Зафиров: Много не отидоха да гласуват заради машините

Прави се демократичният избор
18 ное 2022 07:40, Росен Стойчев
104
Зафиров: Много не отидоха да гласуват заради машините
Снимка: БГНЕС

Огромна част от хората, които не гласуваха на последните избори, са били притеснени от машините.

Още по темата
Това коментира пред Нова народният представител от БСП Атанас Зафиров.

„Близо 600 000, колкото е разликата от предния път и този, не отидоха да гласуват. Една огромна част от тях – заради машините.

Имам данни от социологическо проучване, което показва, че близо 50% от българските граждани желаят да гласуват по стария начин. Значи го правим по най-добрия начин – обществото е разделено на две и ние му даваме две алтернативи. Какво по-демократично от това да дадеш на хората право на избор”,  каза Зафиров.

„Да, чували с бюлетини са се разнасяли. Но сега пък се разнасяха флашки. Отдавна съм в политиката, мога да ви уверя, че съмненията за манипулация на вота изглеждат доста солидни и доста аргументирани”, каза Зафиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
6
 
! Отговори
Тито преди 1 година
Не гласуваме заради муцуните, които повече от 20 години имитират дейност в народното събрание. Машините са ви най-малкия проблем. Не търсете вина там където я няма!
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиеното гласуване трябва да се забрани със закон, а всеки, който го защитава публично трябва да се наказва със затвор от 10 до 20 години по Наказателния Кодекс.Само така ще бъдат прекратени фалшификациите на изборните резултати и голяма част от платения вот!
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излиза, че с малка част от откраднатите стотици милиарди, ГЕРБ са си купили БСП.
50
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Машинното гласуване трябва да се забрани със закон, а всеки, който го защитава публично трябва да се наказва със затвор от 10 до 20 години по Наказателния Кодекс.Само така ще бъдат прекратени фалшификациите с флашките!
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е измислица на Нинова, за прехвърляне върху машините вината й за ниския резултат на БСП.
48
1
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 1 година
Къде е това "навсякъде по света" ? В коя пещера е това место където времето е спряло в ерата на "тоягите" ? Техниката стремително навлиза във всяка сфера от живота, хората се развиват постоянно, у нас някои екземпляри не искат да се подобрят и причината е една - КРАЖБИТЕ им чувствително намаляха и това ги стресира ! Беднотията ни е следствие на ПROSТОТИЯТА ни !
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не познавам човек, който да не е гласувал, защото се гласува с машини.
46
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП реват щот електората им няма две мозъчни клетки на куп да гласува с машина.
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При гласуването с хартиени бюлетини на много хора гласовете им не се отчитат както са гласували - обявяват се за невалидни или за друга партия. Освен това има много по-голям платен вот при хартиените бюлетини. Хартиените бюлетини изкривяват вота на хората
44
1
 
13
 
! Отговори
1до2 преди 1 година
Как така някой, който не може да се справя с елементарна машина, ще взима решение кой да го управлява при положение, че най-вероятно не може да чете и пише, а че старите не можело да гласуват, ми те са гласували по половин век гледам напреднала е държавата с техния избор!
43
1
 
12
 
! Отговори
Автоним преди 1 година
Хората не гласуват не защото ги е страх от машините, а защото са отвратени от "политиците"., които сами са се нарекли така. В парламента трябва да влязат грамотни и отговорни хора, а не тази сбирщина, която е там. А доколкото става дума за възрастните хора - ние сме много по-грамотни от тези в парламента.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
голям смях сте ей, десетилетия наред фалшифицираха иэборите с хартиите, и пак си го искате. невежество
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега БСП на Нинова се оправдава за ниския си резултат с машинното гласуване, но с какво ще се оправдава Нинова на следващите избори, когато гласовете им ще са още по-малко, както и процента им?!
40
2
 
6
 
! Отговори
до 33 от Европа преди 1 година
Не зная в З.Европа някъде да е останало да се гласува с хартийки,навсякъде се гласува по интернет вече,по пощата или с машини,какви хартийки ви пробутват за тук не зная ! Преди 9 г.получих първото писмо по пощата да гласувам за кмет ! Защо ви плашат с машини,това е техника от която се нуждае и ще се нуждае всеки и в бъдеще,кой как ще"пипне"тези машини,някой може ли да ми обясни,толкова ли сте лесни за манипулиране ? От кога сте бедни от преди година с ПП или от преди да ви изпревари Румъния ?
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какви конкретно са доказателствата, че заради машините хиляди хора не са отишли да гласуват? Или няма такива?!
38
1
 
9
 
! Отговори
пепи преди 1 година
БСП са дъното!
37
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Това е лъжа...
36
3
 
8
 
! Отговори
Не, причината е преди 1 година
че хората няма кого да изберат,алчни хрантутници! Всичките сте национални предатели и майцепродавци!
35
2
 
5
 
! Отговори
Политическите измам- преди 1 година
ници продукт на БКП - БСП,ГЕРБ и ДПС нарушиха правото на демокрацията като лишиха стотици хиляди гласоподаватели в чужбина /не в Турция/да гласуват с новото правило за отваряне на секция като увеличиха заявленията от 40 на 100,страхотна ДЕМОКРАЦИЯ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ ! Смесеното гласуване било "демократично",а демократично ли е преобладаващото м'а'л'оумно мнозинство да определя съдбата на интелигентното което умее да борави с техника ? Машините биле"пипани"каза един признал си сам, че е П'Р'ОСТ !
34
2
 
6
 
! Отговори
Ашколсун Булгар преди 1 година
Дъ Пъ Съ първа сила Юхуууууууу