Списъкът "Магнитски" - атака по руското присъствие в българската енергетика?

За Вигенин изглеждало като налагане на американски интерес в някаква сфера
144
Списъкът "Магнитски" - атака по руското присъствие в българската енергетика?
Снимка: БСП

Главният прокурор да изиска данните за санкционираните по "Магнитски", защото, ако това е престъпление, което се санкционира от американската страна, в още по-голяма степен това трябва да важи тук. Тези ресурси, за които се говори, че са отклонявани, те са за сметка на българския народ. Ако САЩ са наши партньори и искат да се борят с корупцията, а това са тежки корупционни обвинения за огромни средства, нека да ни предоставят тези данни. Главният прокурор да ги поиска и ако не му ги дадат, да каже, че не са му ги дали, или като му ги дадат - да видим какво ще направи прокуратурата. Не мисля, че просто така трябва да остане това нещо. Искаме институциите да си свършат работата".Това заяви пред БНР Кристиан Вигенин от БСП, заместник-председател на 48-ото Народно събрание.

Още по темата

"Има усещането, че това е атака по руското присъствие в българската енергетика, а не конкретно срещу тези личности. В публикуваното съобщение има доста категорични твърдения, съвсем конкретно са написани някакви неща. ... Трябва да отчетем това, че тези имена попаднаха в списъка "Магнитски", но далеч не сме от тези, които ще прибързат, за да ги анатемосат. Не можем безкритично да се разграничим и да си захвърлим хората. ... Изглежда като налагане на американски интерес в някаква сфера, създавайки съмнения около хора, свързани с българската енергетика", коментира той.

По думите му случаят с Владислав Горанов е по-различен от останалите в новия списък "Магнитски".

В предаването "Неделя 150" Кристиан Вигенин коментира проведения в събота 50-и Конгрес на БСП: "Има начин да работим заедно, ако целта ни е да има силна БСП. Има различия, но колегите трябва да бъдат конструктивни. Аз не съм видял нещо конструктивно, единственото, което се чува, е искане на оставка на Нинова".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: БСПВигенинмагнитски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
6
 
! Отговори
КО, НЕ ! преди 1 година
До Оберщурмбанфюрер: то и за Ирак САЩ имаха "неупровержими доказателства" че се използва химическо оръжие и започнаха война. Пък после се оказа, че такова нещо нямало. Едни 500.000 души загинаха, ама не от химическото оръжие на Саддам.
80
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПРЕКАЛИХА - я вземи и се "осевери". Не се опитвай да провокираш без ясна теза, която по-скоро ми вони гадно на русшистка!
79
4
 
3
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
На другарЕте от БКП-БСП и онези от съветската партия "Фъсраждане" газ уринират в момента.
78
2
 
7
 
! Отговори
ПРЕКАЛИХА преди 1 година
Измисляш си правилата. Налагаш твоите правила на всички. Можеш да променяш правилата както и когато ти е изгодно. Имаш "право" да нарушаваш собствените си правила. Можеш да наказваш не само личности по целия свят, но и цели държави и нации. Изполаваш валутата си като оръжие, според собтвените интереси. Очакваш, че всики трябва да се съобразяват с теб. Хубаво, като има "световни лидери" нека поне малко МЯРКА да имат. Щото тези ПРЕКАЛИХА.
77
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русолизчетата бая са се впрегнали тук
76
8
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Всяка "помощ" от Русия във всяка една сфера, трябва да бъде анатемосана своевременно, за да нямаме проблеми с руското влияние в България, която не е част от Русия, а свободна и независима държава. Целият бизнес трябва да бъде пренасочен от Русия към ЕС, САЩ и останалите нормални държави. Анатема на всичко руско, вкл. и на проруските партии в РБ.
75
4
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Когато САЩ отправят обвинения, те разполагат с неопровержими доказателства. Така процедират съдиите във всяка нормална държава, а и бюджетът на ЦРУ е 60 млрд. долара на година, от които 50 млрд. са за събиране на точна информация от техните агенти. Останалата работа е на щатското Министерство на Правосъдието и ФБР. Щатите знаят отлично, че и да предоставят инфо на нашата прокуратура, цялата работа ще бъде затлачена, потъпкана и забравена за рекордно кратък срок.
74
1
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
"Има усещането, че това е атака по руското присъствие в българската енергетика, а не конкретно срещу тези личности". Със сигурност е така. Въпросът е от кое влияние печелим и от кое губим. Ако Бойко не служеше на американските интереси нямаше да спре строителството на АЕЦ Белене. А сега имаме на площадката на Белене само опаковани реактори, и то когато предстои (рано или късно) да затваряме ТЕЦ-ове.
73
0
 
1
 
! Отговори
До 80 преди 1 година
Какво си се запелтечил от надрусване по никое време и пробваш да пишеш тук
72
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе що винаги като те обвиня в рубладжийство, ме банваш? опичайте си акъла, копейки, часът ви настъпва, де Магнитски деее... Ще ви конфискуват рублите внезапно. Питайте Ивчаров. Предупредих! Диктаторът Путин няма да ви помогне когато ви ччууукат в затвора!
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ официално 72% са бели, доста ще трябва да почакате докато станат малцинство.
70
1
 
6
 
! Отговори
do 76 преди 1 година
Аз проблем с цвета на кожатана хората нямам :) вие имате :) и да ми давате Русия за пример е смехотворно и показва, че сте я виждали само на картата.
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 57Русия е все още най-голямата териториална държава в света и това е основното, което влудява Запада.)))))))))Дреме му на Запада за Руският пустуш, между другото територията на САЩ и Канада взета заедно епо-голяма от тази на Русия. САЩ и Канада са най-големите икономически и военни съюзници по-големи отколкото Русия и Беларус.
68
0
 
3
 
! Отговори
До долният преди 1 година
Ха ха...Кой го казва ? А в любимата ти Юесей само бели. Така ли ?
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До do 73 Добре е че *** ги фърга срещу НАТО за да намалеят а и ще вземе повече земя и море.
66
2
 
5
 
! Отговори
do 73 преди 1 година
Къв бял човек в Русия бе :) освен в Москва и Санкт Петербург всичко друго е жълто и дръпнато :)
65
1
 
3
 
! Отговори
В. преди 1 година
Докато не се разбере как е съставен този списък нищо не може да се коментира.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оф като почнете да ми се правите на големите расисти в същото време сте ми големи русофили :) вие Русия сте я виждали само на картата :)
63
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Берое - ЦСКА 1-4
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като отиде черният американец някъде из дивия свят ще го отвлекат срещу откуп, другите цветни американци ще протестират пред Белия дом и накрая нещастника ще го изядат за да не иде зян. Парите няма да спасят белия свят.