ПП: Цялата държава става заложник на променливите настроения на Борисов

ГЕРБ нямали намерение да съставят правителство
115
ПП: Цялата държава става заложник на променливите настроения на Борисов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България очаква план и визия, хората искат спешно да се вземат мерки, за да намалим неравенствата в страната, а единственото нещо което ГЕРБ направи е да избере председател на НС и да вкара безобразието Изборен кодекс, обвини в декларация от името на ПГ на ПП Андрей Гюров.

Още по темата

„Нямаше разговор за коалиция с естествените партньори на ГЕРБ, тези които свалиха последния редовен кабинет. За сметка на това ГЕРБ пуснаха заря от фалшиви сигнали, лъжи противоречиви твърдения, Бойко Борисов си противоречеше със собствената партия и със самия себе си. Цялата държава става заложник на настроенията на този човек“, отсече той.  

„Както сте тръгнали няма как да формирате коалиция и хората няма как да не излязат на улицата, когато виждат, че вместо да се решават истинските проблеми ГРЕБ, ДПС и БСП приватизират Изборния кодекс като единственото важно нещо. Стана ясно, че ГЕРБ нямат намерение да работят за сформиране на правителство, България има нужда от отговорно поведение и не може да се отлага . Изправени сме пред важи решения и не може да губим историческо време, всички предупреждават за тежка зима и това безвремие не може да продължава“, каза Гюров.

„Когато другите ги е страх, нас не ни е страх дори и да сме малко и всички залози да са срещу нас и заради това излязохме с план с ДБ и само със 73 депутати сме готови да предложим правителство с ясни задачи – Еврозоната и Шенген, увеличаване на пенсии и заплати и това е единственият начин за намаляване на неравенствата, запазване на текущите данъци, приемане на бизнес пакет за омекчаване на административната тежест за бизнеса, работещо електронно управление, приемане на пакет за по-добро административно обслужване на гражданите, пакет „Справедливост“ за започване на реформа в прокуратурата“, посочи Гюров.

Той припомни, че за да съставят правителство на малцинството с втория мандат ПП и ДБ имат няколко условия и първото от тях е да се оттеглят промените в Изборния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гюров, сега става същото като при вас, когато дойдохте на власт. Хванахте се първо за Изборния Кодекс. После бавихте внасянето на Плана за възстановяване. После сложихте посредниците и увеличихте цените на бензина и от там на всичко друго. Взехте много кредити и увеличихте инфлацията и така ЕС ни гледа вече с подозрение.Това грижа за народа ли го наричате ?
5
9
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Господа от ПП, моля ви се, ние 12 години сме били заложник на тези му настроения, вие вече много добре го знаете. Тия, които са във вашата партия, са правели кариера и бизнес в този период, защото има доста адвокати, бизнесмени в ПП, с такова впечатление съм, без да казвам дали това ми допада или не. Имали са си друга кариера, сега искат политическа. Който е свръхамбициозен оставя байганьовщината по-встрани. Ние, които не искахме пари, такава кариера, 12 години патихме от Борисов.
4
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия само седят в кабинетите си и се чудят какво екстравагантно да измислят и кажат срещу ГЕРБ Вчерашни лапета но се мислят за големи политици
3
19
 
12
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Българската държава е заложник на Борисов и неговата хунта вече 15 години !
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде моля ти се, всички се правят на клоуни за да захапят кокала
1
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е крадливатa мутрa тиквeнскa да бъде разкарана заедно с цялото им ОПГ.