Демерджиев: Бих подал оставка, ако я поиска президентът

По думите му хората, които са виновни за проблемите, искат той да напусне
9 ное 2022 14:00, Нели Христова
69
Демерджиев: Бих подал оставка, ако я поиска президентът
Снимка: БГНЕС

"Изпратихме в последния му път един достоен българин, който изпълни дълга си. Извършителите са заловени. Работи се интензивно с тях от турска страна и имаме уверението, че разследването е напреднало, и много скоро ще имаме отговори на всички въпроси".

Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев, който присъства на поклонението пред загиналия граничар Петър Бъчваров в Елхово, предаде БГНЕС.

Човешко същество не може да подходи по начина, по който е подходило спрямо полицая.

Още по темата
Не мога, обаче, да се съглася, че с критиките, които се отправят в последния ден към ръководството на МВР - аз заварих Гранична полиция в изключително тежко положение. В първия ден дойдох тук, за да покажа, че положението е тежко, и че трябва да се справим с него. Това, че има огромен ресурс, никога в последните години министърът на МВР не е стоял толкова близо до служителите си, за да бъдат решени техните проблеми. Не може проблеми, създавани през последните 10 години - с намаляване на щатовете на Гранична полиция, с изграждането на едно нефункционално и бутафорно съоръжение по границата, със системното занемаряване и подценяване на всичко тук, да се пренася на настоящото ръководство. От първия си ден направих поредица действия за да се възстанови както щата, така и съоръженията, които обезпечават живота и здравето на хората. Така че съвсем неуместни са критиките.

Задържаните са турски граждани, до голяма степен е ясно и какво точно са направили, и какви са били мотивите им да го направят. Детайлите са следствена тайна. Става въпрос за хора, които са извършвали престъпления по отношение на мигранти в Турция, не става въпрос за наркотрафик, каза още Демерджиев.

Убийството е извършено от турска територия, гилзите, намерени от българска страна, са от автомат Калашников, с който е стрелял военният от българска територия в отговор на стрелбата от Турция. Фаталните изстрели са дошли от турска територия, произведени са с ловна пушка. За момента имаме голямо съдействие от турска страна, наш екип посети валията на Одрин. Турците са взели много сериозни мерки и в последното денонощие натискът е намалял в пъти.

Миналия петък имах среща с турския вътрешен министър, който ми заяви, че никога не е работил толкова добре с български министър на вътрешните работи, добави Демерджиев. Турците имат изключителни проблеми по границите си със Сирия и Афганистан, затова не участват по-активно на нашата обща граница, но имаме уверението, че са пренасочили допълнителни екипи.

Една политическа партия - бих подал оставка, ако я поиска президентът, а до момента такива искания не съм получил. Хората, които ми искат оставката, са виновни за проблемите, с които се боря още от първия си ден на поста, допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
А сакън нидей подава оставка ами търси кой се е срещал или говорил с хора от ГЕРБ щото туй много важно и да го махнеш веднага чу ли ,че то е по важно от това което става по границата
18
1
 
3
 
! Отговори
Президентска репу-- преди 1 година
блика ОК , ама Бойко Президент 5--пъти много ме притеснява !......тоз един път добере ли се и Путин ще идва на частни уроци....
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демерджиев си върши добре работата
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В много страни подаването на оставка е символичен жест за признание за допусната "грешка" - без задължително някой да е много виновен, но като акт за поенане на отговорност за станалото, защото ако екипът е единен и се състои от хора с близки позиции, то процесите на подобряване на системата няма да спрат от оттеглянето на този, който в крайна сметка и символично я оглавява.
15
2
 
2
 
! Отговори
Проблемите са систе- преди 1 година
мни ,от години ! Хайде сега Дерменджиев да опере пешкира където е шеф от няколко месеца ! Ида питам компетентните тая орадац на самата граница ли е или на едно времешния кльон ,щом стрелеца стреля от турско трябва да е точно на браздата !
14
3
 
4
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 1 година
Господин Министър, защо да подавате оставка. Остава Ви да вземете още една асфалтова ядка от магистрала "Хемус". До тогава може още някой полицай да загине,но Вие ще сте изпълнили партийната поръка.
13
1
 
3
 
! Отговори
Граничар преди 1 година
Ай сега да видиме кой има повече имоти,колегата Рашков или аз..
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той хубаво ще подаде оставка,Ами кой ще поиска отговорност от Баце,Шкембе войвода,оня Бургаският бег Валери Симеонов и от всички предишни министри на отбраната и вътрешните работи дето разсипаха тая държава,навремето птичка не можеше да прехвръкне през границата,а сега е станала като швейцарско сирене.
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този куц кон за *** за зеле не става. Жалко за убития и малкото читави в системата! Този и шайката назначени да операт пешкира ще се натискат на място, докато не ги изхвърлят като мръсни пар'цали. За едните сребърници и по себе си са готови да си плюват. Жалка *** алчни продажници
10
2
 
4
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Некадърна шушу мига си ти другарю,същия си като Рашков
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама то тогава няма да е ОСТАВКА, а ШУТ отзад за изгонване от Правителството, бре!
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заварих гранична полиция в тежко положение,а сега положението е в пъти по тежко и аз като истински комунист оставка не давам
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пародия на държава
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко-тиквата иска оставката на този министър щото както и Рашков ги подпука за Хемус и останалите кражби по обществените поръчки и се вижда че МВР ще търси не само кой е получил парите но и КРАЙНИЯТ получател а той е в Банкя и умира от страх!!!И запомнете, че когато кажат ГЕРБ иска нещо всъщност означава че БОКО го иска!!!
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставката и личен акт, г-н министре.Или имаш собствен морал и съвест или ги нямаш. Подаването и заради искане от друг означава че сте били кукла на конци. И кукловода е Радев!
4
0
 
11
 
! Отговори
Чичо Мастичо преди 1 година
Каква Гранична Полиция имаме? Нали плащаха с месеци на катаджии да ходят на дежурства по границата. Къде е НАТО? Границата е ВЪНШНА за Европейския Съюз. Къде е ***, който взе по 500 лв. на метър за кокоша врежа, която струва 70 лв. на метър. Къде е Държавата, бе, ***. Превърнали сме се в африканска пумийна яма за всякакви "инвалиди", било то кретеноиди или бавно-развиващи се, които управляват нашите данъци. Да ви еб .. а пу 4 тката лелина ***.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт е огромната корупция в МВР в момента и че мигрантите си правят каквото си поискат.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демерджиев е извествн с фразата Аз бях точен с парите.
1
6
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
разбира се,г-н министър,не обръщайте внимание на НАСТЪПАНИТЕ !