Радев: Да даваме оръжия за Украйна означава да гасим пожара с бензин

Той попита дали си даваме сметка какво означава военна победа в този конфликт
21 яну 2023 14:17, Йоана Цонева
748
Радев: Да даваме оръжия за Украйна означава да гасим пожара с бензин
Снимка: БГНЕС

Да даваме оръжия на Украйна означава да гасим пожара с бензин, да се съгласим, че ще има още много жертви, да приемем позицията, че може да има военна победа, че трябва да има война до пълен крах на едната страна, което неминуемо и постепенно ни тласка към глобален конфликт с възможност за ядрено самоунищожение. Това коментира президентът Румен Радев пред „Дарик радио“.

Аз продължавам да отстоявам позицията си, че България не трябва да изпраща оръжия в този конфликт, добави държавният глава.

Този, който е на другото мнение, трябва не само да познава добре дълбоките политически и исторически корени на този конфликт, но той трябва да представи какъв анализ е извършил за рисковете и последствията от един такъв акт, посочи президентът.

Той попита дали си даваме сметка какво означава военна победа в този конфликт и как ще изглежда мирът, според края му.

Още по темата
Една година мина, войната не затихва, нито се стига до някакво решение. Войната вече представлява глобален икономически сблъсък, тя е война на изтощение на хора и материални ресурси, тя е война на изтощение не само между Украйна и Русия, но и за Европа, допълни държавният глава.

На въпрос дали има руско влияние в политическия живот у нас, Румен Радев отговори, че Балканите и в частност България никога няма да изпаднат от радара на много държави. Ние оставаме обект и на информация, и на влияние от неедна държава. Това е факт. Русия е една от тези държави, която иска да упражнява влияние тук и това е факт, каза Радев.

По думите му факт е, че различните държави използват различни способи – скрито влияние, явно, комбинирани способи.

Имаме и политици, и анализатори, и медии които се захранват с грантове. Ние трябва много сериозно да се замислим не е ли време за законодателни промени, които да урегулират поне финансовите потоци на това влияние. Да е ясно откъде идват, за какво се използват, допълни Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


748
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
486
11
 
23
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Русия е 1000 пъти по зле от всяка европейска страна, включително България. Първи са по алкохолизъм и наркомани след Иран. Просяците в САЩ живеят по-добре от руските милионери. Даже Корнелия си прати децата да учат в САЩ защото смята че Русия е клозет запушен.
485
7
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Ако беше умен, щеше да разбереш, че тази война стана пожелание и активното участие на наглоамериканците. -----///----- Войната я започна Путинска Просия. Всякакви други съображения са обикновена руска пропаганда. Това е финалният акорд на мало умната ленинградска г нида, която от 25 години води реваншистка политика и подклажда световна война. Украйна и съюзниците се защитават от непровокираната агресия на Руската федерация.
484
7
 
2
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
Да, импотентни са - но са живи, докато ние се женим помежду си, слагаме си татуировки и слушаме чалга и сме пълни с мафиоти, това няма как да не стане на изчезване на българите. Руснаците щяха да станат същите чалгари, имат си наркомани и изобщо. Но поне е по-бавен процеса сега. Както и да е - планът е ясен - бедност и глад, за да си послушен.
483
6
 
13
 
! Отговори
Спасов преди 1 година
Гроздето е кисело а? Не искали руснаците Киев а? По-скоро са импотентни, начело с Путин, и не могат да превземат и 2 украински села! Огромен срам и резил за Русия. И децата вече я презират.
482
9
 
6
 
! Отговори
доко шмайзера преди 1 година
Когато рублите говорят и боговете мълчат.
481
8
 
4
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
Война няма как да има - защото Русия не желае да превзема Киев, реално - няма симпатии в никой и това ще е нова Пражка пролет, еди-какво си. Така ще си седят нещата много дълго време.
480
10
 
13
 
! Отговори
Колю преди 1 година
Русия загива и даже на троляците вече не може да плати! Което значи че вече се чува истината. Радев получава последните рубли и копейки от Русия. Срам, срам, срам за него!
479
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ ходил ли е на училище в Хасковското село ????. Не може да си толкова ***.лоумен ...Това комунист е по - лошо от Ковид ..
478
6
 
4
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Добре ,ако не даваме оръжия тогава индирекно помагаме на другата страна.Ами за да свърши по- бързо конфликтът тогава да се вклучим и ние да бием Украйна !/ С какво ли пък можем?
477
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка тласка света към нова световна война, нали се сещате ако се разшири войната на къде ще се разшири? Бойните полета ще са в източна Европа и тогава всички тези форумни плъхове ще търсят някой да ги спасява, но няма да има кой. Европейците и Българите няма да се включат в тази война, бъдете сигурни, европейците защото са меки китки, а ние защото тази война не е наша.
476
10
 
9
 
! Отговори
Един преди 1 година
До Сата НАТОАко беше умен, щеше да разбереш, че тази война стана пожелание и активното участие на наглоамериканците. Те имат национални интереси на хиляди километри от границите им, а се опитват да забраняват на други държави да имат интереси в границите си.
475
9
 
14
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Обратното на радев е да се даде възможност,колкото може по-бързо да се приобщи Украйна към русия и влиянието на фашиста-путин да се засили и в други източно европейски страни.Това не трябва да се допуска,а при използване на ядрено оръжие унищожението и на русия ще е неминуемо.Питам: защо радев използва езика на путин за ядрената заплаха,или това е решение на решетников и гру?
474
7
 
4
 
! Отговори
Големия памперс преди 1 година
Никакъв политически усет от страна на Радев. Нали това е целта на западните ни "партньори и доброжелатели".
473
2
 
16
 
! Отговори
Хаоус оф пеин преди 1 година
Киро искаше от Рашков да съкрати с 30% МВР.Но не пипнаха адмистрацията ,а граничните полицейски управления и тези в малките населени места.Резултата е налице мигранти и битова престъпност се увеличиха с двойни цифри.Не е нормално в Европейска България в 21 век да има общини в ,които полицията да може да идва най-рано до 40 минути при сухо време в стестови условия.
472
5
 
17
 
! Отговори
ПП -горди! преди 1 година
След Дълговата спирала в която ни вкараха ПП ,ДБ и БСП никой не иска да управлява.40 милярда е дълга-средно по 18 хиляди на домакинство.Тези пари ще ни ги вземат било с тежка криза и изземване на активи било с данъци.Лихвените проценит последно са 4,5% на последни те имитации на дълг.За народа е по-добре да няма правителство за сега.В това отношение Радев е прав ,но с чакане няма се оправят нещата де.
471
1
 
11
 
! Отговори
Сашко преди 1 година
Не трябва да даваме ама можем да продаваме . Едни се бият по гърдите а другите пълнят здраво джобовете и държавата нищо не знае .
470
11
 
16
 
! Отговори
Руски продажник преди 1 година
Махай се Радеф
469
14
 
11
 
! Отговори
Форекс преди 1 година
Ще гласувам за ГЕРБ, Бойко ,умее да оцелява има кусури ,но винаги намира келепира за България и за едни фирми . Но вече без Бойко само застой .Догодина ще връщаме милярди на ЕС за недовършените пътища.Дори да се крадяло поне вллизаха пари в Бг.След ПП,ДБ и БСП само течове и схеми.За 6 месеца направиха повече схеми отколкото Бойко за 10 години -гаранция.И ще връщаме пари дето дойдоха от ЕС, но ги няма вече- ПП ги изхарчиха за нула време и още теглиха дълг по 1 милярд на някоилко седмици....
468
2
 
13
 
! Отговори
Кос преди 1 година
До Зозо ква мечта е рухнала ,бе селски. 2 години Радев съставя служ. кабинет, както е тръгнало още 2 ще го прави...а *** като Даебг, ще са аут на следващите избори.
467
7
 
9
 
! Отговори
Този не ми е преди 1 година
Президент