Държавата ще дотира водата за поливане за по-ниски цени

Мярката била и за производителите, и за потребителите
8
Държавата ще дотира водата за поливане за по-ниски цени
Снимка: Pixabay

Държавата ще дотира 80% от цената на поливната вода за производителите, съобщи министърът на земеделието Явор Гечев.

Той добави, че това е мярка срещу скъпите храни.

Родните производители излязоха на протести, защото на места водата, която купуват от държавното дружество“Напоителни системи“ скочи дори с 300%.

Според Гечев дотирането на водата ще е глътка въздух за земеделските производители, но и за потребителите.

„Министерството на земеделието направи спешно социологическо проучване, което ще бъде представено идните дни. Опитали сме се да измерим извадка общественото мнение по отношение на мнението за цените, мнението за мерките, които прилагаме и съответно как разбират българските граждани целия процес и проблемите по отношение на него“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И нали държавата дотира за скъпия ток производителите? Нещо поевтиня ли? Даваха им помощи за ток, а те вдигат цените всяка седмица като се оправдават със скъп ток. Стадото що не протестира, а ходи на паша във веригите?
6
0
 
3
 
! Отговори
Стига комунизъм преди 1 година
Дотирането от страна на държавата е вредно за пазара. Комуниста-капиталист ако го може, може го. Ако не, довиждане. Ще плащаме високите цени два пъти. Да слязат от яхтите и майбасите. Да бяха построили някой язовир. Да си имат. А те, вили, хотели, ревиери...
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Водата трябва да се ползва през капкова система или хидропонно и за същата продукция поне 20 пъти по- малко вода е нужна. Но отде акъл и пари за подобно откриване на топлата вода? Учете се от холандците, испанците и т.н. напреднали по темата. Иначе поливате треволяците.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изгонете чуждите фирми които стопанисват природните ни богатства. Как може англичани да ти продават водата? Защо водата скача, като в България е в изобилие? Изгонете колонизаторите
3
1
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Другарят Георги Гергов - Свинаря е концесионер на трите най големи язовира в област Пловдив Мечка, Леново, Брягово.собственост на Напоителни системи осигуряващи поливна вода на половината област. Това на какво ви мирише. Чорапов, а.
2
0
 
5
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Пак ще сме прекараните / клиентите/.Веднъж плащаме данъци за бюджета, след това ще купуваме на високи цени от дотираните производители.Аман.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раздаването на държавни пари на частни фирми е пълна глупост.