Габриел поиска от ПП-ДБ да преосмислят модела, принципите и състава на кабинета

Държавата не можело да влезе в ледена епоха
Обновена: 30 май 2023 12:47 | 30 май 2023 12:46, Камелия Цветанова
160
Габриел поиска от ПП-ДБ да преосмислят модела, принципите и състава на кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мария Габриел, която е номинирана от ГЕРБ за ротационен премиер и която замрази преговорите за подкрепа на кабинета  на ПП-ДБ, призова второта по големите коалиция в НС да преосмисли формата, състава, личностите в евентуалното правителство, принципите си.

Още по темата
"Призовават ги да преосмислят всичко, което изброих, за да не стигнем до ледена епоха, която ще замрази тотално държавата тотално. Разочарованието в обществото е огромно,  недоверието в партньорите ни е огромно, страхът в администрацията е потресаващ и от тази криза се излиза само с усилия за доверие от всички участници в политическия живот и цел, която е да стабилизиране на държавата и да се погрижим за хората.

Всеки трябва да направи компромис и да намерим решение, което де предложи стабилност. Мандатоносителят е наход да търси и намери подкрепа",каза тя.

Томислав Дончев призова ПП-ДБ да сменят подхода.

Според него вече има нов  феномен - война между институции.

"Приемете го като приятелски съвет, сменете подхода, така няма как да стане. Ако искате вземе пример от нас, ние направихме всички възможни и невъзможни компромиси. Не може с15% от депутатите да получите цялата власт от ПП, не е  честно, не е европейско и демократично. Като отговорност за съставяне на правителство предложете друг формат, говорете с нас, говорете с другите партии. България трябва да има работещо правителство“, призова той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: Мария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
2
 
! Отговори
Smurf преди 10 месеца
Казано на кратко Герб предалагат Владко Горанов за министър на финансите , но отговорността ако пак изчезнат едни 600 милиона да я носи Асенв Василев
74
0
 
10
 
! Отговори
Герб преди 10 месеца
Много настояват да се омажат с лай ната на ПП!
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Едните откраднаха милиарди , 1/3 асфалт го няма , саниране , метро , отвсичко строено е крадено !Другите не са у ред , който много лъже оглупява . За нищо не стават като детската градина са !И сега тези, щели да оправят България.Те са за бракуване , ама да върнат парите в бюджета !
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тлъстият похотлив крадец Матю Харев, защо не е в затвора ?------Щото с перачките от ДСБ и ПП ще променя конституцията, за да определя как трябва да живеем.
71
2
 
7
 
! Отговори
Маре преди 10 месеца
И да направиш кабинет, след два мисеца ще има вот на недоверие! Или революция!
70
3
 
7
 
! Отговори
Дългопришков преди 10 месеца
Превод: ГЕРБ искат тотално и безвъзвратно подчинение. От пералнята на Борисов ПП се превърхана в мръсно бельо което сега Борисов трябва да изпере, а той никога няма да го направи. И сега за да не отидат на избори където ще са занулени ще изпълнят всичките му прищевки. Министри, служби, регулатори няма никакво значение. Което и назначение да предложи Денков - това е назначение на Борисов. По-брутално унижение в политиката няма в историята на целия свят. Браво ПП влезнахте в историята.
69
2
 
9
 
! Отговори
Посолствота преди 10 месеца
Много я е натиснало Марето и Боко!Готови са с ПП и от затвора да ухравляват!
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре че цялото въоръжение замина за Укрия че щеше да има кръвопролития но сега няма такава опасност. Няма такава държава.
67
3
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
До Анонимен ... народа ще ги изгони по трудния начин .... Хахаааа, като вчера пред президентството ли? 15 - 75 годишни, опикани русофила :))))))))))))))))))))
66
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
До До Габриел/74 "И мислиш че така се постига стабилност в държавата и се връща домершето на народа?? Луда ли си?" - Ц. Тя е ЕС комисар и споделя ценностите на Брюксел и ЕС - тези за които 90% грасуваТЕ. Факт.
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тлъстият похотлив крадец Матю Харев, защо не е в затвора ?
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще направят,няма как ...и на двете партии им трябва власт! Ако не са те,не се знае кой ще дойде и дали няма да сложи нормален прокурор и съдия . На ясно са ,че народа е търпелив,а и медиите са на посолството,ще наредят нещата за "благото на хората" естествено....
63
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Няма по-добро демо какво Е ЕС от поведението на ПП/ДБ и що е то евроинтеграция от управлението им. НО местният про'с'так е неграмотен, некадърен, мързелив, т'п и про'ст и чака нямой да му ДАДЕ "европейска МРЗ".
62
3
 
8
 
! Отговори
До Габриел преди 10 месеца
Значи ОЩЕ искаш да правиш правителство с хора които прокуратурата разследва за държавна измяна !! И мислиш че така се постига стабилност в държавата и се връща домершето на народа?? Луда ли си?
61
4
 
9
 
! Отговори
баце преди 10 месеца
Тази стана за смях .....
60
1
 
5
 
! Отговори
До 68 преди 10 месеца
Говориш като нагъл третополов наведен към ппдб. А момент, ти си такъв
59
1
 
6
 
! Отговори
Що бе преди 10 месеца
Боко няма ли да го перат?
58
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако имаха капка достойнство трябва да се откажат и да не стават за смях повече. Ако съглашателството успее народа ще ги изгони по трудния начин.
57
1
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Малко хумор: Журналист към Стоичков - Ройтерс каза едикакво си? Стоичков - Коя е тая госпожа? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
56
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще трябва да се прави правителство, защото Радев е твърде преял с власт. Нагушил се е като пеликан, пипнал е и Гешев да му изпълнява поръчките.---------------Герберите сте много нагли. И много лъжете. Да не говорим за кражбите.