Борисов отсече: ГЕРБ ще търси начин да сформира кабинет, но няма да подкрепи ПП

Трябвало без его и емоции да се види с кой мандат може да има правителство
Обновена: 6 ное 2022 12:25 | 6 ное 2022 12:15, Камелия Цветанова
125
Борисов отсече: ГЕРБ ще търси начин да сформира кабинет, но няма да подкрепи ПП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще продължи да търси възможност за съставяне на правителство, но няма да подкрепи "Продължаваме промяната". Това обяви в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов, съобщи БНТ.
Той коментира, че срещите за съставяне на правителство с останалите партии ще бъдат публични, включително и с "Продължаваме промяната".

Още по темата

"Народът иска да има правителство, ние искаме да имаме правителство. Затова ние трябва търпеливо, без никакви емоции, без его, да видим къде при кой мандат може това да се случи. Разбрах, че най-глупавият ми приятел в службите, с който съм работел, бил казал - ГЕРБ да ни подкрепят, без да влязат в правителство. Това е действително глупаво, не ги обиждам. Еми ние ако ги подкрепим, на другия ден може да ги свалим", коментира лидерът на ГЕРБ.
По думите му Кирил Петков е последният човек, който може да говори за прозрачност.

"Ако вие нямате памет, хубаво е че вашите машинки, с които записвате имат - той пазаруваше депутатите на ИТН - по лаборатории, по апартаменти, непрозрачно и без камери. В нашето писмо за среща изрично сме казали, че искаме публичност", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ смята, че президентът постъпва добре, като оставя време на партиите да говорят.
 
Борисов съобщи още, че Пловдив ще има нов кандидат за кмет догодина.

Той не посочи конкретна причина защо няма да номинира сегашния градоначалник Здравко Димитров за втори мандат. Борисов изтъкна неговите заслуги в управлението, но многозначително коментира, че „умората и износването си казват думата“.  Освен това той припомни и здравословните му проблеми, посочвайки, че за кратко време Здравко Димитров претърпя две тежки хирургически операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
4
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Да се разбира Бойка калдъръм кадъна търси начин да сформира правителство и да продължава да прокарва интересите на родината си Турция и султан Ердоган който всяка вечер я пълни като тиква със семето си. Бойка калдъръм кадъна колко пъти ходи да проси гласове от султана и да бие тиква пред краката на господаря си, време е да връща инвестицията на господаря си в кадънската и партия. За това е целият рев, за да може да служи на господаря и любовника си.
25
2
 
7
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Тиквата е Бай Тошо 2 ако не си схванал
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се защо Радев чака и не връчва мандата, мина повече от месец от изборите. Ясно е, че с тулупа се връзва само дпс другите не го искат. И пет месеца да дремят все ще е същото. Някакво неефективно НС, което имаме в момента е само в ущърб. Плащаме им много пари за да си гласят техните далавери, хартиени бюлетини, оръжие за Украйна, а за българина нищо. Инфлациията и спекулата в страната не ги вълнува.
23
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Изборите се проведоха преди повече от месец.ГЕРБ вече трябваше да са готови с кабинет,а не тепърва да търсят начин да го сформират.Лесно се руши,трудно се гради.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как Радев ще даде третия мандат на Янев . Че той има една дузина хора само
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Тошо 2 - Абе, то добре, ама изчегъртвачите и това не умеят. Уж ще чегъртат Борисов, пък току се изксипе някой от тях, самоизчегъртал се.
20
0
 
2
 
! Отговори
bbb преди 1 година
А Пловдив в момента е в ужасен вид - разкопани улици и булеварди, хаос в движението, трудности за населението! А Борисов, вместо да се мотае насам-натам, да иде в БТВ или НОВА и да каже защо след месец и нещо от изборите, все още и помен няма да се направи кабинет! А уж "биха" в изборите!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 9 - Да питаме за на Кокорчо далаверите в Дания?
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая игра я видяхме вече. Вторият не подкрепя първия, но иска от него, да го подкрепи, когато му дойде мандата ... Ем не става така!
17
1
 
8
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Ако внимателно слушате какво казва в момента Борисов, ще разберете че аверчетата му от ГЕРБ-ДПС и ДС буквално заплашват цялата държава ИЛИ работите с нас и нашите обръчи от фирми да направим правителство ИЛИ ще станем президентска република.Причината поради която това го правят е че не искат да влизат в затвора, искат гаранция че никой няма да ги пипне тях и семействата им и откраднатите парички !а тази групичка държи в момента Президентство, Прокуратура, Съд и т.н.
16
3
 
9
 
! Отговори
Бай Тошо 2 преди 1 година
Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народен съд за бацце, Кирчо и кокорчо, Карадаья, Христо и после до стената за разстрелллл.... След тях ще разплитаме всичките им авери и обвързани фирми и така до последна партийна секретарка в селското кметство. ГерП,СДС,ПП,ДПС и ДБ оня ден официално ни вкараха във война и това при положение че нямаме правителство..Помнете това решение, когато утре пратят сина ви на източния фронт!!!!
14
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До Тато........Ходи в Русия да се мазни на Путин и накрая му построи 490 километра газопровод за пренос на руска газ за Сърбия и Унгария, с 3.5 милиарда български пари, които ще се изплатят след 20 години от транзитните такси. Радев, Нинова и Копейкин са русофоби в сравнение Баце!
13
4
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Радев трябва да стане Пожизнен Президент . Народа вече се насочи към тази Форма на Управление .Ако има Референдум .
12
2
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
Защото Най- после и Радев прогледна по отношение на Киро и Асен - двама псевдоинтелигенти, символ на дипломирано Невежество!!! Инфантилни Тарикати, влюбени в себе си!
11
4
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
Бочко изт.ривалката на Козяк. На наш гръб направи пачки, нагл.ец. Боче отивай на фронта да покажеш как защитаваш брата си по оръжие. Нас не ни набутвай в тая война, тик.воне.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото и да прави Киро, колкото и да наричат привържениците му Борисов с производни от тиква, няма как да не виждат, че Борисов тича в първи коридор с голяма преднина, а Киро някъде назад се пъне. Някой беше написал, че Борисов управлява все пак 12 години, а Киро 6-7 месеца, та няма как Киро да му казва какво да прави. По-добре е да слуша какво на него казват.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' ще плащаме милиарди за 8 самолета '' ............................... ще плащате, защото Тръмп го задължи да ги купи, а нали Тръмп е много хубав, според путинската пропаганда, която постоянно слушате ... или пaк изпадате в объркване, от което не сте излизали, вие тъпите селяни.
8
2
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Аз предлагам всички да се обединят срещу ГЕРБ и ПП и да соформират правителсво и да им разкажат играта. Само въртят народа на пръста си и го подлагат 2 пъти в годината на предсробни избори.
7
2
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Баце отдавна играе с Радев и повече от година не е казал лоша дума да него. Радев също те е критикувал Баце. Но за сметка на това и двамата дружно плюят по Кирчовците. Защо ли?