Депутатите ще опитат отново да изберат председател на 49-ото НС

Ще продължават разговорите по законодателните приоритети
Обновена: 13 апр 2023 07:35 | 13 апр 2023 07:29, Елка Василева
44
Депутатите ще опитат отново да изберат председател на 49-ото НС
Снимка: БГНЕС

След фалстарта с избора на председател на 49-ото Народно събрание и днес продължават разговорите по законодателните приоритети на парламентарните сили. Вчера стана ясно, че изборът на председател на практика ще зависи от тях.

Първият опит беше неуспешен, след като и двамата кандидати за поста - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и на Петър Петров от "Възраждане" не събраха нужната подкрепа. От ПП-ДБ предложиха двете най-големи парламентарни групи да излъчат председатели, които да се редуват на ротационен принцип.

Последва дълго заседание на председателския съвет, на който не беше постигнато съгласие. Вежди Рашидов разпусна заседанието, без да удари звънеца, така днес ще продължи вчерашното заседание. А от ГЕРБ заявиха, че няма да отстъпят председателското място и не приемат ротацията.

По инициатива партията на Бойко Борисов последва среща с Продължаваме промяната-Демократична България, която обаче завърши без резултат, припомня БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: НСпредседател
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
НАРОДЕН СЪД преди 1 година
Всички знаят на кого е този сайт и какви пишат коментарите тук. БЪЛГАРИЯ НЯМА ОТДАВНА ЕКОРПОРАЦИЯ АМЕРИКАНСКА РЕГИСТРИРАНА ,АКО НЕ ЗНАЕТЕ ВСЕ ОЩЕ. КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ ЗА ДА СИ ВЪРНЕТЕ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ,НИЩО ,ЗАЩОТО НЕ СТЕ НИКОИ ,НЕ СИ ЗНАЕТЕ НИТО КОНСТИТУЦИЯТА НИТО ВИ ИНТЕРЕСУВА БЪДЕЩЕТО НА ВАС И ВАШИТЕ ДЕЦА !
33
0
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Те не могат да си изберат председател, а вие искате правителство. Няма да стане никога.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не става само с опити, трябва и акъл. Обаче той липсва при българските депутати. "Съединението прави силата" не се вижда от нашите дупетати. При тях е кражби, кражби и разсипия.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕН ВТОРИ: КОЕФИЦИЕНТ НА ПОЛЕЗНО ДЕЙСТВИЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ = 0 (НУЛА)...
30
0
 
4
 
! Отговори
Лили Барута преди 1 година
От 1990год. БГ тъпче на едно място,тъпче и то даже назад,докато други малки и бедни държави дръпнаха яко напред във всяко едно отношение. Но за БГ няма спасение защото е в ръцете на чужди сили....
29
0
 
2
 
! Отговори
К.К преди 1 година
Вие наистина сте супер про сти. Дори не ме затруднявате. Благодаря
28
0
 
2
 
! Отговори
Vejdi преди 1 година
Измислих - като на сватбите. Ще взема един букет, ще се обърна и който го хване. Ще " хвърля букета" буквално. Стягайте се. Същото като ротацията, отдавна е измислено. Оп. Наздраве.
27
0
 
2
 
! Отговори
На харабия преди 1 година
Ротацията разнообразява сивотата в живота.А и свети Николчо с влажния поглед -аха да ревне пак заслужава да е секретар, иначе и баджанака заслужава и той много търпелив завалията.
26
3
 
4
 
! Отговори
Ха,ха, преди 1 година
ГЕРБ,ДПС,БСП и ИТН ще изберат председателя на НС.Въприсът е защо беше тоя цирк и не го избраха още вчера.Сигурно за да не си свалят картите и сега да говорим,че коалицията за избор на председател е и управляваща коалиция.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, че следващата им работа е да си вдигнат заплатите и след това ще са свършили всичко важно и може да не работят.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е този Кукубенд парламент? Абсолютна идиокрация. Махнете ги тези клоуни,шоумени, тикви, комици, чалгари и смешници. Това не е никаква демокрация,да ви управляват клоуни и чалгари и да ви вкарват във война с Русия, против волята на народа.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямат срам! Да се махат всички до един. Как може бе, как може, такава наглост. Или да започват да работят или да се разпуска този цирк. От къде на къде ще им плащаме заплата.
22
0
 
4
 
! Отговори
В. преди 1 година
Лястовичките се появиха отново. Една седмица не бяха се показвали.
21
1
 
12
 
! Отговори
сметкаджията преди 1 година
4 месеца по 10 000 лв за нищо правене са си 40 000 лв които един работник заработва за 3 години с бая пот
20
0
 
12
 
! Отговори
Doko doko преди 1 година
Тези стават смешни вече. Жалко, че е на гърба на народа.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
17 ГЕРБ е първа политическа сила и на нея се пада шеф на НС. Така бе, когато ПП бе първа, с машините на Мадуро.
18
0
 
6
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Аз съм ПРОСТО Асен от ПП ние сме за благоденствието на хората,за мир и разбирателство и да не се обиждаме онова там с изчегъркването бе дело на Слави и Рашков се подведе че взе че арестува Борисов.Сега вече сме други и предлагам да се направи един списък по азбучен ред на депутатите и всеки ден да има нов председател на НС ,240 депутата 240 дни това са 8 месеца кой ти ги дава а иначе след 3 месеца пак трябва да ходим по избори .
17
1
 
12
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Няма какво да ни залъгвате..... ИДВАТ НОВИ ИЗБОРИ. Още милиони раздавани на партиите за предизборни кампании, КОИТО НЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ. Още милиони за да се "избере" още едно НЕРАБОТЕЩО Народно събрание.СПРЕТЕ СУБСИДИИТЕ НА ПАРТИИТЕ... НИТО ЛЕВ НАРОДНИ ПАРИ ЗА ПОРЕДНИТЕ ИЗБОРИ ... НАКАРАЙТЕ ПАРТИИТЕ САМИ ДА СИ ФИНАНСИРАТ ПРЕДИЗБОРНИТЕ АГИТАЦИИ ...ЗАБРАНЕТЕ ПАРТИЙКИТЕ САТЕЛИТИ ДЕТО САМО ДЪРПАТ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА ... И ще видите колко бързо тия дето се правят на врагове ще направят правителство.
16
2
 
1
 
! Отговори
селянин преди 1 година
я па ке се опитам да пийна една ракия ей тъй на сабалето коко да ми се прочисти грълцето
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
19 Нима? Първо Кокорчо, Киро ментата и Лена общата на съд.