Ангова: Кабинет само с мнозинство в парламента

Отговори на твърдения на Борисов
3 яну 2023 21:05, Росен Стойчев
15

Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме промяната". Три партии се отзоваха на поканата за среща с акад. Денков и ръководството на партията.
Още по темата
Само ДБ беше с положителна нагласа за съставяне на правителство.

"Не бихме имали кабинет, без да имаме мнозинство в парламента, не се дърпаме назад, заставаме не с приоритетите на "Продължаваме промяната", а с декларацията, която съдържа приоритетите и националните цели, тя е 8 страници. Целите ни са влизане в еврозоната, насърчаване на инвестициите, развитие на хората и кадрите, облекчаване на бизнеса. Ограничаване правата на главния прокурор и възможност за разследването му, разделяне на КПКОНПИ. По отношение на енергийната ефективност - да сме независими от доставките и да имаме реално диверсификация", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Венеция Ангова в студиото на Bulgaria ON AIR.

Не приема критиките на Бойко Борисов, че партията на Асен Василев и Кирил Петков копират ГЕРБ.

"Сигурно Борисов има предвид, че сме копирали идеята за декларация. Но това не е вярно. Когато те обявиха, че искат политическите групи да се обединя около декларация, сложиха бюджета като заложник. Този подход, в който политиците виждат публичните средства като коледна трапеза, трябва да се прекъсне", заяви Ангова пред Bulgaria ON AIR.

"Ако не бъде подкрепена, няма да предложим правителство. Днешният ден е генерална репетиция за тази седмица, но ние не можем да не направим всичко възможно да съставим кабинет. Декларацията е своеобразен план за бъдещето на България", каза депутатът от "Продължаваме промяната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Защото ГЕРБ и Габровски са шарлатани!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и ДБ това не са партии. Това са сектанти с капаци на очите, фанатизирани едноизмерни същества, които само се чудят за какво да се заядат и върху кого да излеят омразата си.Индивиди, затънали безвъзвратно в посредственост и липса на идеи. Щяха да бъдат просто досадни, ако нямаха властови претенции. Тези от ПП и ДБ не бива да бъдат допускани до властта, ако не искаме да съсипят окончателно България.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И СПЕЦ СЪДА ЗАКРИХА ТЕЗИ *** ВСИЧКИ ДЕЛА СРЕЩУ ОЛИГАРСИТЕ ЗАМИНАХА *** = ЧЕРЕПИ СВЕТНА ЛИ ВИ БЪЛГАРИ А ОНЕЗИ ДЕТО ЗАМЕРЯХА ОБЩЕСТВЕНИ СГРАДИ ОТ КОГО БЯХА НАЕТИ А ОНЕЗИ ДЕТО ПРЕЧЕХА НА РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ ДА ХОДЯТ НА РАБОТА МЕСЕЦИ НАРЕД ОТ КОГО БЯХА НАЕТИ А ОНЕЗИ ДЕТО ПАЛЕХА ПОЛИЦАИТЕ ОКРАДОХА ВИ БЪЛГАРИ ЖЕСТОКО
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като сте малцинство, защо не подкрепихте Габровски по политики *** алчни? Лъжат мажат заблуждават, платени черепи 2 год. рушат, грабят, саботират, насаждат омраза, смятат, че са единствени в тази държава. Обиждат, корупционери огромни, безнаказано всяват хаос в държавата и всичко за сметка на обикновеният българин.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатаните изядоха за 7 месеца излишък граден 12 години от ГЕРБ и Бойко. Още месец-два и щяхме да обявим държавен фалит. Тези така са били и в частния си бизнес. Всичко е карано към фалит.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв кабинет на простото Киро и ококорената дебела Асенка. ШАРЛАТАНИ ВЪН
4
2
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
И тая е от шарлатаните. Даже е дебеличка за парапета
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Радев - най-успешният чуждестранен агент поставен да ни държи слаби и зависими. Ето днес ни направи зависими от Турция за 13 г.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кабинет през крив макарон!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кабинет само през трупъ и .