Военният министър: Манипулация е твърдението, че ще изпращаме войски в Украйна

Такива категорично няма да бъдат изпращани, заяви той
20 фев 2023 18:55, Красимир Ангелов
43
Военният министър: Манипулация е твърдението, че ще изпращаме войски в Украйна
Снимка: БГНЕС

Абсолютно манипулативно е твърдението, че ще изпращаме войски в Украйна, обяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов в предаването "Лице в лице" по bTV.

"България ще изпрати инструктори в Германия и Полша, както е решено от Народното събрание", добави министърът.

Още по темата
Войски в Украйна категорично няма да бъдат изпращани, заяви той.

"От всички седем точки, които са включени в решението на парламента за предоставяне на въоръжение на Украйна, шест са изпълнени", уточни Стоянов. Той поясни, че точката, която не е изпълнена, е тази за обновяване на запасите с боеприпаси на страната.

В решението на Народното събрание е ясно записано – Министерски съвет да продължи да оказва необходимата подкрепа, съобразно необходимостите на Украйна и съобразно българските възможности, обясни Димитър Стоянов и добави, че към момента страната ни не може да предостави друго въоръжение на Украйна.

Друга точка от решението на парламента гласи, че страната ни трябва да търси възможности за т.нар. триъгълни сделки – ако България сключи договор с друга страна да ни предостави западно въоръжение, държавата ни може да изпрати на Украйна от старото съветско въоръжение у нас, обясни министърът.

Той подчерта, че България е пропуснала момента да осъществи триъгълни сделки, защото кабинетът „Петков“ е решил да предостави само хуманитарна помощ. Такива сделки са се осъществявали през март и април. Сега западните държави вече директно ще предоставят оръжие и няма да участват в триъгълни сделки, посочи Стоянов.

"При условие, че ние не можем да покрием нашите възможности, няма как да предоставяме въоръжение на украинската страна“, добави той. България има ясна позиция в това отношение, има конституционно разписани задължения за въоръжените ни сили и трябва да ги изпълняваме", заяви Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затворниците на Вагнер имат повече боен опит от нашите уж професионални войници.
14
1
 
22
 
! Отговори
SS преди 1 година
Ще ни сварят бавно ! Честно казано една капка своя кръв не бих пролял за Украйна ! Да ходят евроатлантиците ! Да ходят ,,шапкарите" не само да лапат и пълнят тоалетната ! От 1945 год.само това могат !
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие и за оръжията така казвахте. Кого лъжете бе?
12
6
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Айдеее, руските фантазьори пак се появиха :))))))) Как ще прати НАТО официално войски в Украйна и то от България?!? тя БГ армията е с 5000 бр. недокомплект. Военните са по 100кг. глигани :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едвам си държим гащите вдигнати пък и войска да пращаме каквато нямаме!!! Обаче можем да помогнем на Украйна с оръжия каквито имаме е наличност!
10
3
 
14
 
! Отговори
мак преди 1 година
Необходимостите на Украйна са бездънни, а възможностите на България ограничени, но явно някои бг политици мислят, че България може да помага до края на света, щото е суперсила и може всичко. И че само хуманитарна помощ не стига, а и не се харесва на началниците от ес, нато и не знам откъде още.
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МИНИСТЪР РУСКИ СЛУГА
8
2
 
18
 
! Отговори
SS преди 1 година
И тия наши инструктори в Германия и Полша кой и какво ще инструктират ? Те нямат никакъв,ама никакъв боен опит !
7
6
 
16
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Значи 100% ще изпратят войски в Украйна за да воюват с Русия... Много ще ми е интересно да видя кой ще победи в битките между чеченци от руската армия и турци от българската армия...
6
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Министър или не, нищо не можеш да гарантираш за след половин година примерно
5
7
 
17
 
! Отговори
КУРтев преди 1 година
Вие няма! Аз вярвам на българския президент! Той е държавник! Като цар Борис II е! И е готов да се жертва за българския народ, но ПП и ДВ (ДС) са анти български и античовешки партии и те неминуемо, ще направят принудителна мобилизация! Затова е важно българите да гласуват на тези избори против партиите които формираха коалицията на войната и пращаха оръжие на Киев! Те утре ще пратят ВАС на фронта, защото не им пука за ВАС!
4
15
 
9
 
! Отговори
та така преди 1 година
ако някой иска доброволно да отиде никой не може да го спре . лошото е че копейкин и импексова се заиграват с това че ше се праща войска в Украйна което според мен трябва да е подсъдно .
3
5
 
19
 
! Отговори
Третиукраинскифронт преди 1 година
Направо обявете война на РФ и след кратки бомбардировки над София, всичко ще приключи.
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помните ли неотдавна, когато беше "манипулация" че изпращаме тонове оръжие за Украйна.
1
6
 
26
 
! Отговори
SS преди 1 година
Повярвах ви госин министър ! Тя и *** казваше ,че и един патрон не е заминал за Украйна !