рамо и създадоха демократичните ценности в Република България!
48
22
 
5
 
! Отговори
Алена преди 1 година
Софиянци винаги ще подкрепяме Бойко Борисов, защото видяхме как за кратко време преобрази София! След него г-жа Фандъкова с много работа и всеотдайност успя да довърши великото дело на Генерал Бойко Борисов, превръщайки града ни от сиво комунистическо гето в модерна европейска столица на културата!
47
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласуваш за Бойко-полуяаваш фес!!!