Гюров: Все още може да влезем в еврозоната на 1 януари 2024 г.

"Не може да се говори за задкулисни решения при реденето на листите на ПП-ДБ"
Обновена: 19 фев 2023 14:33 | 19 фев 2023 14:30, Елка Василева
52
 Гюров: Все още може да влезем в еврозоната на 1 януари 2024 г.
Снимка: архив, БГНЕС

"Има решение на Народното събрание, което ясно казва, че служебното правителство трябва да направи всичко възможно, за да може България да влезе в еврозоната на 1-ви януари 2024 г., а това означава и да поиска от Европейската централна банка конвергентния доклад. Ние мислим, че това все още може да се случи, има време да се направят всички подготвителни стъпки, за да може това да се случи". Това заяви пред БНР Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

Още по темата
Гюров подчерта, че България е сред страните с най-добри показатели в Европа по критерия за съотношение дълг към БВП, както и бюджетният дефицит, който е в рамките на Маастрихтските критерии.

"Успяхме да покажем, че в България може да се реализира една широка социална програма, да се подкрепят бизнесът и гражданите, а в същото време бюджетният дефицит да бъде под 3%. Това повдига интересния въпрос, ако това не се е случвало досега, къде са отивали тези средства?", каза Гюров.

По думите му ПП остава с ясната цел за присъединяване на страната в еврозоната във възможно най-кратки срокове.

Андрей Гюров постави въпрос защо КЗК не е направила нищо, за да се справи с монополното положение на "Лукойл" на българския пазар и защо 10 години тази компания не е плащала нито лев данък.

"Може би защото играеше карти с управляващите. Това са натрупани неща, които са повлияли на ситуацията на пазара на горива в България. Ние направихме първи важни крачки, за да се освободи този пазар и да може тази компания да започне да плаща данъци в България", каза Гюров.    

Според него това, че в социологическите проучвания ПП-ДБ има преднина от 1% пред ГЕРБ-СДС, означава, че тази разлика е около 10% и добави, че досега резултатите на ПП и ДБ винаги са били подценявани в изследванията на обществените нагласи преди изборите.   

"За нас е важно не кой и от коя формация заема мястото на водач в листите на ПП-ДБ, това са избираеми позиции, които не променят състава на хората, които ще влязат в парламента. За нас е най-важно на преден план да излязат смислени хора със смислени каузи, в които хората да могат да се припознаят и да им вярват. Устойчивите решения се вземат, когато всички мнения се сложат на масата", обясни Гюров и подчерта, че не може да се говори за задкулисни решения.

Той съобщи, че на 22 февруари ще има Национален съвет на ПП, на който ще бъдат одобрявани листите на коалицията ПП-ДБ за изборите на 2-ри април.

Според Андрей Гюров президентът Румен Радев "не може да изразява собствено мнение и да нарича партиите по определен начин, което да влияе на изборния резултат".

"България е парламентарна република и решенията на парламента са най-важни и всички институции, включително и президентът, да се съобразяват с тях", каза Гюров.

Той подчерта, че експерти трябва да направят анализ дали има причини да се говори за импийчмънт на президента и да се предприемат действия, с които да бъде защитена парламентарната република.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Гюро Миайлооф преди 1 година
Върви се скрий бе мека кит..ко.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разкарай се бе лъжец долен.
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тия са големи ***, ние не щем бе момче, не щем нито във еврозоната, вече и в ЕС и НАТО не щем да сме!
36
3
 
7
 
! Отговори
Продали се Педали преди 1 година
есср с шареното на дъга знаме, миризма на аналсос и рубла скрита с друго име.
35
1
 
13
 
! Отговори
Цв. преди 1 година
Зад Еврозоната, вижте си инфлацията!
34
2
 
16
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Гюров що не си гледаш СПА центъра ами се занимаваш с неща , които вие тотално провалихте за 7 месецс , направихте инфлацията 20% , тройно по високи цени на газ и всичко останало , неизгодни сделки , афери , увеличение вноската по дълга с 1,5 млд лв , 300 млн лв повече за газ и горива , намаление приходи от митницата с 20% , NEXO , прикриване на истинските лица и доноси за други по "Магнитски"!Срамота шарлатани и мошеници не по мое мнение , за нищо не ставате!
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистко отроче! Получавам ортикария от такива като почнат да говорят, а като почнат дават и съвети ми трябва от белия прах на Зеленскийййй!
32
2
 
18
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Вие първо трябваше да си влезете в чорапогащниците си, според а.В. ;)
31
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврото е една от трите най силни валути в света Платежно средство в икономически гиганти като франция германия италия .Еврото носи престиж,уважение ,висок рейтинг.Ако гърците не бяха в еврозоната щяха да са банкрутирали отдавна. Лева е вързан за еврото вече 20 годинии и е за това стабилен . Русофила копейкин мъти главите на необразовани и нереформирани Брани руския интерес,който е да не сме в Еврозоната. Тези дето му вярват Да го питат в каква валута си държи спестяванията този тарикат
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Експерт е народът. Той избира, той решава, ЕС или бг експерти и др, не бива да налагат мнението си на хората, това касае техния живот и пари. Волята и решенията по съществени и важни въпроси, са право на хората, избрали правителство и парламент, които да служат на народа си, е можем да станем втората Швейцария, най демократичната страна в света!
29
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вгъзрожденците, по-полека.... знаем ви номерата!! Кафява златка няма да има!
28
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гюров, ти си влизай ако щеш и на 30 февруари. Мен не ме брой!
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гюров: Все още може да влезем в еврозоната на 1 януари 2024 г. _________________________ А може и да не влезете в парламента! Пълен игнорант! Има дописка за референдум, за която не знаем как ще свърши, а тоя слага нова дата!
26
12
 
5
 
! Отговори
Валя преди 1 година
Кристалите са голема работа,всичко ти е оцветено в розово.Народе спи спокойно Копейкин се задава,он че ни оправи ,България ще стане рай,живота ще е песен.,,Великия "Копейкин ще ни спаси от лошата Европа.Вервайте му! Ха,ха,ха Народе,народе каква неосъзната трагедия си
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гюро колко еврака си скътал, щот аз нито един
24
2
 
22
 
! Отговори
перко преди 1 година
Тези откакто се обединиха освен Шарлатани станаха и Шмекери!
23
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде стига евроглупости
22
2
 
27
 
! Отговори
Баш майстора преди 1 година
Айде нема нужда.....
21
2
 
42
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ГЮРОВ КАКВИ СА ТЕЗИ НЕВЕРОЯТНИ ЛЪЖИ ЧОВЕК АЗ НА СЕБЕ СИ ЛИ ДА ВЯРВАМ ИЛИ НА ТВОИТЕ БЕЗПАМЕТНИ ЛЪЖИ ДЪРЖАВАТА НИ Е СРУТЕНА СЛЕД ВАШЕТО ОВЛАДЯВАНЕ ГЮРОВ АМЕРИКАНСКИ ЧИНОВНИЦИ ВЕЧЕ НИ КОМАНДВАТ В ЕВРОПА ВЕЧЕ НЕ НИ БРОЯТ ИНФРАЦИЯ НЕВИЖДАНА ДОХОДИ НИКАКВИ ГЙРОВ КОГО ЛЪЖЕШ СПРИ ВЕЧЕ МОЖЕ БИ ШЕПА ОЛИГАРСИ СА СИ СПАСИЛИ БОГАТСТВАТА НЯКОИ СА СТАНАЛИ БОГАТИ НО ИЗЛЕЗ НАВЪН ГЮРОВ КОГО ЛЪЖЕШ
20
6
 
29
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
Тамън се бях притеснил че това отлагане на еврозоната цели да демотивира хората да се подписват а ни трябват още поне 150к подписа. Хора не позволявайте да ви демотивират. Елате и се подпишете!!!