Шишков: Резултатите от проверките на магистралите едни и същи, плащаме всички

Преди Великден искаме да облекчим движението, посочи министър Шишков
10 апр 2023 20:37, Красимир Ангелов
27
Шишков: Резултатите от проверките на магистралите едни и същи, плащаме всички

Некачествено строителство, нужда от ремонти... Какво става с магистралите у нас?

"Истината е, че на няколко от магистралите направихме проверки по различни причини. Основната причина за регионалното министерство е това да знаем в какво състояние са пътищата и как трябва да ги ремонтираме. Тези, на които направихме проверки, бяха в очевидно лошо състояние. За част от тях обаче, съвпаднаха преписки на Министерството на вътрешните работи, които прераснаха към днешна дата и с проверки за българската прокуратура. На магистрала "Хемус", която е от София до Яна, ноември месец бяха направени проверки по искане на МВР. Може би седмица преди изборите по искане на българската прокуратура, бяха взети конкретни ядки през 250 м. На 2000 кв.м бяха взети конкретни ядки. Резултатите показаха това, което аз говорих. Имаме тенденция, че при всяка проверка се оказва наистина липсващ асфалт", заяви служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков в "Денят ON AIR".

По негови думи резултатите са едни и същи, независимо от институциите, с които съвместно се правят проверките на пътищата. "Тази тенденция роди и тенденциозно отношение към мен. Определени политически сили започнаха да ме атакуват, че пробите не се взимат правилно, а се взимат на определени места. Резултатът и съвместната проверка с прокуратурата показа на практика едни и същи резултати от това, което бяхме оповестили малко преди това. В резултат на това разследване, беше направена проверка и на Западна тангента и резултатите отново са сходни", категоричен е арх. Шишков.

Попитан кой ще плати сметките за ремонта, той отговори, че всички ще ги платят. "За това е нормално Министерството на вътрешните работи и прокуратурата да работят по тези проверки", уточни служебният министър пред Bulgaria ON AIR.

По думите на арх. Иван Шишков със сигурност ще има наказани, но никой няма да строи пътищата по този начин. "Започваме да се запознаваме в дълбочина с проблемите на пътищата и ще имаме по-ясна представа какво задание да направим и как да ги ремонтираме", увери той.

Служебният министър обясни също, че е наета хърватска фирма за обследванията с георадар. "Фирмата е хърватска, известна е в европейския пазар, с нея наистина ще можем да получим ясни и точни резултати. Логично е да черпим от тази държава познания как ремонтират пътищата. Те правят първо това изследване, за да знаят как да ремонтират пътищата. Под 30 хиляди лева за 16 км. е уговорената цена с фирмата, като с нея ще направим още едно обследване, за да можем като държава да знаем какво точно да ремонтираме", заяви арх. Шишков.

Относно казуса с проверките на "Граф Игнатиев" и жълтите павета, служебният министър обясни, че регионалното министерство е направило каквото трябва.

"Преди Великден искаме да облекчим движението - ще пуснем 6,5 км от магистрала "Европа" преди границата към Калотина и 7 км от северния път от Ботевград към Мездра", каза още арх. Шишков.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли вчера пътува от Видин за София...просто няма да коментирам....млъквам.Там думата път ,липсва .Ако толкова е голям експерт да са качи в колата и да иде и се разходи до Видин.Само че по добре танк.
23
3
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Средновековните алхимици не можаха да го направят,но ББ го постигна: превърна асфалта в златни кюлчета.
22
2
 
3
 
! Отговори
Нищо не става преди 1 година
От тоя държава често ви казвам
21
1
 
3
 
! Отговори
Тоя пък преди 1 година
Борисов да на кара полагащата машина. Да питат техническите ръководители какво са гледали. Шефовете на строители и пътни агенции, които си правят графиците и следят разходите.
20
2
 
3
 
! Отговори
Мафията е в преди 1 година
Пътното строителство
19
1
 
4
 
! Отговори
Така е преди 1 година
Като няма кой да ги осъди пътищаромутпенските фирми
18
5
 
5
 
! Отговори
Боко преди 1 година
До 13. Уф, спретнаха ви един евтин компромат със СНИМКИ на едно чекмедже и после 20 години ще го дъвчете.
17
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Мога да ви кажа, че, независимо кой е на власт, винаги ще бъде така. Защото строителните фирми винаги ще се заиграват с управляващите и ще строят далавераджийски. За съжаление, така е в ганьовска държава.
16
5
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
Ами по-добре да има 50 км построена магистрала и някакви дефекти, които СТРОИТЕЛЯТ трябва да отстрани, отколкото 0 км без дефекти. Като не правиш нищо, няма как и да има грешки, нали Шишо?
15
4
 
5
 
! Отговори
Гербер преди 1 година
До 15. Ха-ха-ха, стотици милиарди???? А бе, това антигербаджиите съвсем превъртате от завист и злоба.
14
5
 
4
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 1 година
Колко пътища се построиха последните две години Шишков ? Вчера пътувах от Бургас до Варна. Пътят е пред разпадане !!! В такова състояние за последно беше 97година . А идва летен сезон. Там ще стават много произшествия това лято , дай боже без жертви. За две години Радеви експерименти,държавата е с 30 години назад.
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То не е случайно, че при ГЕРБ всичко е ремонт на ремонта на ремонта .... Откраднаха стотици милиарди.
12
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиардите от липсващия асфалт са в чекмеджетата. Прокуратурата да започне да работи!
11
8
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Борисов е завършил средно образование с пълен отличен! Завършва Школата в Симеоново, и след докторат, защитава титлата...Доктор на науките! Главен секретар на МВР, два пъти избиран за кмет на София, три пъти Премиер ,и отново е с най-голямо доверие от българския избирател! А разни щатни полюционери,му приписват само Винету??? П.П. Перверзията Продължава!
10
5
 
7
 
! Отговори
Някой преди 1 година
МВР щели да правят проверка на пътищата ??? Този наред ли е? Прокуратурата също била правила успоредно проверка ? Шиши се оказа говорител и на Прокуратурата! Когато оттам му поискаха "доказателствата" за престъпление,Шишков заяви, че не били готови! Май се оплете в собствените си лъжи и машинации! А иначе раздал близо половин милиард за ремонти! Парите раздадени , а ремонти няма! Не е построил и 1 километър път, но готов да раздава за ремонти! И се носи смрад на корупция! Но виновни били ГЕРБ!
9
1
 
3
 
! Отговори
Българинът преди 1 година
Е беден,защото е *** .Три неграмотни трола му формират мнението.
8
4
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Архитекта уволнен без да носи отговорност за момчето Назначен служебен си Шишков Спри вече временен си
7
5
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
СИКаджийската Мутра необразована дето само една книжка Винету е прочел, нали с измама печели избори, защо го търпите бре?! Да ви ограбва, лъже и унижава!!!
6
7
 
8
 
! Отговори
Мошеника Боко Шкафа преди 1 година
Мошеника Боко Шкафа напълни шкафовете с пачки и кюлчета злато и ни залъгваше с некачествени магистрали.
5
3
 
8
 
! Отговори
Абе преди 1 година
с нея ще направим още едно обследване, за да можем като държава да знаем какво точно да ремонтираме", заяви арх. Шишков.Всичко е за ремонт Шишков.Цялата държава е за ремонт ,след боко и амет.Цялата.