Демерджиев: Гешев и Сарафов признаха практики и факти, за които отдавна се говори

Борбата с пътния травматизъм не е само на МВР, посочи вътрешният министър
Обновена: 21 май 2023 13:41 | 21 май 2023 13:37, Красимир Ангелов
36
Демерджиев: Гешев и Сарафов признаха практики и факти, за които отдавна се говори
Снимка: БГНЕС

"Иван Гешев и Борислав Сарафов признаха практики и факти, за които отдавна се говори в правната общност. Тези проблеми съществуват от години, но умело се прикриваха и премълчаваха". Това каза пред БНР служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

"Много хора, в това число и аз, сочехме през годините тези проблеми, искахме те да бъдат видени и да бъде проумяно, че тези проблеми вредят не само на прокуратурата, не само на съдебната власт, те вредят на цялата държава. Те се премълчаваха и всъщност бяха признати в началото на миналата седмица. Това, че бяха признати от самите магистрати създаде впечатление, че сега тези проблеми са факт. Те бяха факт години назад, но умело се премълчаваха и прикриваха", каза Демерджиев.

Още по темата
И допълни, че събитията в прокуратурата не влияят на работата на МВР, а от девет месеца в системата се провежда последователна политика, свързана с борба срещу корупцията. Той уточни, че има съществен напредък в разследването на инцидента с колата на главния прокурор.

"Това беше атентат. Дали е за сплашване или да бъде физически ликвидиран главният прокурор, това е недопустимо посегателство. Не искам да се ангажирам с конкретни версии, но  в светлината на всичко, което се чу, на мен лично ми звучи по-вероятно да е действие, насочено да предупреди или да сплаши главния прокурор", посочи министърът на вътрешните работи.

В предаването "Неделя 150" Демерджиев подчерта, че практиката с "дела на трупчета" може да бъде прекратена със законодателни промени, които да дисциплинират прокуратурата в приключването на делата. А по думите му влиянието между политици и магистрати е двупосочно.

"Изключително неприятно изглежда ситуация, в която политически кръгове и кръгове от прокуратурата си разчистват сметки. България очаква работеща прокуратура, че трябва да има обективен и еднакъв подход към всички производства. Това се разбра частично. Надявам се да няма лов на вещици, а реални действия", посочи министърът.

Във връзка с войната по пътищата той поясни, че борбата с пътния травматизъм не е само на МВР, но и на АПИ, на общините, на прокуратурата, на съда. И са необходими законодателни промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Сатир преди 11 месеца
Та какво каза Дерменджиев , министър до време ама адвокат цял живот на кяр. Само прокурорите малко по яваш щото развалят келимерата.
28
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Този *** Демерджиев ( или познат като "Бях точен с парите" ) досъсипа МВР и в момента държавата е тотално деградирала! Очакваме да сменим и името на държавата ни - успешно можем да я наречем Простакария .
27
0
 
7
 
! Отговори
Зьцжбнмю преди 11 месеца
Дела на трупчета е когато падна основният свидетел срещу Бобокови от висок етаж на новострояща се сграда.. Другото си е НПК. Помним как Манолова извади Ванко1 от затвора, и приеха зако, който трябваше о винителният акт да бъде внесен в определен срок. И като се прекратиха определени дела на ефни личности премахнаха и закона. Сега гледката е същата. Не им се иска определени богаташи да ги съдят.
26
2
 
6
 
! Отговори
?!? преди 11 месеца
Тоя да се занимава с мафията в МВР, че мигрантите, дрогата и просститутките са на всеки ъгъл. Има за каво да работи, не да чепка прокуратурата. Защото това е политическа намеса в друг орган. Да покаже резултати в КАТ, че там е мафия дълбока. При катастрофа с пострадал Катаджията, Доктора и пострадалия веднага правят престъпна група да източат застраховката на виновния.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гарга на Гарга око не вади, та Предател на Предател компромат вади ли?
24
1
 
5
 
! Отговори
Заради предателите преди 11 месеца
В Аферата на В.Томова са написани разговори, интерпретации размесени с думи за женски и мъжки полови органи описващи вид мъжки характери, както онзи виц от великия Тодор Колев "каква е раликата межди путкатаИвагината", а де? "Едното било медицински термин, другото качество на мъжки характер".Пък после се чудим защо загинаха Левски,Ботев,Караджата, Бенковски и хиляди смели бунтовници, защо избиха толко народ 23та; 42-44Марек,ЖелюДемиревски подводничарите; 45-53 интелигентни люде?От ПРЕДАТЕЛСТВАТА
23
0
 
10
 
! Отговори
89 преди 11 месеца
Явно говоренето ще продължава до края на света!!!Действия йок! Можехе само да дишате праха на Кьовеши!!! Засрамете се !!
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи, понеже прокурорът и други висши чиновници споменали публично за корупцията в съдебната система, едва сега тези практики били признати за реални, иначе досега се криели или отричали...Ами то така е с всички проблеми в тази прогнила държава! Отричат се, докато някой няма личен интерес да ги огласи. А са ги огласили, защото са разчиствали лични сметки, не защото мислят за народа!. Мафията пак се готви да управлява, надява се да няма "лов на вещици", разбирай да не бъде съдена......
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Признаха си, че и двамата са виновни!
20
2
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 11 месеца
НЕ ИСКАМЕ ДА ЧУВАМЕ ЗА - Тъппи Ченгета и Тъъпи Прокурори - Издайте Вестник -Престъпен Свят ... .....ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
19
2
 
9
 
! Отговори
Майора преди 11 месеца
Абе Демерджиев а да кажеш нещо по адрес на думите"Бях точен с парите..."!И какво направихте нищо , реформата не е само в прокуратурата , тя е за цялата съдебна система , включително и за адвокатите нс олигарсите и съдиите пускащи предсрочно убийци на свобода и оневиняващи ужийци на пътя! А с искането за реформа която видни юристи казаха че е противоконституционна и ще падне пред КС , вие искате послушен главен прокурор да спре делата срещу олигарсите!
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Демерджиев: Гешев и Сарафов признаха практики и факти, за които отдавна се говори . . . НО НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ, КАКТО И СЕГА! ЛАЛА БАЛА!
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гешев и Сарафов играят заедно театър. Гешев и Сарафов казаха: "Продължаваме играта, прегрупираме се.". Сарафов се прави на опозиция на Гешев, за да спечели сърцата на простттите балъци. Сарафов става нов главен герберски прокурор или избират тяхна калинка главен прокурор, ако не успее. Една хубавица от Бургас се направи, заедно със Сарафов на опозиция и смятат, че могат да измамят народа и да я сложат за нов герберски прокурор. Всичко е планирано за по-глуппавите.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Демерджиев да си наеме по-добри съветници и лесно ще се справи с пътната обстановка. Със случайни проверки на пътя може да има само случайни резултати. Трябва да се отстранят причините, ако се гледат само последствията те винаги ще се появяват докато ги има причините.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А ти ходи ли в Македония
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
отдавна съм казал, че нещата ще се оправят, когато гарваните и чакалите се избият взаимно, на всеки му идва реда, скоро и на разединителя Радеф!!!
13
2
 
7
 
! Отговори
ГЕРБоливуд нов филм преди 11 месеца
"Дела на трупчета"
12
0
 
7
 
! Отговори
Народ преди 11 месеца
Е, добре, одавна се говори! Е, кой да го провери!? Народът вярва в държавните институции. Ама, вършат ли си работата, отговорно, честно и безапелационно!?
11
1
 
9
 
! Отговори
Приятен ден преди 11 месеца
Сатанизъм и Инквизиция си признаха, сега и МВР да си признаят за симбиозата с мутри ......
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
6 милиона мишлета а котараците фърлят досиета и си пията кафета.