Демерджиев: Бих подал оставка, ако я поиска президентът

По думите му хората, които са виновни за проблемите, искат той да напусне
9 ное 2022 14:00, Нели Христова
69
Демерджиев: Бих подал оставка, ако я поиска президентът
Снимка: БГНЕС

"Изпратихме в последния му път един достоен българин, който изпълни дълга си. Извършителите са заловени. Работи се интензивно с тях от турска страна и имаме уверението, че разследването е напреднало, и много скоро ще имаме отговори на всички въпроси".

Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев, който присъства на поклонението пред загиналия граничар Петър Бъчваров в Елхово, предаде БГНЕС.

Човешко същество не може да подходи по начина, по който е подходило спрямо полицая.

Още по темата
Не мога, обаче, да се съглася, че с критиките, които се отправят в последния ден към ръководството на МВР - аз заварих Гранична полиция в изключително тежко положение. В първия ден дойдох тук, за да покажа, че положението е тежко, и че трябва да се справим с него. Това, че има огромен ресурс, никога в последните години министърът на МВР не е стоял толкова близо до служителите си, за да бъдат решени техните проблеми. Не може проблеми, създавани през последните 10 години - с намаляване на щатовете на Гранична полиция, с изграждането на едно нефункционално и бутафорно съоръжение по границата, със системното занемаряване и подценяване на всичко тук, да се пренася на настоящото ръководство. От първия си ден направих поредица действия за да се възстанови както щата, така и съоръженията, които обезпечават живота и здравето на хората. Така че съвсем неуместни са критиките.

Задържаните са турски граждани, до голяма степен е ясно и какво точно са направили, и какви са били мотивите им да го направят. Детайлите са следствена тайна. Става въпрос за хора, които са извършвали престъпления по отношение на мигранти в Турция, не става въпрос за наркотрафик, каза още Демерджиев.

Убийството е извършено от турска територия, гилзите, намерени от българска страна, са от автомат Калашников, с който е стрелял военният от българска територия в отговор на стрелбата от Турция. Фаталните изстрели са дошли от турска територия, произведени са с ловна пушка. За момента имаме голямо съдействие от турска страна, наш екип посети валията на Одрин. Турците са взели много сериозни мерки и в последното денонощие натискът е намалял в пъти.

Миналия петък имах среща с турския вътрешен министър, който ми заяви, че никога не е работил толкова добре с български министър на вътрешните работи, добави Демерджиев. Турците имат изключителни проблеми по границите си със Сирия и Афганистан, затова не участват по-активно на нашата обща граница, но имаме уверението, че са пренасочили допълнителни екипи.

Една политическа партия - бих подал оставка, ако я поиска президентът, а до момента такива искания не съм получил. Хората, които ми искат оставката, са виновни за проблемите, с които се боря още от първия си ден на поста, допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Президента преди 1 година
Приемам я!
38
3
 
5
 
! Отговори
пери преди 1 година
И защо Дерменджиев трябва да подава оставка? А, да, сетих се. Защото Бойко Борисов заявил (в качеството си на какъв не ми стана много ясно), че президентът ТРЯБВАЛО да поиска оставката на министъра. Но причината всъщност е, че Дерменджиев явно е разтревожил ББ като преди няколко дни обяви по медиите, че има в ход разследвания за корупция и са намесени политици. Оп, и изведнъж Дерменджиев трябвало да си подаде оставката. Прозрачно, можем да вържем две и две. Никаква оставка, министре, тревожи ги.
37
3
 
4
 
! Отговори
Безсрамници преди 1 година
Трябва да си опериран от срам да искаш оставката точно на Демерджиев и то точно в този случай. Особено ако си ГЕРБ, БСП, ДБ, ПП, ДПС, бившите самоназвали се патриоти, всички производни на НДСВ и СДС и всички, управлявали до момента партии (ако съм пропуснал), защото проблемите ни са заради тях! Освен "крадецът вика дръжте крадеца" и "опит на партиите за отклоняване на вниманието от себе си и греховете им", друго няма какво да се каже! Светла му памет на момчето!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно. Пълна отговорност за всички безобразия и провали носи пРезидентът.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а иначе искате гешев да подаде...
34
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Започнете да работите. Станете държавници.
33
3
 
9
 
! Отговори
Пенсионерът бай Ст преди 1 година
Време е цялата върхушка заедно с президента да си вървят вече и никога повече да не се занимават с политика и управление на държава.Неспособни са.
32
2
 
3
 
! Отговори
SS преди 1 година
До 32 ! Макаров е морално остаряла пистолет ,слаб патрон,тежи повече от западните аналози,освен това е доста неточен,ако с него повечко е стреляно! Максимална точност до 25 метра ,е някой улучват и на 50 ако цевта дава групираност! Какво искате от цев с дължина 93милиметра и нарезна част 64 милиметра ? Принцип на отката при свободен затвор. Тип нарез правоъгълен със стъпка 240милиметра ?
31
4
 
11
 
! Отговори
Vans преди 1 година
Той пък за какво да подава оставка, от 2 месеца е на тоя пост, няма и толкова. За 2 месеца се очаква да оправи бакиите от десетилетия назад ли? Всеки месец с нов министър ли ще сме?!
30
1
 
3
 
! Отговори
пешо рендето преди 1 година
Колкото и добър работник да си- максимума в Абсурдистан е 2000лв, ако не си програмист, доктор и шайка!Тези пари у Дойчланд за седмица не ги харесват вече хората. Цените на храна са под шопистан!Излезте от това робство ! Под Турско робство този народ беше по-добре!
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Относно избирателната "къса" памет и реч на гърбавите..да попитам само:По кое време за пръв път в историята на България- имаше над 150 поръчкови убийства, взривове..и т.н...и кой беше шеФ с измислената длъжност главен секретар и произведен в чин " генерал" !!!!Освен за ЧЕКМЕДЖАН - за друг не се сещам
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе така ли не се намери някой да обясни на тоя *** НЕКАДЪРНИК, че Турция граница с Афганистан няма!?!? Още от лятото, когато прегазиха двамата полицаи в Бургас, това плещи тоя ояден защитник на престъпници!!!
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече идват 250 хиляди бюлетини по пощата от Канада.
26
4
 
1
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, до няколко дни ще дойдат гласовете по пощата и демомрацоята пак ще спечели.
25
4
 
7
 
! Отговори
Дам... преди 1 година
Демерджиев, от гледна точка на моралният акт можеш да си подадеш оставката и без да ти я иска Радев. Разбира се президентът винаги може да откаже да ти приеме оставката, ако според него ти си точният професионалист в министерството.
24
5
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Не виждам защо трябва този министър да си подава оставката.. Той ли прави инструктажите на патрулиращите полицаи,той ли ги...обучава как да действат при различни ситуации. Естествено че НЕ. Има поне десетина отговорни за оперативното и тактическо ръководство на състава,които явно не са си свършили работата,защото...границата е ФРОНТ на който може да те...гръмнат,а не място за среднощни разходки.Този трагичен случай,е червен семафор и всеки отговарящ за охраната на границата,трябва да го осмисли.
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бе, кво му е на Макаров? Води неточна стрелба както 90% от всички пистолети. Само с впечатления от филмите не става, трее факти от живота.
22
1
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 година
ПИТАМ? ЗАЩО ТОЛКОВА ГОДИНИ ,,ДЕМОКРАЦИЯ"НЕ СНЕХТЕ ОТ ВЪОРЪЖЕНИЕ МАКАРОВ С НЕЩО ПО ДОБРО ? А ИНАЧЕ ПАРТИИТЕ ЛАПАТ МИЛИОНИ ДЪРЖАВНИ СУБСИДИИ ?
21
3
 
8
 
! Отговори
Луда работа преди 1 година
Крадецът Боко банкянски е за затвор, но никой не поставя този проблем на дневен ред. Затова се е разлаял като бясно куче. Проблемите на границата за оградата, лошото въоръжение на гранична полиция, нефокомплект на кадрите са заслуга на тоя престъпник. *** Корнела само припява, водена от откритата си омраза към президента. Боко страда от натраплива страхова психоза и е истински психопат, а Корвелия кара тежка критическа
20
2
 
2
 
! Отговори
Тъпотии преди 1 година
Жертвеното агне Демерджиев, искат да ни кажат, че все едно китайска стена на нашата граница ама откакто той стана министър преди 3 месеца и тя магически се превърна в оградата на бай Генчо от село Ябълково с която си варди кокошките от лисици. Разследване, съд и затвор за престъпното гербаво управление и това на пишман патриотите, начело с Валери Сименов, който е лично отговорен за това недоразумение на границата! Да не им се позволява да си измият ръцете с Демерджиев!