Кирил Петков: Не влизаме в Шенген заради Росенец и Андреево

Коментар за новото решение
Обновена: 3 дек 2022 20:05 | 3 дек 2022 20:05, Росен Стойчев
282
Кирил Петков: Не влизаме в Шенген заради Росенец и Андреево
Снимка: БГНЕС

Ако Борисов иска да знае защо няма да влезем в Шенген, отговорът е прост: заради схеми като "Капитан Андреево" и "Росенец". Заради това, че първият законопроект, който внесохме - за КПКОНПИ, не стигна до зала, за сметка на Изборния кодекс. Европейските лидери просто не му вярват. Единственият начин да влезем в Шенген е, ако в страната ни има отново антикорупционно правителство.

Още по темата
Това написа лидерът на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков в социалната мрежа, като обобщи събитията от седмицата през своя поглед.

"Какво реално се случи тази седмица?

1. Приеха хартиената бюлетина - върна се възможността с мастило да зацапват бюлетините. Вече всички разбраха, че през 2015 невалидните бюлетини са над 400,000, което е повече от всички гласували във Варна, Бургас и Пловдив взети заедно!

2. Махнаха възможността машината да отпечатва машинен протокол. Никаква проверка. Всичко ще се брои ръчно и на тъмно!

3. МИР Чужбина остава неясна идея за далечното бъдеще. Явно ГЕРБ, ДПС и БСП не ги интересуват въобще българите в чужбина.

Стратегията е ясна – статуквото иска избори с подправен вот."

Това написа в личния си профил бившият премиер Кирил Петков.

"В следващите седмици всички ние ще наблюдаваме поредното театрално представление на ГЕРБ - опит за съставяне на правителство. Ще гледаме монолозите на Борисов, политика сведена до евтина шоу програма, платени сутрешни анализатори… и всичко това в пореден опит отново да изкривят общественото мнение.

Само преди седмица с идеята за правителство на малцинството ние посочихме своите ясни приоритети – членство в Еврозоната, Шенген, социален пакет, бизнес пакет, реформи в съдебната система. Вчера ГЕРБ, ДПС и БСП убиха тези приоритети.

Въпреки загубата на битката за Изборния кодекс, битката за България тепърва започва. Има алтернатива! Няма да позволим да откраднат бъдещето на българите. С всеки изминат ден ние добиваме повече опит, а техните игри се изтъркват. Така че е само въпрос на време, България отново да се върне по пътя на справедливостта и просперитета. Заедно можем!", пише още Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
0
 
! Отговори
12346 преди 1 година
ТОЗИ Е мръднал от всякъде
148
0
 
0
 
! Отговори
Балъци дигитални преди 1 година
До Анонимен Само бойко ще ни спаси!! не току така управляваше 12 години! киро и половин година не изкара... направо срам и позор за харвард, че дава дипломи нап такива ментета...
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работя с много хора и всеки псува ГЕРБ, не знам как ги печелят тия избори.
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще гласувам за ПП, пуснали от лъжци, мафиоти и мошеници. Едни и същи мутри по телевизиите поне от десетилетие. Как искате да се оправим. Ако пак ГЕРБ спечелят, ще има бунтове по площадите. Не ви щем.
145
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
заради разни парапети не ни приемат никъде хора без морал кои ги уважава
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
203 С Кирил Петков още повече, няма да стане. Петков е жалък политически брокер в един корпоративен проект, какъвто е ПП. Интересите на държавата чиято история и география не познава впрочем, /учи ги в движение, лошо при това/, не го интересуват. На преден план са личните му интереси, които за да изпълни, не се колебае да служи на чужди интереси.
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не влизаме в Шенген заради търговията на Киро ментата с кодове. Преди бе пазар на депутати, дори беше явен, без срам и отговорност. Няма по-голяма корупция от търговията с гласове, чрез предлагане на кодовете, при наложени условия. Разкритията на Свиленски БСП, за сравнително предложения на Кирил Петков ни пратиха в листата на корумпираните държави.
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато има ГЕРБ,БСП и ДПС ,България ще бъде зле.ЕС допусна грешка като допусна Нас в ЕС нереформирани.Това е причината да имаме мафия на власт над 15 години и само крадене на Евросредства.Ако бяха изчакалинда ае реформираме,сега вече да сме в Еврозоната и Шенген и да сме с по-висок стандарт и от Гърция и Полша.Но сега е това което е.Ние се разпадаме и може да ни махната ит ЕС,което е цел на Борисов и Радев.Само тогава няма да влязат в затвора.
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болезнено е прав!!!
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България има русофилски елит.Част от него е корумпиран и безпринципен.Борисоф ще прави услуга на всеки който му направи за подарък на рождения ми ден кюлчя злато.Доган ще води политика на разпад на държавата докато е жив.Това му е заръчано от КГБ.Има и личен мотив.Омразатс му към всичко българско.Ердоган толкова не мрази България колкото този турчеещ се ци* Габон ...
139
0
 
0
 
! Отговори
възрастен преди 1 година
Много е инфантилен този човек бе !?Ами тя шефката на лудницата е права че е като малко детеГовори нерепости и измислици от както се появи и сам си вярва .Добре че го спряха че още бели щеше да направи.Такива Остап Бендеровци нямат място във власта!
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 109...Тия полицаи ги обучаваше Борисоф и ГРОБ.Така ги обучаваше.Да бият беззащитни студенти по мирни митинги.Да пазят крадците в Народното събрание от гнева на хората.Да пазят депутатите от гражданите .Така ги обучи , че в ситуация пред реална заплаха не знаят какво да правят.Нямат никаква организираност .Никаква подготовка , дори екипировка Защото не срещу мутри използват сила.А срещу невъоръжени граждани.А сега , когато се стреля стоят като манекени.И мишени.
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не влизаме в Шенген,защото фабриката за тpoлове на Кирчо не спира да бълва слухове как митничарите ни пускали срещу 50 евро.Ако имат доказателства да се обърнат към службите и да се действа,а не да разпространяват клевети без покритие,за да печелят политически дивиденти...Наши полицаи умряха докато ни защитават,а тея се скъсват да говорят измислици...Като Кирчо потвърждава един вид никога ама никога няма да влезнем.
136
0
 
0
 
! Отговори
Няма как преди 1 година
да стоим разкрачени, с единия крак в Брюксел, втория в Москва и третия в Истанбул!
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не влиза в Шенген заради ,,Хидроинженера"...А за младите гербаджии , и калинки от ГРАБ ,нека знаят кой е главния ,,Хидроинженера " в България...АХМЕТ ДОГАН.Същия който построи Парк ,,Росенец".Същия , който взе ,,Златния резерв " на България и ТЕЦ Варна.Същия който получи милиони през фирма , от българския данъкоплатец за измислен проект .Нима Запада това не е чувал.Или не знае за ,,Златното шкафче" на Борисоф Пълно , заради услугата ,,Турски поток." Който сега доведе войната и разрухата
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ СТИГА С ТАЯ МАНТРА В ЕВРОПАТА НЯМАЛО МАШИНИ,НИЕ ЕВРОПА ЛИ СМЕ ?там никой не си дава гласа за 20 евро,срам и позор
133
0
 
0
 
! Отговори
Спяс преди 1 година
Кефи ме Киро като реве и се вайка. Значи посоката е правилна. Браво на г-н Борисов!
132
0
 
0
 
! Отговори
Омонимен преди 1 година
Всички го плюят този на снимката, а от къде толкова гласове за ПП, аджеба!? Май машинарийките доста им помогнаха, че и мъртвите събудиха с неистовите си писъци за хартиената бюлетина...
131
0
 
0
 
! Отговори
та така преди 1 година
тоя не е интересен , не си заслужава да го коментираме .
130
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Наследникът на Желю,който предаде България,като призна Македония,а този пък съвсем я откъсна.