Най-добрият вариант за страната - експертен кабинет, ще склонят ли политиците?

БСП вървяла към самоубийство
115
Най-добрият вариант за страната - експертен кабинет, ще склонят ли политиците?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова каза, че опитът за убийството на БСП е неуспешен, но опитът за самоубийството на БСП продължава. Това прогнозира пред bTV социологът Андрей Райчев.

„Няма да мине номера на „стария играч“ – там или партията ще умре, или ще се появят ново поколение политици като Зарков и Пеканов. Те могат да придадат на БСП някакъв нов поглед“, обясни той.

Социологът предположи, че Корнелия Нинова най-вероятно вярва в това, че водената от нея политика е вярната. Той допълни също така, че тя няма до отиде при Бойко Борисов „да му се кълне във вярност“, като вероятно няма да се случи и обратното.

„Откакто изборите са честни, а те са честни откакто има машини, социолозите познават резултатите - и преди изборите е ясно какво ще стане, и в деня на изборите всички социолози са точни до някакви стотни. Така че не е трудно да се предположи, какво ще стане“, каза още той.

Още по темата

Въпреки всичко социологът призна, че за него има една голяма изненада и това е липсата на план „Б“ в „Продължаваме промяната“. „като казвам „Продължаваме промяната“, нямам предвид и „Демократична България“, защото там план „Б“ има“, уточни Райчев.

Най-дългосрочно е политическото мислене при Христо Иванов, смята още той. „Още преди няколко месеца той каза, че единствената основа за разбирателство е постигането на консенсус между петте основни партии в парламента. А той може да се търси в правосъдната реформа“, допълни социологът.

Андрей Райчев коментира също така, че най-добрият вариант за страната е да се състави експертно правителство – нещо, което предлага от около три месеца и Христо Иванов. Според него обаче „Продължаваме промяната“ продължава да „живее в някакъв празник“ и от партията не осъзнават, че те са фактор в парламента.

„Те трябва да запомнят, че на всеки следващ вот ще губят все повече, а те си представят, че ще увеличават подкрепата и ще живеят в условия на все по-голям празник. Бутилките с шампанско в партийната им централа обаче ще останат неотворени“, каза още той.

Според него обаче „Продължаваме промяната“ не бива и да се подценяват. Той се надява, че тези млади и амбициозни политици ще се осъзнаят, защото са „умни момчета“. Припомни им също така думите на Иван Костов, който каза преди изборите, че гласува за последен път за „Продължаваме промяната“. „Това трябва да ги вледени, да ги накара да се осъзнаят, подчерта Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 1 година
Ами то затова не гласуваме-защото няма за кого!А ко имахме кандидат като Пиночет-веднага отивам да гласувам за него. Ама няма!
19
3
 
11
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Тази чорба с ЕКСПЕРТНИТЕ кабинети не я ки ядохме неколко пъти?! Айде измислетд нещо ново!
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде сега посочи експертите,които според теб трябва да съставят правителство,контролирано от кукловода от Банкя!
17
3
 
12
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Помните ли лиото по 6-7 лева литъра.Сега зърнопроизводителите не могли да си продадат зърното???Е,добре,де те какви цени искат??Вярно украйнското било безмитно,ама нашето до Индия ли е карано и оттам върнато?Сега си обяснявам ви високите резултати на Възраждане-стана ми ясно кой ги крепи!Тия наши хубавци си помислиха,че заради войната и липсата на контрол могат да вдигнат цените няколко пъти!Излиза,че на Украйна трябва да съм благодарен за снижението на цените на храните!Ами благодаря Украйна!
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори и после с отказват като Лойко на няколко места и влизат анонимници в НС. Като са кесперти правят конкурси а не избори и кой е най-добър влиза както са испитите за СУ.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да има експертен кабинет, а ще има служебно правителство. Политиците да започват да работят и да убеждават хората да гласуват за тях, а не да ги лъжат. Лъжците да се махат в това число влизат Борисов, Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Корнелия Нинова. Тези хора са се изчерпали затова има ниска избирателна активност. Хората се научиха че гласуването за по-малкото зло не е добър избор и после им подменят гласа с измами с бюлетините.
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то не остана некупен от Боко експерт.Като гледам с какъв хъс го защитават си мисля,дали той не ги е оценявал като експерти.
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Райчев е умен мъж, един от малкото социолози, които разбират ставащото в България.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аожгтнвм
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя кой му плаща да плещи глупости по разни медии?
10
1
 
13
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Предлагам горанов за мин на финансите в експертният кабинетБаце премиер
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най добрия вариант з акой, з аамериканското посолство ли хаха, нека направят , ще се самоубият ритуално и на другите избори Възраждане ще е първа сила
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Райчев бълва нелепици на кило. И това не е от днес и вчера, а от 30 г. Социолози и политолози не се различават съществено от платените жрици на Околовръстното, даже са по.зле от тях.
7
2
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Най...големият експерт е Бат Боко от Банкя,защото от...пръв поглед разбира кой...става за министър. Кастинга за...политици на Славчо Гъдуларков,ряпа да яде.
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе гербава под..го,нали Борисов вече ни пробута "експертно" правителство от послушковци,пак ли искаш от същото?
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Експертен може и без политици и без партии без избори. За какво са тия политиции партии и пара от бюджета за избори и за партии. Или ги режат и само експерти тогава като беше преди 1989 г. само БКП за да контролира експерта.
4
3
 
9
 
! Отговори
Вълчо преди 1 година
Само, ако начело на кабинета е най-големият експерт във всичко - Бойко Борисов!
3
5
 
15
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Най добрият вариант служ кабинет да си продьлжи - каде каде по добре се справят от герб и пп
2
5
 
5
 
! Отговори
Експертно преди 1 година
Правителство може,но с третия мандат.
1
5
 
7
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Трябва да имаме нормално правителство чак след като минат месните избори и има парламентарни 3 месеца след местните, иначе ще живеем в същата мошеническа държава. Отделно трябва само хора с поне средно образование да имат право да гласуват!