Зафиров: Много не отидоха да гласуват заради машините

Прави се демократичният избор
18 ное 2022 07:40, Росен Стойчев
104
Зафиров: Много не отидоха да гласуват заради машините
Снимка: БГНЕС

Огромна част от хората, които не гласуваха на последните избори, са били притеснени от машините.

Още по темата
Това коментира пред Нова народният представител от БСП Атанас Зафиров.

„Близо 600 000, колкото е разликата от предния път и този, не отидоха да гласуват. Една огромна част от тях – заради машините.

Имам данни от социологическо проучване, което показва, че близо 50% от българските граждани желаят да гласуват по стария начин. Значи го правим по най-добрия начин – обществото е разделено на две и ние му даваме две алтернативи. Какво по-демократично от това да дадеш на хората право на избор”,  каза Зафиров.

„Да, чували с бюлетини са се разнасяли. Но сега пък се разнасяха флашки. Отдавна съм в политиката, мога да ви уверя, че съмненията за манипулация на вота изглеждат доста солидни и доста аргументирани”, каза Зафиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
9
 
! Отговори
Така де преди 1 година
Добре бе, 30 години една и съща постановка и искате хората да гласуват.Гласувайте си вие и си се избирайте и без това си плащате заплатите, въртите бизнесите какъв е проблема.Гушнете се отново и да се приключва тая драма.Българският народ е обречен и без това.Който избягал и се уредил в чужбина уредил.Останалите са рая на Бизнесмените Ви така или иначе.В момента по лесно е да отвориш бизнес през комунизма отколокто сега.Поздрави от свободният свят.
32
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо не е от значение дали е машинно, или не. Не искаме да бъдем отходен канал на западна европа.
31
2
 
7
 
! Отговори
Изборният кодекс преди 1 година
трябва да се пише не от партийци, а само от експерти. А целият изборен процес трябва да се осъществява само от постоянна изборна администрация, никакви доброволци. Пълно машинно гласуване с постепенно въвеждане на интернет гласуване. И стига с тези стари хора. Старите българи, не говоря за ромите, имат средно образование, и в училище още тогава учеха програмиране. А висшистите учеха в своите области АСУ- автоматизирани системи за управление. Не гласуват старите, защото са болни.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя театър ни омръзна.
29
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласуване с хартиена бюлетина и машинно е напълно нормално и демократично. Дава се възможност да се гласува по желание и за по- голямо улеснение. Това е един от начините за повишаване на избирателната активност, предимно на по- възрастните хора. Така е навсякъде по света. Не виждам къде е проблема и защо кирчовците са толкова разгневени.
28
2
 
6
 
! Отговори
Абсолютна преди 1 година
лъжа.
27
1
 
7
 
! Отговори
Дааам преди 1 година
И в другите държави има Мафия ама в нашата така наречена родина Мафията си има държава и плебеи.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Машините не са пречкап и причина за негласуване.Причините за не гласуване за комплексни - основната е че вече няма за кого.Защо н-р водата в Хасковско стана вече 5 лв. г-н Зафиров, областния там е от бСП. Защо натискат хората за регистрация на сондажи, кладенци и хидрофори. Ако хе ефтина водата никой нема да дълбае земята нали.
25
1
 
5
 
! Отговори
28 преди 1 година
и дпс пропускаш, вярвам случайно
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не познавам човек да не е излязал да гласува зареди машините. С какви данни може да покаже това вчтвърдвние?
23
2
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
ПеПитата и Маймунарника нямало да влязат в Парламента ,голям праз,ама за заплатите си няма да пропуснат да се явят.И нека един от всички тези клоуни ни обясни защо в целию свят не гласуват с машини като е толкова прекрасно и честно е гласуват във Венецуела -Мадур ковците и разбира се там Мадуро никога не губи защо ли ,ние такива ли сме че гледаме от тях.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много "ромеи"
21
1
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
не е верно хората не излязоха да гласуват не заради машините а заради това ченяма за кого докато нинова е в бсп тази икон групировка ще изчезне от хоризонтатака че не говорете глу=пос-ти а се махнете да доидат нови млади хора коитода мислят за държавата и хората това се отнася и са другите икон групировки
20
8
 
7
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
чл.40,, Всеки български гражданин навършил 18 г. има право да избира и да бъде избиран....,, и не са тези Кирета,Кокорчовци,*** и фауната от маймунарника ДБ които да ми казват как да гласувам с машина или с хартия.Стига с тези митове и легенди за невалидни блетини и подправени протоколи/за една партия гласували 11 и някой добавил 7 и станали 117???? ами Вашите хора в СИКа къде спаха или бяха купени ами нали сте неподкупни в чувалите били слагани готови бюлетини,ами Вашите хора къде са
19
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много не отидоха на изборите,заради машините Това е факт и е истина.Не отидоха ,защото няма как да се плати и да се докаже,че са гласували за определен човек.Освен това няма как да се добавят бюлетини,както ГЕРБ го правеше.Никакви хартии повече.Само пари ше даваме.Има маши да гласуват.Ако говорим за манипулации с хартииите може да се манипулира повече.Тези,които плащат на изборите са за хартиени бюлетини.Това е
18
0
 
4
 
! Отговори
.... преди 1 година
по скоро ще избием до крак продажния, дупедавски български политически елит алчен за власт и си гласува 10000 лева заплата, отколкото да гласуваме за тези имбицили..
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не . Не е заради машинитеНяма за кого да гласувамеИ пак няма да гласуваме
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората не гласуват не заради машините, не гласуват защото нема за кого, още повече за това БСП което се превърна в капиталистическо- милионерска неолиберална партия.Колко кметове на БСП забогатеха набързо с връзките на партията майка с проектета на ВЕИ, ВЕЦ,едри земеделци и пр.
15
1
 
10
 
! Отговори
Ван дер Любе преди 1 година
Всеки с телефон може и да гласува. Този комунист да не лъже. Ууупс - той само това може.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИЗритвайте всиката пасмина в пармалента, който е бил, НИКОГА да няма право да бъде управляващ. Махайте имената, пренасяни с 30-десетилетия. Дайте нови организации/партии ако искате/, изберете можещи, без психично отклонение и без пиещи и приемащи опиати политици, и може и да гласувам. 33 години едно и също.