Мирчев и Стоянов се карат във Facebook за оръжията за Украйна

Спорът им е продължение на вчерашното изслушване на министъра
18 май 2023 17:22, Нели Христова
44
Мирчев и Стоянов се карат във Facebook за оръжията за Украйна
Снимка: БГНЕС

 В спор в социалната мрежа Facebook влязоха депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев и министърът на отбраната Димитър Стоянов покрай темата за изпращане на оръжие за Украйна.

Спорът им е в продължение на вчерашното изслушване на министъра пред ресорната парламентарна комисия и тръгва от публикация на Мирчев във Facebook. Към нея депутатът е прикрепил видео от изказване на Стоянов в отговор на негов въпрос, пишат от "24 часа".

"Г-н министър, от месеци циркулира информация, която между другото не е отречена нито от американска, нито от българска страна, за възможността България да използва определена сума от няколкостотин милиона долара за покупка на американско военно оборудване при определени условия - ако ние предоставим на Украйна стара съветска техника. В каква степен и какви действия предприема Министерството на отбраната", пита Мирчев.

Стоянов пък отговаря, че страната ни "няма остарели съветски оръжия", но Мирчев е прикрепил кратък клип със съветско въоръжение, показано на парада за 6 май в столицата.

Часове по-късно министър препубликува статуса на Мирчев с коментар: "Защо ли г-н Мирчев е пуснал само изрезки от проведения диспут в комисията по отбрана? Защо не изкара цялата истина? Защото е неудобна? Манипулираното изрязано представяне на проведения разговор е жалко! С лъжа и манипулации не се управлява".

По-късно пък Стоянов публикува свое видео от изказването си в комисията, в което напомня, че военните имат редица започнати проекти за модернизация.

"В едно ваше интервю на 27.03. казвате, че предложението на американското правителство е за 270 млн. Казвате: "За съжаление, сме се отказали и ще останем със старите съветски железа". Първо да ви кажа, че няма да останем със старите съветски железа. Министерството на отбраната работи усърдно в посока модернизация на Българската армия", казва Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 36 "България Приключи с изпращането на оръжие за Украйна!" - не е приключила. 90% СТЕ неграмотните про'с'таци гласували да се пращат и оръжия, и войници. Дано по-скоро ВИ пратят!
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"България да използва определена сума от няколкостотин милиона долара за покупка на американско военно оборудване при определени условия - ако ние предоставим на Украйна стара съветска техника" - 90% СТЕ про'с'таците гласували да слугуваТЕ на ЕС и НАТО. Защо ревете сега срещу плащането на тези милиони? Колко от ВАС, про'с'таците дадохТЕ по 1000лв.?
28
1
 
5
 
! Отговори
Мирчев преди 11 месеца
От родното му село крушари му испращст редовно - яйца , пилета , пуйка - борбата за демокрация иска много рана
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На 23 миналият месец,българските граждани изразиха открито позицията си.Твърдо НЕ,на изпращането на оръжие за Украйна от българска страна! Пълен Неутралитет в тази война! Какво не разбра това плоско и дебело момченце "Мирчев"??? Ами при бъдещи избори,а те се очертават вече,ами ще го разберете бре "Северно атлантици"! И не разбрахте,че тук е България и си държим,на нашето Черно море!-:)))
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
България Приключи с изпращането на оръжие за Украйна! Американофилите е крайно време да го разберат това! Точно за това Киро беше свален от власт! Точно за това,няма да Имаме скоро правителство! И точно за това,Не се допуска до властта в 5 то народно събрание ГЕРБ! Че ГЕРБ приключи с властта е ясно! Но при нови избори и ПП и ДБ ще последват участта на ГЕРБ! Никой Българин,не е Упълномощавал Никого от Властта до сега,Да изпраща Оръжие в Украйна! Всички действия са би СВОЕВОЛИЕ!!!-:(((
25
4
 
2
 
! Отговори
При това положение преди 11 месеца
Защо давате възможност служебният кабинетна Радев да се вихри поне още половин година!? Сега е момента в който да докажете, че сте десни, като подкрепите кабинет на Габриел! Всички останало е дрънкане и скрита политическа зависимост!
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
270 милиона $ е нищо и стигат само за да купи бг само компютри и 10 прозорци, които след 2-3 г. ще остареят и се бракуват. Но ракетите и самолетите са милиярди $. Съвецката техника е в изобилие и нямаме друга.
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 27Такова нещо няма, това е фейк////Фейк е за русофилите, иначе спокойно може да се провери в нета срещу колко $ Словакия отстъпи МиГовете си на Украйна.
22
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Стоянов е прав. Имаме модерно западно въоръжение, като например нарисуваните F-16 или радевите Грипени, които пръшасват в някой хангар. Абе опасно е то да те управляват хора с левичарско мислене.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА, А ФАШИСТА МИРЧЕВ МИСЛИ ЗА ОРЪЖИЕ ЗА УКРАИНА, ПРОСТО БЪЛГАРСКИ ПРЕДАТЕЛ
20
1
 
2
 
! Отговори
да преди 11 месеца
До 23,Такова нещо няма, това е фейк.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ми ако има желаещи и толкова мислещи за Украйна да ходят на фронта ,още нямаме бюджет ,но Украйна ли е толкова важна
18
1
 
3
 
! Отговори
пак преди 11 месеца
Глупости
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Словакия дари на Украйна 13 МиГ-29 в замяна получава от НАТО 900млн.$.Нашите бракми пък след година - две ще отидат за скрап.
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стоянов пък отговаря, че страната ни "няма остарели съветски оръжия/////Брей, всички са от миналата годин внос от СССР.
15
17
 
18
 
! Отговори
мнение преди 11 месеца
Мирчев, ти си нашето копие, нашето оръжие срещу Путин и Русия! Редно е да те пратим теб на фронта и да покажеш какво можеш....
14
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В България със сигурност има съветски железа които са напълно излишни...
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ти ми подари стария си Голф, а в замяна ще може да си купиш чисто нов Мерцедес.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То все едно да ти кажа, че може да си купиш кола от мен само ако преди това ми подариш сегашната си кола :))) Голема оферта, брат!
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоест България подарява на Украйна собственото си въоражение, в замяна на което получава разрешение да закупи за няколкостотин милиона ново въоражение от САЩ?? Ей на това му казвам успешен бизнес план.