Плевнелиев: ДБ спасява ПП, прави грешка с обединението

Ако ДБ бяха останали встрани, можело да има надежда за кабинет
6 фев 2023 10:32, Елка Василева
305
Плевнелиев: ДБ спасява ПП, прави грешка с обединението
Снимка: архив, БГНЕС

„Демократична България“ допуска голяма грешка с това обединение с „Продължаваме промяната“. Те трябваше да останат отстрани, защото това щеше да вдигне шансовете да има правителство“. Това коментира президентът на България (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев пред bTV.

Още по темата
По думите му ДБ спасява ПП.

„Продължаваме промяната“ като една ляво популистка партия вървят надолу. Този тренд много трудно се обръща. Практически в момента „Демократична България“ спасяват „Продължаваме промяната“. Ние всички виждаме и рейтингите. Един Кирил Петков и Асен Василев - такова чудо не е имало дори Виденов, когато е падал. Не е имал такъв отрицателен рейтинг от 70%. Това означава, че голяма част от българите имат едно изключително отрицателно отношение не дори и неутрално към Кирил и Асен“, каза Плевнелиев.

Според него, ако ДБ бяха останали встрани, е можело да има по-голяма надежда за правителство след 2 април. По думите му те са можели да бъдат балансьор.

Плевнелиев коментира и темата за Северна Македония.

„Сърбия ще направи всичко възможно да осуети преговорния процес за влизане на Република Северна Македония в Европейския съюз, преди самата тя да го е направила. А виждаме, че самата Сърбия все още се люлее между орбитата на Русия и на Европа“, каза Росен Плевнелиев.

Според него правителството в Северна Македония виси на косъм и положението му никак не е лесно. Затова българската позиция трябва да е да помага за европейската интеграция на РСМ.

„Ние трябва да имаме много балансирана политика, самите ни е в България трябва да внимаваме да не извършваме такива провокации. Трябва да се държим като по-възрастни,  трябва да знаем, че е трудна и тежка битката за отказа от фашисткото титовско сталинистко минало. За съжаление днешните елити в Северна Макадония все още страдат от това“, обясни още Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избирателите на ДБ и ПП са ясни като профил- успели млади хора с петцифрени заплати-?-?-?-? И къде видя 16% + 8% от избирателите с петцифрени заплати? Искаш да кажеш че НСИ лъже? Избирателите на ДеБе са ясни - схемаджийчета и грантаджийчета плюс НПО-та на хранилка от едно посолство. Започнаха парламента с Укрия, закриха парламента с Укрия. Те не са българска партия. ПеПе обаче са си чисти шмекери популисти и излъгаха бая народ с малки доходи.
17
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом и тоя потомствен комунист е против обединението значи двете партии и са на прав път.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този 6 месеца мълчи в къщи и като има нещо да каже, трябва да му слушаме глупостите всички ли?
15
3
 
17
 
! Отговори
вет.д-р Г.Заров преди 1 година
Колкото и голяма грешка да допускат ДБ и ПП , винаги ще е по-малка от тебе ...
14
2
 
17
 
! Отговори
Чехльо, преди 1 година
Точно ти да говориш за морал и почтеност, след като беше *** на Банкянската Мутра!?
13
14
 
10
 
! Отговори
Предлагам преди 1 година
Всички от ДБ и ПП да заминат да се сражават в Украйна.Така ще ускорят разпада на омразната Русия.
12
10
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
Е ти само като видиш скъпите столични райони- Средец, Лозенец и т.н. кметове от кои партии имат, и ти става пределно ясно. ДБ, разбира се. Вече бедняците от западналия прованс, които са населили евтините квартали, си избират ГЕРБ, Възраждане и така нататък.
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-голяма грешка от това Плевнелиев да бъде президент на България не може да има, така че да не ги мисли много-много другите.
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не Ксо спасява Чарли Тан.
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кой нафталин го извадихте този чехъл
8
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе що всички бивши и настощи политици наизкочихте да плюете ПП и ДБ, че даже и НДСВ икопахте от гроба? Да не ви е страх от нещо? Иначе те платените социологически проучвания са ясни.
7
17
 
7
 
! Отговори
Минаващ преди 1 година
Това е краят на ДБ, колкото и да ги харесвам.ПП са олицетворение на мафията в Бълагрия.
6
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не прави грешка според мен. Избирателите на ДБ и ПП са ясни като профил- успели млади хора с петцифрени заплати. Съдя по хората около себе си. Образовани, кадърни, софиянци заможни. На 95% гласуваме за ПП или ДБ. Всяка партия си има вид електорат. Различни обществени класи се насочват към различни партии заради разликите в мисленето си, които са и олицетворение на доходи и образование. На слепия по рождение бачкер няма как да му кажа какво е жълто и не ме интересува за кого ще гласува.
5
1
 
22
 
! Отговори
България над всичко преди 1 година
преведено - герб пак са аут хахахахахахахапък могат да си печелят купените избори с преднина от 4 - 6 % ако искат и още 10 пъти
4
14
 
5
 
! Отговори
ДГД ПП преди 1 година
Това ще е край за ДБ - дано не го направят!
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** Пулев Плевнелиев докога ще се прави на политик?! Лично този, който го издигна./Боко Тиквата/ се отказа от него, а той продължава да се натиска. Жалко човече
2
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да ни спаси от Плевнелиев веднъж и завинаги, моля.
1
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че дойде радев, за да не е роската най- слабият президент