Най-добрият вариант за страната - експертен кабинет, ще склонят ли политиците?

БСП вървяла към самоубийство
115
Най-добрият вариант за страната - експертен кабинет, ще склонят ли политиците?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова каза, че опитът за убийството на БСП е неуспешен, но опитът за самоубийството на БСП продължава. Това прогнозира пред bTV социологът Андрей Райчев.

„Няма да мине номера на „стария играч“ – там или партията ще умре, или ще се появят ново поколение политици като Зарков и Пеканов. Те могат да придадат на БСП някакъв нов поглед“, обясни той.

Социологът предположи, че Корнелия Нинова най-вероятно вярва в това, че водената от нея политика е вярната. Той допълни също така, че тя няма до отиде при Бойко Борисов „да му се кълне във вярност“, като вероятно няма да се случи и обратното.

„Откакто изборите са честни, а те са честни откакто има машини, социолозите познават резултатите - и преди изборите е ясно какво ще стане, и в деня на изборите всички социолози са точни до някакви стотни. Така че не е трудно да се предположи, какво ще стане“, каза още той.

Още по темата

Въпреки всичко социологът призна, че за него има една голяма изненада и това е липсата на план „Б“ в „Продължаваме промяната“. „като казвам „Продължаваме промяната“, нямам предвид и „Демократична България“, защото там план „Б“ има“, уточни Райчев.

Най-дългосрочно е политическото мислене при Христо Иванов, смята още той. „Още преди няколко месеца той каза, че единствената основа за разбирателство е постигането на консенсус между петте основни партии в парламента. А той може да се търси в правосъдната реформа“, допълни социологът.

Андрей Райчев коментира също така, че най-добрият вариант за страната е да се състави експертно правителство – нещо, което предлага от около три месеца и Христо Иванов. Според него обаче „Продължаваме промяната“ продължава да „живее в някакъв празник“ и от партията не осъзнават, че те са фактор в парламента.

„Те трябва да запомнят, че на всеки следващ вот ще губят все повече, а те си представят, че ще увеличават подкрепата и ще живеят в условия на все по-голям празник. Бутилките с шампанско в партийната им централа обаче ще останат неотворени“, каза още той.

Според него обаче „Продължаваме промяната“ не бива и да се подценяват. Той се надява, че тези млади и амбициозни политици ще се осъзнаят, защото са „умни момчета“. Припомни им също така думите на Иван Костов, който каза преди изборите, че гласува за последен път за „Продължаваме промяната“. „Това трябва да ги вледени, да ги накара да се осъзнаят, подчерта Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Експертен кабинет значи да правят каквото искат и никой да не носи отговорност! Българи на фронта в схемата ли са?
79
13
 
9
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
А ,трябва да има ред.Първо Борисов в затвора,след това другите.
78
10
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Чест,78 !!! Чест зарад коментарът ти !
77
19
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
НЯМА ДОБЪР ВАРИАНТ,ДОКАТО СМЕ ПОД ОСМАНО-ФАШИСТКА ОКУПАЦИЯ !САЩ ЩЕ КЛЕКНАТ И ЩЕ БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА НАПУСНАТ ЗАВИНАГИ СВЕТАТА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ! АЗ НЕ СЕ БОРЯ ЗА ВЛАСТ,ЗАЩОТО СЪМ БЕЗВЛАСТНИК,НО ВОЛЯТА МИ Е НЕЗАБАВНО СЪЕДИНЕНИЕ НА РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ В ЕДНА ДЪРЖАВА! АЗ ВИЖДАМ ВЕЧЕ ТОЗИ АКТ ОСЪЩЕСТВЕН В ПОЧТИ НЕГАТИВНО ВРЕМЕ.С ТОВА ЕДИНЕНИЕ ЩЕ НАСТЪПИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН МИР НА ЗЕМЯТА! НАПРЕД,ВЕЛИКИ РУСКИ АРМЕЙЦИ !
76
14
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
НЯМА ДОБЪР ВАРИАНТ,ДОКАТО СМЕ ПОД ОСМАБО-ФАШИСТКА ОКУПАЦИЯ !САЩ Е КЛЕКНАТ И ЩЕ БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА НАПУСНАТ ЗАВИНАГИ ССЕТАТА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ! АЗ НЕ СЕ БОРЯ ЗА ВЛАСТ,ЗАЩОТО СЪМ БЕЗВЛАСТНИК,НО ВОЛЯТА МИ Е НЕЗАБАВНО СЪЕДИНЕНИЕ НА РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ В ЕДНА ДЪРЖАВА! АЗ ВИЖДАМ ВЕЧЕ ТОЗИ АКТ ОСЪЩЕСТВЕН В ПОЧТИ НЕГАТИВНО ВРЕМЕ.С ТОВА ЕДИНЕНИЕ ЩЕ НАСТЪПИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН МИР НА ЗЕМЯТА! НАПРЕД,ВЕЛИКИ РУСКИ АРМЕЙЦИ !
75
9
 
13
 
! Отговори
Този преди 1 година
Велик манипулатор е този социолог. Сега ще врачува за експертен кабинет...проевропейски, проатлентически, про...и антибългарски преди всичко. Сакън да не се промъкне проруски полъх. Самозабравиха се . Пак нищо добро няма да постигнат дори да сглобят ,,кабинет", защото не отчитат една голяма истина - нашият народ никога не е бил с отворени сърца за запада. И никога западните страни не са ни приемали като равностойни. Нашият ориенталски манталитет е забележителен. Вкупом с *** пак ще сме
74
9
 
9
 
! Отговори
Най-добре преди 1 година
нови избори и Шарлатаните - в канала. След тях ще мирясаме.
73
4
 
4
 
! Отговори
Ти... преди 1 година
До Анонимен"""ти да не си Осман Октай?Той е гадател кой,какво,кога.
72
4
 
10
 
! Отговори
Дрънканиците преди 1 година
На Райчев против Нинова и за Иванов са мноого странни. Тоя да не са му платили от Нексото. А колко познават социолозите - се видя. Язък за банкета на ПП.
71
10
 
10
 
! Отговори
бахура преди 1 година
Само коалиция ГЕРБ,ДПС и БСП ще извади каруцата от тресавището!!!В противен случай:избори докато спечели "Възраждане".Това ли искаме?
70
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко ще стане ясно при гласуването на председател на НС.Ако без проблеми ( от страна на ПП/ДБ) се избере шефа на парламента да е от ГЕРБ, то ще иа правителство с втория мандат. Ако пак се закучи избора както през октомври, то ще се тръгне към експертно правителство с 1-ви мандат. На КорНи и трябва да е лидер поне още една година и да отиде в европарламента. БатБойко също ще отиде в ЕП след година и ще се скрие. Така че оаквам нови извънредни избори - през 2024 за местен и европейски парламен
69
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БКП са ни вкарали от 33 години в една МАТРИЦА.СДС,ГЕРБ,ПП,Бъзраждане, всичко е тяхно.На Билгария и трябва ПРЕВРАТ
68
1
 
9
 
! Отговори
Кокъла! преди 1 година
До Анонимен"""Татяна Дончева"пенсия,адвокатска кантора,субсидия и скоро я назначиха на държавна работа "1300години България"!Нека и е зле.Как ще се меря с нея?Сития на гладния вярва ли?И е сам самичка,горката!
67
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре се краде с Експертен кабинет.Разбирам напъна!!
66
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко от Козяк са се погрижили цирка ще приключи при връчването на втория мандат когато ще ни "спасят".
65
8
 
3
 
! Отговори
защо? преди 1 година
До АнонименЗащото невидими сили не пускат ДПС във властта.В земеделието,горите и храните е голямото крадене.Дано да направят тази коалиция.Това е най разумния ход.
64
3
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Следващия път трябва да ни плащат при гласуване. Пускаш бюлетината в урната и хоп 50 лв.Машинките освем разписки, ти подават и 80 лв. Банкомат. Там е по скъпо , защото гласуват умните и красивите. Иначе няма да гласуваме.
63
1
 
8
 
! Отговори
Селянина преди 1 година
А експерти откъде ще намерите? ха-ха-ха
62
2
 
5
 
! Отговори
456 преди 1 година
При липса на правителство сега - отиваме Август на нови избори, а есента - още веднъж на Местни!!! Явно най- умните ни управляват!
61
6
 
7
 
! Отговори
Ц преди 1 година
Не! Много грешки в този анализ! " Умните момчета" са явен и ясен пример за Дипломиранио НЕВЕЖЕСТВО!!! Е, умни за далавери, ама и тях ги разкриват! Така че въобще не са умни, просто Стани, да седна Аз!