Нинова за Украйна: За нас целта трябва да е мир, а не война

Поведението на България било противоречиво
69
Нинова за Украйна: За нас целта трябва да е мир, а не война
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Опустошителна, братоубийствена война с тежки последици за целия свят – в областта на енергийната сигурност, икономиката, инфлацията, бедността и доходите на хората.” Такава равносметка направи лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с година военни действия на територията на Украйна.

Според нея поведението на България спрямо войната през тази година е било противоречиво заради политическата нестабилност и липсата на редовно правителство, което да изразява една трайна и последователна позиция.

„Позицията на БСП е  последователна и ясна:  ненамеса на България, запазване на неутралитет, хуманитарна помощ за бягащите от войната, за майки с деца, но непредоставяне на оръжия и търсене на дипломатически изход”, посочи Нинова.

По нейните думи, наблюдавайки събитията от последните дни, изглежда, че конфликтът се задълбочава.

„За нас пътят е прекратяване на военните действия, преговори по дипломатически път и установяване на траен мир. България може дори да бъде инициатор на такава политика, ако имаме повече самочувствие и характер – за нас целта е мир, а не война”, убедена е Корнелия Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: украйнаНинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
5
 
! Отговори
Политиците ни лъжат преди 1 година
Нинова извършва се Етническо Прочистване в град Бобов дол, как знаете за Украйна, а нищо не знаете за масовите убийства в България!
11
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде...обладания от демони СатаНиста почна с програмката за лайкове.Слугата на дявола не иска мир,а още кръв...нормално.Ако ни вкарате в чужда война ще горите в ада и Господ ще ви накаже!!!
10
1
 
8
 
! Отговори
Свобода преди 1 година
Демек да оставим Русия да прави каквото си иска, може и в България да дойде, вие заедно с ония от *** първи ще свалите гащите. Предатели такива, родоотсъпници, вас Бог най-силно ще ви съди!!!
9
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква война,какви 5 лева?!Разкарайте се с вашите войни!Не ви искаме войната!Права е Нинова.Неутралитет и това е.А тези да сядат да преговарят!Половината от пратенето оръжие отиде на продажба в Даркнета!Не искат да преговарят,защото станаха милиардери покрай търговията с оръжия и дрога.
8
1
 
4
 
! Отговори
Нинова кажи си преди 1 година
Нинова ще сподели ли за ДС 2 в което участват политици, мутри, полицаи! Ще сподели ли как се манипулират хора и цели градове с Полицейска техника!?
7
3
 
6
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Искаме да има мир, затова не трябва да се предоставя въоражение на Украйна, за да може Путтлер да спечели по-бързо. Нали другарко, хахаха.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава защо в БСП-то е непрекъснато война?
5
3
 
2
 
! Отговори
Етническо Прочистван преди 1 година
Етническо Прочистване в град Бобов дол и Перник полицията слугува на роми и мутри по заповед на Главният Прокурор Иван Гешев!А Корнелия Нинова се мазни на Гешев явно е зависима от ДС2 на мутрите !
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарко Нинова, като Ви бият на пленума на БСП ще запазя неутралитет!
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт!
2
7
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Бой до победата над Урсула :)))
1
1
 
10
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
И за това тази комунделка е продала тонове оръжие. Всичките *** лъжат