Провал и за втория мандат, декларацията на ПП не мина в НС

Нито един депутат не се изказа по документа
Обновена: 6 яну 2023 12:00 | 6 яну 2023 11:41, Камелия Цветанова
166
Провал и за втория мандат, декларацията на ПП не мина в НС
Снимка: БГНЕС

Декларацията на ПП не събра нужната подкрепа в парламента. Това означава по заявките на политиците от партията, че те ще върнат неизпълнен мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев в началото на следващата седмица.

Още по темата
Декларацията беше подкрепена само от депутатите от ПП и ДБ. От ГЕРБ и „Възраждане“ бяха против, а БСП, ДПС, "Български възход" гласуваха с "Въздържал се".

Дебат по декларацията нямаше, като  нито един депутат не взе думата с изключение на номинирания за премиер от ПП Николай Денков, който представи проекта на Решение за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание и мерките, необходими за тяхното постигане.

Нека да видим първо кой е готов да подкрепи тази декларация, която дефинира националните цели за следващите години, преди да я надграждаме с още цели, призова той при представянето на декларацията, а след като тя не беше приета той коментира, че явно не всички са готови да работят за националните приоритети.

"Не е работа на втората политическа сила да управлява. Втората политическа сила трябва да е силна, конструктивна опозиция по целия свят и това го обявихме още в нощта на изборите", коментира съпредседателят на ПП Асен Василев.

"В момента неспособността на ГЕРБ да сформират кабинет и да предложат управленска визия доведе до това ние да предлагаме кабинет и управленска визия. Това което чухме от вас е – "Не ни интересува визията, интересува ни да седнат главатарите и да се разберат за постовете", защото това е начинът, по който вие правите политика", обвини той.

"Осигуряването на парламентарно мнозинство при фрагментиран парламент винаги е предизвикателство. Първата сила не успя да реализира своя мандат и заради това избрахме друг подход. Предложихме национални цели, които да надхвърлят живота на това Народно събрание, но към и конкуренти дейности, които да изпълним", посочи Денков при представянето на декларацията.

"Причините да да подходи по този начин са две - първата е, че след приемането на страната в ЕС развитието ни е устойчиво, но в същото време потенциалът е много по-голям като погледнем Хърватия, която достига средните нива на ЕС със скорост два пъти по- висока от тази на България Причините се коренят в натрупани проблеми, забавени реформи и грешния модел на икономика, базиращата се на евтина работна ръка", каза той.

"Втората е свързана с това, че управлението не може да е самоцел, а за да е успешно трябва МС и НС да действат в синхрон, за да решават реалните проблеми, които вълнуват хората и бизнеса. Заради това поканихме политическите сили на среща и искам да благодаря на ДБ, БСП и „Български възход", който участват в дискусиите", каза Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
4
 
6
 
! Отговори
absurd преди 1 година
Чудя се, изобщо имаме ли нужда от парламент с 240 хрантутника. Напълно ни е достатъчно президент и няколко министъра около него
138
3
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
САМО ГЕРБ БОРИСОВ ЛИДЕР ПЛАТЕНИТЕ *** НЕ УСПЯХА Е РАЗРУШИХА БЪЛГАРИЯ НАГРАБИХА СЕ С ПАРИ А ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ИНФЛАЦИЯ НЕВИЖДАНА ЧЕРЕПИ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ СТЕ
137
4
 
7
 
! Отговори
Angelov преди 1 година
ГЕРБ предложиха правителство и програма, но те бяха отхвърлени от Денков и приятели не с логични аргументи а с демагогия от най- висша степен и неистово желание да продължат изчегъртването. Всички вие провалихте избора на кабинета проф. Габровски! Не обвинявайте отново ГЕРБ.
136
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аматьори
135
2
 
12
 
! Отговори
Ебассси преди 1 година
На политиците им хареса да правят избори през 6 месеца и да им влииииизат едни държавни пари в партийните касички. Никой не иска да управлява. Най- сладко е да се стои в опозиция и да се критикува .....
134
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 138 Прав си. Признавам, като сваревям с известните Хаити, Гватемала и т.н. ... ние сме баш като тях. Но сме една идея по-добре от островите Кваджалейн, които с много зор се "присъединиха" към САЩ и бяха много щастливи от това, без да знаят, че САЩ ги взеха, за да си правят ядрените опити там. Дай боже да не стане така и тука.
133
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, защо партия Пълен Провал (ПП) не се откаже, след като никой не ги подкрепя и не върне мандата още днес, ами ще се назландисват до следващата седмица? Може би ще идат в Козяк да поплачат там, дано някак прибутат другите си пешки в нашето упраление да ги подкрепят?
132
7
 
5
 
! Отговори
До 138 преди 1 година
Вървим към колония?? Ние отдавна СМЕ нео колония на САЩ! Съсе цялото ЕС! Не виждаш ли какво става в момента!! САЩ изсмукват богатствата на най богатата си европейска колония, както прави всяка империя с колониите си! Хората не вярват, щото сме имали избори и не може да сме колония! Ха ха ха!
131
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата, Киро, ДПС и Дай България са все американски агенти. Пудели на каишка и накъдето ги помъкне Козяк, натам ще вървят. Цялото дърлене помежду им има една единствена цел - кой да се докопа до длъжност "любима жена" на господарите си. Затова нищо добро не чака България и българите, а и съществена промяна не се вижда скоро. Вървим към колония, нещо като Хаити или подобните там, примерно Гватемала.
130
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кеф!Пропадналите пицари няма да могат сега да обикалят медиите да говорят какъв ни бил народа и каква била България.Да си стягат багажа и да си ходят в КалАДА!!!
129
4
 
6
 
! Отговори
До 133 преди 1 година
Ама диър фриенд, виж УК и Франция държави които нямало никога комунизъм и не са прикачени до Пусия, са в най тежко икономическа криза и рецесия в Европа! По тежка криза от България даже! И Холандия и Испания, Италия! Германия! Сакъв комунизъм, саква Русия бълнуваш бее!
128
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 133 не знам какво са ви учили преди години и кой ви е учил, ама ако си проплакнеш очите и се загледаш, ще видиш катастрофалното скапване на Запада. Само почакай още година - две и импотентните им управници, начело с малоумния Байдън ще ги закопаят.
127
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пенсионер Ти сигурно си бил от ГРОБ и си намазал около голямата корупция, шуро-баджанащината и рекетирането на бизнесмени? Ако е така, признавам, живяло ви се е добре. За останалите се живееше зле. И сега ако любимецът ти от СИК се докопа до властта не само, че ще е в пъти по-зле, а направо катастрофално. Тоя послушко на чужди интереси в такива л*на ще ни навре, че няма излизане. Той претендира, че нещата са се влошили заради партия Пълен Ппровал, но лъже, скапа се цяла Европа.
126
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 127Ами давай да се прикачим към РаZZия и ще я прокопсаме...Що се отнася до запада ,че се скапва...преди години ни учига ,че тоя запад гние и ха..ха всеки момент ще се срути,пък тя каква стана - колкото по-гние,толкова по-хубаво мирише. Затуй и всичко читаво се е запътило за там ...към гниещия капитализъм..
125
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КирО остана без коалицйотет партнйор, опитаха да направят правителство на малцинства-провал! На изборите загубиха, сига пак провал да направют правителство на малцинства! Само за 5 месеца! Айде всяка седмица да се пробват и да се провалят! Да се прекръстят в Продължаваме Провала!!
124
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** колко пъти вече се провали мандата на ПП за последните 5 месеца? 2 или 3 пъти?? Или 5 пъти? Провала Продължава вече всеки месец?? Докога?
123
4
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До българин 125 Боже колко си заб.лу-ден.При ГЕРБ се живееше най добре .Защо лъжеш ?
122
2
 
7
 
! Отговори
Много ме кефят преди 1 година
Опоркити на американофеновете за комунизма! Диър френдс, в България 33 години уж има капитализъм и членство в ЕС и Нато! Не може вечно да сеоправдавате за провала си комунизма?? Време е демократите американофинове да поемат отговорност за провала си! България е в икономическа криза и Европа също!
121
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пенсионер Ти както какъв се изживяваш, като един е Тиквата и ти си му пророк ли? Ако народът го е искал, тая мутра, рекетьор и покварен корупционер до сега да е съставил правителство.
120
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Така е .. Я специалисте, кажи тогава защо се скапват Англия, Германия, Испания, Италия и т.н. ..., "благодарение на комунистите може би, които си напълниха джобовете с пари и саботират всичко , което маже да им отнеме парите". Да не би случайно това да им се случи заради безпрекословното слушкане указанията на САЩ и дългогодишното целуване на американски за д н ици?