Най-добрият вариант за страната - експертен кабинет, ще склонят ли политиците?

БСП вървяла към самоубийство
115
Най-добрият вариант за страната - експертен кабинет, ще склонят ли политиците?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова каза, че опитът за убийството на БСП е неуспешен, но опитът за самоубийството на БСП продължава. Това прогнозира пред bTV социологът Андрей Райчев.

„Няма да мине номера на „стария играч“ – там или партията ще умре, или ще се появят ново поколение политици като Зарков и Пеканов. Те могат да придадат на БСП някакъв нов поглед“, обясни той.

Социологът предположи, че Корнелия Нинова най-вероятно вярва в това, че водената от нея политика е вярната. Той допълни също така, че тя няма до отиде при Бойко Борисов „да му се кълне във вярност“, като вероятно няма да се случи и обратното.

„Откакто изборите са честни, а те са честни откакто има машини, социолозите познават резултатите - и преди изборите е ясно какво ще стане, и в деня на изборите всички социолози са точни до някакви стотни. Така че не е трудно да се предположи, какво ще стане“, каза още той.

Още по темата

Въпреки всичко социологът призна, че за него има една голяма изненада и това е липсата на план „Б“ в „Продължаваме промяната“. „като казвам „Продължаваме промяната“, нямам предвид и „Демократична България“, защото там план „Б“ има“, уточни Райчев.

Най-дългосрочно е политическото мислене при Христо Иванов, смята още той. „Още преди няколко месеца той каза, че единствената основа за разбирателство е постигането на консенсус между петте основни партии в парламента. А той може да се търси в правосъдната реформа“, допълни социологът.

Андрей Райчев коментира също така, че най-добрият вариант за страната е да се състави експертно правителство – нещо, което предлага от около три месеца и Христо Иванов. Според него обаче „Продължаваме промяната“ продължава да „живее в някакъв празник“ и от партията не осъзнават, че те са фактор в парламента.

„Те трябва да запомнят, че на всеки следващ вот ще губят все повече, а те си представят, че ще увеличават подкрепата и ще живеят в условия на все по-голям празник. Бутилките с шампанско в партийната им централа обаче ще останат неотворени“, каза още той.

Според него обаче „Продължаваме промяната“ не бива и да се подценяват. Той се надява, че тези млади и амбициозни политици ще се осъзнаят, защото са „умни момчета“. Припомни им също така думите на Иван Костов, който каза преди изборите, че гласува за последен път за „Продължаваме промяната“. „Това трябва да ги вледени, да ги накара да се осъзнаят, подчерта Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То вече е готово. Единствено ви подготвят за да повярвате, че го правят в името на народа и страната.
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такова животно като експертно правителство няма, задкулисието става още по-голямо щото не се знае кой дърпа конците отзад, защо Гебр не се коалира с ДПС и БСП, ще имат мнозинство, до местните избори трябва да изкарат
58
3
 
10
 
! Отговори
Ю преди 1 година
Проблем и то голям после защо младите и образовани българи бягали от България ми затова защото се назначават все едни и същи стари номенклатури комунист корумпирани ченгета ( милиционери) проблем който нито едно престъпно правителството досега не се справи въпреки че някой се опита да го внесе но не се прие защото ли
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..ох вече ми се гади като видя по тв социологът милионер а.райчев.. сменям юоментални канала, все еднл съм видял банкянски...я
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 57Браво, честно заработени 10 лв от гербераст...ки ***
55
1
 
8
 
! Отговори
Данчо Лазаров ! преди 1 година
Не ама точно в този структури е пълно само с пенсионери които си стоят на топлите местенца и не мърдат от там щото система ги пази и ги държи на работа а да не говорим че вече пенсионери изгонени от едно място с преференции и връзки се назначават на д-р спускане от горе с големи връзки и въпреки че си вземат пенсия пак ги назначават като държавни служители е това ако не е проблем номер 1 в България то тогава кое.....!!!!!?
54
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България ще има нормализация само, когато Кирил Петков бъде арестуван и изправен пред съда за престъпленията си срещу нашия народ!
53
2
 
11
 
! Отговори
Виктор преди 1 година
Не на вече пенсионери да се назначават на работа в държавните структури и агенциите, така не може пенсия, заплата, бонуси!
52
0
 
4
 
! Отговори
Лъчо Мозъка преди 1 година
То закона Игнатов създаде ГОЛЕМИ експерти. Оъ ъзои закон ще са и тези, които ще ни управляват.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той и фапписта Филов е бил голям експерт навремето
50
3
 
11
 
! Отговори
А,помним преди 1 година
"експертният" проектокабинет на Габровски.До един калинки на ГЕРБ.
49
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добър вариант от коалиция ГЕРБ-ДПС-БСП-ИТН няма. Всички са на един акъл за това какво може да се открадне. По въпроса за Украйна ще се споразумеят в името на финансовия интерес, който винаги е над всичко.
48
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хъхъ, защо пък ГЕРБерастите си мислят че е задължително някой деуг да им изпере имиджа ор корупцията и безобразията в държавата. Хайде стига вече, никой не му е длъжен на Борисов нито на другите крадци от ГЕРБ,ДПС,БСП, Възраждане и ИТН !
47
0
 
7
 
! Отговори
кои са експертите преди 1 година
Ексерите ще да са проф и доц по закона Игнатов. Стига сте мамили бе, ще врите в казана.
46
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам експертен кабинет с министър - председател Сашо Диков! Единствения доказано независим журналист в цялата българска история, който притежава дар слово, и не спестява кусурите както на свои, така и на чужди
45
2
 
9
 
! Отговори
И ТОЯ ЧИЧО преди 1 година
ЗАПОЧВА С ОПОРКИТЕ КОИТО ЩЕ ИЗБАВЯТ 12 ГОДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ЗАТВОРА. СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО МНОГО ДОБРЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА. САМО И ТЕ НЕ ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ ЗА КОЙ КРАЛ КОЙ Е$@&А..Л. С ЕДНА ДУМА ПОКРИИ МЕ ТИ ПОСЛЕ АЗ ЩЕ ТЕ ПОКРИЯ. ЗА ТОВА НИКАКВО ГЛАСУВАНЕ. ЩЕ ГЛАСУВАМ ВИНАГИ ЗА ТОЗИ КОЙТО СЕ СПРАВИМ С КОРУПЦИЯТА И ДАЛАВЕРИТЕ НА ВЛАСТИМАЩИТЕ.
44
2
 
4
 
! Отговори
ха преди 1 година
До Анонимен !Е, само хора не добре с ума могат да не харесват млади, умни и добри. Така че - хайде стига сте лъгали и крали този народ.
43
1
 
4
 
! Отговори
закононарушeния преди 1 година
Доказани закононарушения не се санкционират в МОН, защото подателят бил анонимен, но закононарушения има и то десетки. Тези същите разпределят и парите за наука и казват кой е експерт и кой не. Хора, лъжат ви.
42
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен ! преди 1 година
Колко избори трябва да има че да се разбере най накрая народа не ги щем тези от промяната
41
2
 
5
 
! Отговори
става по-зле преди 1 година
То няма лошо, но сред тях има ли експерти? Или някакви с купени дипломи, неграмотни и;о станали професори с измамама? Наското подадох за такава измама в МОН и какво се случи, не може ли да разгледат измамамата за титлата, нищо, че има закононарушение - подарелят бил анонимен. Но смееш ли да не си?