Зафиров: Много не отидоха да гласуват заради машините

Прави се демократичният избор
18 ное 2022 07:40, Росен Стойчев
104
Зафиров: Много не отидоха да гласуват заради машините
Снимка: БГНЕС

Огромна част от хората, които не гласуваха на последните избори, са били притеснени от машините.

Още по темата
Това коментира пред Нова народният представител от БСП Атанас Зафиров.

„Близо 600 000, колкото е разликата от предния път и този, не отидоха да гласуват. Една огромна част от тях – заради машините.

Имам данни от социологическо проучване, което показва, че близо 50% от българските граждани желаят да гласуват по стария начин. Значи го правим по най-добрия начин – обществото е разделено на две и ние му даваме две алтернативи. Какво по-демократично от това да дадеш на хората право на избор”,  каза Зафиров.

„Да, чували с бюлетини са се разнасяли. Но сега пък се разнасяха флашки. Отдавна съм в политиката, мога да ви уверя, че съмненията за манипулация на вота изглеждат доста солидни и доста аргументирани”, каза Зафиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 72 "Казах истината! Точно и ясно,така стоят нещата. Говориш,че могат да се справят с банкомат,нали? Твоите набори не са всички,просто не знаеш,нямаш понятие какво могат или не могат възрастните.Ами хората в далечните села? Имат ли достъп до банкомати,кои им помага!? Уважавай хората,не се подигравай!
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако оставите машинките нищо чудно на онези от KillNet да им прищрака и братушките да тръгнат да ни "освобождават".А може и китайците.Това си е опасно.После ще ни пишат в учебниците като първата страна,"освободена" електронно.
71
0
 
4
 
! Отговори
Смех БАКЕ.. преди 1 година
ДАЛАВЕРАТА ФЛАШКИТЕ --СВЪРШИ!!!!!!ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ БРОИ ВСИЧКО----КВИТАНЦИИТЕ СЪЩО!!!!
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тези машинки стават много по-големи измами.Някои явно са надушили далаверата,че е по-евтино да се купи един IT специалист отколкото да се дава на бедни по 50 лв.Даже може да не го купува...ако има зависимости е готов.Никой не може да ме убеди как 70 000 са се разходили да гласуват как никой няма да подкрепят,а в Монтана били от ДПС.Тези машинки или са бъгнати,или някой ги е нагласил,който не познава българите.Ние не се разхождаме да гласуваме,че никой не подкрепяме...просто не ходим.
69
3
 
2
 
! Отговори
до 72 преди 1 година
Аз който коментирах това съм пенсионер и наборите които познавам до един боравят с банкомати, не става въпрос кой как си получава пенсията, става въпрос за банкомат, някъде да съм казал за пенсия в банкомат ? Ти манипулираш, този пенсионер който не може да борави с машина трябва да е на 120 г. и с първо отделение завършено, защо подценяваш пенсионерите и ни обиждаш по такъв грозен начин, все едно сме малограмажни в мозъка и не можем да схващаме ?
68
6
 
5
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Колкото и да ми е станала далече секцията за гласуване с това ново шмекеруване /от 40 на 100 заявления за секция / за да се намалят гласовете от чужбина пак ще отида да гласувам за ПП, нито цената на горивото ще ме спре нито каквито и други разходи да направя, мразя комунистите от ГЕРБ,БСП,ДПС и Възраждане, затова и категорично ще отида да си дам гласа за ПП !
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нация нетехническа значи.
66
4
 
6
 
! Отговори
Смех... преди 1 година
ЕЛЕКТРОННАТА ДАЛАВЕРА ----СВЪРШИ!!!ФАТКИТЕ С ФЛАШКИТЕ НА ПП--‐УМРЯХА....
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен"могат да боравят с банкомат пък ме могат с машина" -Достатъчно много са тези пенсионери,които получават пенсиите си чрез пощите! Има и една немалка група пенсионери,които теглят парите си от банкомат с помощта на близките си! Така,че извода на "анонимен" е много неточен! Грозно,подигравателно! Не бива да се говори така за възрастните,заслужават уважение!
64
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
На изборите ще видите цялата истина в която и да е секция ще има опашка за гласуване с хартия, а пред машините няма да има, защото с машина ще са необходими "секунди" да натиснеш 2-3 пъти копчето и излизаш, свободното ти време ме е загубило повече от 1-2 мин., а за хартийката само да я разгънеш губиш толкова, който може да смята да продължи....
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този няма как да знае че това било причината. Казва го за да се опита да върнат купуването на избирателни комисии за да правят измами с хартиените бюлетини. Една хартиена бюлетина е лесно да се драсне на още едно място да стане невалидна или да се премести в купа на друга партия.
62
5
 
7
 
! Отговори
УЖАСт преди 1 година
...И ДАЛАВЕРАТА СФЛАШКИТЕ ПРОПАДНА....ХВАНАХА НИ ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯТ НА КВИТАНЦИИНЕ!!
61
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тук един пич правилно отрази, че могат да боравят с банкомат пък ме могат с машина за гласуване която е много по-лесна от банкомата ? Кои поискаха хартийките забелязахте ли ? Тези които крадат от България вече 33 г. и се страхуват от затвор, а това са престъпниците от БКП която се клонира в БСП, ГЕРБ и ДПС, не е трудно да се забележи от умен и разсъдлив българин.
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не заради машините,а заради вас.Хората са отвратени от вашата некадърност и цирковете,които разигравате от две години насам.На следващите избори ще бъдат още по-малко,защото едно говорехте преди една година,а сега точно обратното.
59
3
 
8
 
! Отговори
Bbsvh преди 1 година
България е една пропаднала клоака. Упеавляващите я са хероинови наркомани, а останалите обитатели на територията са в тежка клинична депресия, от която ще се измъкнат, когато отрицателния прираст ги затрие изцяло. Хич да не ви дреме, влакът е изтърван, спасение дебне от никъде.
58
2
 
5
 
! Отговори
Сещате ли се преди 1 година
защо сме бедни ? Ами защото не искаме да определяме управляващите с разум, а с молиФ ? Който има разум губи в гласуването в пъти по-кратко време с машина, а "днес" времето е пари, а свободното време пък е по-ценно в този напрегнат свят и от парите ! Този коментар е за г'л'упаци, но се съмнявам да успеят да го "разшифроват" !
57
2
 
7
 
! Отговори
ира преди 1 година
Нинова и сие ще си мечтаят за повече гласове но няма да им се усмихне щастието за да вляат вече и в парламента . Ще гледат през крив макарон и с хартиена бюлетина единствено Дпс ще се облажат от това с неграмотните останали техни избератели . Така че тази заигравка ще им струва доста скъпо ще са изметени въобще от политиката
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Около 3-4% от гласовете на гласувалите с хартия на последните няколко избори, ГЕРБ и СДС ги обявиха за недействителни.
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП защитава фалшифицирането на изборите с хартиени бюлетини! Защо го прави като се знае, че ГЕРБ и СДС фалшифицират така изборите?!
54
2
 
10
 
! Отговори
ненз преди 1 година
Бе кво им се връзвате на глупостите, банкомати могат да ползват, тая машина дето един МАКАК ЩЕ Я РАЗБЕРЕ - не могат. Кабинет не могат да спретнат и се мъчат всячески да си върнат нещата по старому. Старите кучета Бойко, Нинова и Доган са си приятелчета и ще успеят, щот вече на народа не му дреме.