Гълъб Донев: Удобно е да се атакува службното правителство

Според премиера, то прави възможното да минимизира ефектите от кризите
Обновена: 29 ное 2022 13:23 | 29 ное 2022 12:36, Петя Славова
38
Гълъб Донев: Удобно е да се атакува службното правителство
Снимка: БГНЕС

"Няма да бъдете на студено и тъмно тази зима". Това обеща служебният премиер Гълъб Донев на българските граждани от парламентарната трибуна.

Още по темата

По думите му, в момента се работи по това да има прозрачни процедури, които да могат да се проследят. Той нарече "безпочвени" и "популизъм" обвиненията към правителството и уточни, че главната задача на този парламент е да излъчи правителство.

Това, което служебното правителство направи и ще продължи, докато не се излъчи редовен кабинет, е да се гарантира сигурността на хората, увери Гълъб Донев.

Служебният премиер защити правителството като заяви, че е удобно то да бъде атакувано в момент, когато прави всичко възможно, за да минимизира щетите, в които завари страната на 2 август тази година.

Той подчерта, че правителството ще продължи да гарантира спокойствието и сигурността на българските граждани, шще гарантира отопление и осветление.

"Не мога да си позволя да слушам упреци към служебното правителство, защото реши всички проблеми, които завари държавата. Служебното правителство решава единствено създадените проблеми и проблемите на българските граждани, за да могат да живеят спокойно", допълни още Гълъб Донев.

Днес  народните представители обсъждат удължаването на държавния бюджет, Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване и Закона за бюджета на здравната каса за т.г.

В изказването си Гълъб Донев подчерта още заварените галопиращи цени заради сделки, които "нямаше как да бъдат проследени как са сключени и гарантираха нарастване цените на природния газ".  "Продължихме политиката за компенсиране на небитови потребители на електроенергия и българските граждани с ниски доходи да бъдат енергийно подпомогнати, добави той. И съобщи, че утре предстои да бъде приета нова програма, с която да се гарантира на хората, че ще бъдат подпомогнати, за да се справят с отоплението и осветлението през зимните месеци. Разширен е и кръгът на хората, които имат право на енергийни помощи", каза той, цитиран от БТА.

"Правителството с усилията и мерките, които приложи, понижи инфлацията, работи за понижение на цените на горивата в България - и те спаднаха, то работи и по гарантиране увеличението на доходите, отчете служебният министър-председател. Кабинетът разреши заварени и създадени преди това кризи и проблеми", заяви още Донев и допълни, че не може да се обвинява правителството за неща, които не зависят от него в рамките на два или три месеца.

"Служебното правителство решава единствено и само създадените проблеми и тези на българските граждани за това да живеят спокойно и сигурно", заключи Гълъб Донев.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Даже гълъбът бранеше износът на оръжие за Украйна и направи референдум.
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМА ВЕРНО ЛИ ШЕЙХ ДОНЕВ ЩЯЛ ДА РАЗДАВА НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН ПО ЕДИН НЕФТЕН КЛАДЕНЕЦ ?!!
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво е, че Гълъб гарантира тока и топлината, че инак направо в пещерите на лоени свещи. Сигурността вече я видяхме - по един патладZан вече и от хладилника наднича. То не беше Сирия, Тунис, Афганистан и Какавидистан. Взеха вече и гонки по Цариградско шосе да си правят от сигурност. Какво ли щеше да е като не гарантираше?!?
9
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен...аз па помислих,че само мен са блокирали!...Но гледам все още не под всички статии може да се коментира..
8
5
 
4
 
! Отговори
Нужно е преди 1 година
...да има редовен кабинет, за да дойдат 2, 7 млд от европейските фондове!!!!!
7
3
 
12
 
! Отговори
ФАКТ Е преди 1 година
ЧЕ СЛУЖЕБНОТО СЕ СПРАВЯ ПО- ДОБРЕ ОТ РЕДОВНОТО НА ПП. НЕОСПОРИМ ФАКТ. РАБОТЕТЕ СЪС СТАРИЯ БЮДЖЕТ. ИНАЧЕ ВЛИЗАМЕ В ПЪРЗАЛКАТА ПО ВЗЕМАНЕ НА ДЪЛГОВЕ.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Днес, че премахнате забраната за коментари :) Помислих си, че е заради мене :)
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - я кажи, кажи - пенсаж сдухан, какво оръжие дадохме на Украйна? И по специално - Гълъб Донев, какво оръжие даде? Кажи тролей такъв?
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
премиера е колониален чиновник на САЩ .. от който нищо не зависи ..
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За разстрел сте Гълъбе! Защо дадохте оръжие за Уйрайна?? А? Наведени евромарионетки не ни трябват!
2
3
 
5
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Гугуууу-***, гугууу-***, уа-уа-уа-уа... гълъбе небесен;))) Муни е цар сега. Нема други. Да виждаш, некой друг? Майтапиш се;))) Сега сте вие с Муни, шеофве на всичко. Скоро може да не се появи никой да управлява, тъй че, сичку *** връз вазе, кат ураган ва помита;))) Всъщност това беше и решението на уравнението от политическият анализ, нещо като математическият ***-из;))) във ВУЗ. Сичку да дой връз вазе и да са сгромолясати;))) Защо? Защото държавата не е Българска!
1
3
 
5
 
! Отговори
А тук кога? преди 1 година
Италия се готви да национализира рафинерията на "Лукойл" на остров Сицилия