Най-добрият вариант за страната - експертен кабинет, ще склонят ли политиците?

БСП вървяла към самоубийство
115
Най-добрият вариант за страната - експертен кабинет, ще склонят ли политиците?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова каза, че опитът за убийството на БСП е неуспешен, но опитът за самоубийството на БСП продължава. Това прогнозира пред bTV социологът Андрей Райчев.

„Няма да мине номера на „стария играч“ – там или партията ще умре, или ще се появят ново поколение политици като Зарков и Пеканов. Те могат да придадат на БСП някакъв нов поглед“, обясни той.

Социологът предположи, че Корнелия Нинова най-вероятно вярва в това, че водената от нея политика е вярната. Той допълни също така, че тя няма до отиде при Бойко Борисов „да му се кълне във вярност“, като вероятно няма да се случи и обратното.

„Откакто изборите са честни, а те са честни откакто има машини, социолозите познават резултатите - и преди изборите е ясно какво ще стане, и в деня на изборите всички социолози са точни до някакви стотни. Така че не е трудно да се предположи, какво ще стане“, каза още той.

Още по темата

Въпреки всичко социологът призна, че за него има една голяма изненада и това е липсата на план „Б“ в „Продължаваме промяната“. „като казвам „Продължаваме промяната“, нямам предвид и „Демократична България“, защото там план „Б“ има“, уточни Райчев.

Най-дългосрочно е политическото мислене при Христо Иванов, смята още той. „Още преди няколко месеца той каза, че единствената основа за разбирателство е постигането на консенсус между петте основни партии в парламента. А той може да се търси в правосъдната реформа“, допълни социологът.

Андрей Райчев коментира също така, че най-добрият вариант за страната е да се състави експертно правителство – нещо, което предлага от около три месеца и Христо Иванов. Според него обаче „Продължаваме промяната“ продължава да „живее в някакъв празник“ и от партията не осъзнават, че те са фактор в парламента.

„Те трябва да запомнят, че на всеки следващ вот ще губят все повече, а те си представят, че ще увеличават подкрепата и ще живеят в условия на все по-голям празник. Бутилките с шампанско в партийната им централа обаче ще останат неотворени“, каза още той.

Според него обаче „Продължаваме промяната“ не бива и да се подценяват. Той се надява, че тези млади и амбициозни политици ще се осъзнаят, защото са „умни момчета“. Припомни им също така думите на Иван Костов, който каза преди изборите, че гласува за последен път за „Продължаваме промяната“. „Това трябва да ги вледени, да ги накара да се осъзнаят, подчерта Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре за страната е да излезе от ЕС и НАТО.
39
4
 
7
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 година
Най добре новия посланик на Сащ да излъчи правителството и без това той управлява
38
2
 
6
 
! Отговори
Ейййй преди 1 година
Що не се случва това в съседна Гърция пример
37
1
 
8
 
! Отговори
Айде без пропаганда! преди 1 година
Статиите в този сайт са все "доказани факти"-като честите статии с интервюта на "експерти" със заглавия "цените на имотите ще продължат да растат и това е обосновано", а като погледнеш лентата най-горе на сайта-съсобственик на imoti.net Или пък "обективните" анализи за "добрите сили" и "хората искат редовен кабинет". Не минава вече. Посочете ми един "експерт", "социолог" (или какъвто и да е "лог"), "коментатор", "анализатор", който да е ОБЕКТИВЕН! Не се и крият. Гнусни сте!
36
3
 
6
 
! Отговори
Бизнес преди 1 година
Нищо ново под небето но сега вече легално, най новият бизнес в България но само в полза на новите управляващи блокове и структури се нарича избери
35
1
 
9
 
! Отговори
Интересни факти преди 1 година
Дали е случайно, че от една страна 3/4 от населението е по-скоро консервативно, но като отидеш да гласуваш такива партии почти няма и че 60% не гласуват (казват "няма за кой")? Имаме либерални партии в целия спектър-от крайни, до сравнително по-кротки. И с под 25% при 40% избирателна активност първият се хвали, че "спечелил"? А другите след него са по-зле! Рейтингът на парламента и партиите е под 10% (подозирам завишен). После защо има референдум за Президентска република и ЗА Лева...
34
4
 
8
 
! Отговори
М да преди 1 година
То за какво са ни тогава тия постоянни избори дето се харчат парите на народа, избори след избори че те се превърнаха в много добър бизнес за ромите и мутрите и депутати за тях добре дошло копейкин онзи ден още не бяха преброени бюлетините и той с цялата си наглост заговори за нови избори тази държава и народ са забъркани тотално дето ги търпи е тия ***...!?
33
0
 
10
 
! Отговори
Дeбeлaтa Hacтa преди 1 година
Pogнинa - kpиnтo милиoнep, pogнинa - kpиnтo милиoнep...
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досега всички кабинети бяха все експертни. С много подготвени кадри и големи професионалисти в областите си.
31
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който се събира с ПП пропада. ПП нямат експерти, само нагли шарлатани.
30
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха,ха,ха, честти избори с мадуровските машини? Голям виц. Киро дето раздаваше кодовете." Дневникът е подправен". Защо им падна резултатът на ПП,ДБ, защото не гласувахме 100% с машини. Та се наложи да купуват кметове с почти милион раздадени пари. Докато ДАНС и МВР бездействат. Особено в някои традиционни за ДПС села.
29
4
 
10
 
! Отговори
Мадама преди 1 година
Киро и Асен щом се правят на ощипани булки и не искат да се коалиция за пореден път в благото на народа, тогава глоба която да забравя на всеки техен депутат да не получи заплата след като отказва да работи за народа си и да бяга от отговорност заплата не! Само на служебното правителство!
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако са искали кабинет хората щяха да излезнат и да гласуват
27
1
 
13
 
! Отговори
И кой казва? преди 1 година
И чие мнение е толкова меродавно, че да кажете "Най-добрият вариант за страната - експертен кабинет"? Че даже няма съмнение, направо "Ще склонят ли партиите"? Чиста обработка на общественото мнение. Кое е най-доброто? И кой казва кой е експерт? Колко набедени (някои самонабедили се) за експерти обикалят и ни обясняват какво ли не, а не стават за * . Имало проучване, че "хората искали редовен кабинет", а никой не знае да е питан. С който си говоря ми казва "По-добре Служебно на Радев". Странно!
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре чииииба всичките козяци! Докато не свърши войната найд-добре ще е служебно правителство с ограничени правомощия!
25
1
 
8
 
! Отговори
ПОДМОЛЕН ИГРАЧ преди 1 година
Корниту съм я сложил в БСП за да я затрий но тя още не е оправдала очакванията ми
24
5
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Съгласен съм.Радев да отиде в нагазин "Експерт",да събере ромите хамали и да куфее.Те и без друго броиха гласовете на няколкото гласували.
23
3
 
7
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Аре стига бе дееее! Докато 3 години си играхте не избори, служебни правителства и експертни кабинети другите построиха заводи, атомни централи и газопроводи. Аси 5 лева не мое раздЕлите! И за тва не ставате!
22
2
 
15
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Като е експертен никой не поема отговорност там е гяволькаНиски доходи , смразяваща бедност никакво здравеопазване и всеки експерт ще се оправдава с другиятА няма нужда
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Експертен кабинет е кошмар за всяка една държава. Ние имахме при Беров - рай за крадците.