9 министри се явяват на парламентарен контрол

Депутатите трябва да гласуват и ръководства на комисиите
19 май 2023 08:00, Анисия Иванова
5
9 министри се явяват на парламентарен контрол
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Девет министри ще се явят на парламентарен контрол в петък в Народното събрание. Депутатите трябва да гласуват днес и ръководства на парламентарни комисии.

Първи ще отговаря служебният правосъден министър Крум Зарков на два въпроса – за болницата във Велинград и за Законопроекта за изменение и допълнение на Търговския закон за създаване на законова рамка за постигане ускорена ликвидация на юридически лица.

Втори ще отговаря енергийният министър Росен Христов, като към него има оправени 4 въпроса, между които за използване на възможностите за съвместни доставки на природен газ от Европейската комисия и първи съвместни доставки през април 2023 г.

На депутатски въпроси ще отговаря и служебните министри Росица Велкова – на финансите, Илин Димитров – на туризма, Димитър Стоянов – на отбраната – за изграждане на интегрираната система и инфраструктурата за усвояване на експлоатация и осигуряване на новите изтребители, както и за възможностите на Военновъздушните сили да изпълняват задачите по охрана на въздушните ни граници.

Следват въпроси към министрите Росица Карамфилова – на околната среда и водите и към Никола Стоянов – на икономиката, Весела Лечева – на спорта и Сашо Пенов – на образованието. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 11 месеца
Kрумчо ,ти баща ,ти майка чувствам се заплашен в тез смутни времена бури,дъждове градушки и тоз опасния Гешев да вземеш да ми сложиш охрана ша вземе да поръча някоя мълния да мъ удари ,ша стане нали ,виж на Сарафа как му сложи.
1
0
 
0
 
! Отговори
пришълецът преди 11 месеца
Чудно ислямчетата ми:)))