Ганев: ГЕРБ е в по-добра ситуация от ПП

Двете групи имат плюс от кабинет
30 май 2023 08:15, Росен Стойчев
94
Ганев: ГЕРБ е в по-добра ситуация от ПП
Снимка: БГНЕС

„Замразяването на преговорите може да се чете като политически ход от ГЕРБ, които виждат ПП след изтеклите записи в една по-неизгодна позиция и можем да смятаме, че преговорите навлизат в друг етап, в който ГЕРБ е в по-добра преговорна позиция. Възможността за съставяне на кабинет между първите две политически сили все пак е налична". Това заяви в интервю за БГНЕС политологът от „Тренд" Димитър Ганев.

Още по темата

Той обясни, че проблемът на ПП е, че за разлика от тях, ГЕРБ имат отворена възможност да отидем на избори и на тези избори ГЕРБ ще бъде в по-силна позиция от ПП. „Ако втората политическа сила отиде на избори те със сигурност ще имат по-нисък резултат и преговорната им позиция спрямо ГЕРБ ще бъде особено по-слаба. В този смисъл ПП – ДБ трябва да направи всичко възможно в рамките на това НС да има кабинет, поради няколко фактора. Първо, ПП изградиха своята партия на база на отрицанието на модела ГЕРБ и в един момент стана ясно, че ще направят коалиция с ГЕРБ. Второ, в записите се чуха много притеснителни неща, които по - скоро навеждат към модели, на които те са се противопоставяли, а в момента излиза, че ги използват. „Продължаваме промяната" имат доста сериозни проблеми още преди да стане въпрос за кабинет „Денков", тоест те вече имат загуба на електорат и за тях е особено важно да не отидат на избори", коментира още Димитър Ганев.

На въпроса в каква позиция се намира първата политическа сила и дали за нея не е по-добре да отидем на избори, политологът уточни, че за ГЕРБ е от съществено значение да съставят кабинет с ПП поради най – малко две причини. „Причина номер 1 е практически приключването на протестите. тоест заравяне на разделението между либералната градска общност и ГЕРБ. Това е финалният ход на ГЕРБ за излизане от изолацията и те са на една стъпка от това да го постигнат", каза Ганев и продължи: Втората причина е, че една коалиция на ПП - ДБ с ГЕРБ без съмнение ще нанесе щети върху електоралния корпус на „Продължаваме промяната", а това за ГЕРБ е от особено важно значение, защото по този начин те ще излязат сами, на практика без сериозен опонент на местните избори, а ПП след 4-5 месечно управление с ГЕРБ несъмнено ще понесе някакви щети", смята още Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Още днес Кирю и Асан да бегат да целуват ръка и ГЗ на Боко. Иначе на новите избори са при ИТН :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Но депутата Христо е невинен, за всичко.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Завъртете колелото на късмета и изберете за ротационен премиер Къци Вапцаров! Риск печели, риск губи, риск ПаткиПасе!
23
1
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Какви записи бе, човек? Това е един цял запис 5 часа, дори с почивките и шегичките. Ако това не е истински запис, не знам на кое викаш истински запис. А това, че ЕС си мълчи, причините може да са много, но ето ти една- виновника винаги мълчи, докато не го сръчкат яко. Тогава почва да се оправдава.
22
9
 
2
 
! Отговори
Eli преди 10 месеца
Айде стига с тия записи. Службите били съгласувани с посолствата, е и? По-добре с посолствата, отколкото с 6-те джуджета в ресторанти. Какво свършиха тия служби за хората досега, че толкоз ги браните? Пък М.Габриел я били обидили. Отворете която статия решите за нея тук и в който и да е сайт и вижте коментарите. Същото казват всички - жена на мъжа си и на кума си, нищо несвършила за България. Пък сега - обидно било!
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако ГЕРБ направят правителство, за ПП не говоря - от тях вече нищо не зависи, ще изгубят местнич вот катастрофално. Спасява ги някаква мимикрия намекспертно правителство, но ако отидат на избори, ще имат свое.
20
4
 
14
 
! Отговори
Май не ви е ясно преди 10 месеца
Целият Репресивен апарат работи за САЩ срещу Българските интереси! Това е по зле от ИНКВИЗИЦИЯТА бе хора, зомбираха ви без да се усетите!
19
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия ги видяхме. Най-добре е Възраждане да управлява.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стига с тези глупави и манипулативни анализи! Истината е че при следващи избори и двете формации ще паднат с едно-две места надолу, защото и двете предадоха гласоподавателите си!
17
5
 
7
 
! Отговори
МВР ПЕРНИК УРОДИ преди 10 месеца
Гешев е назначен от ЦРУ да унищожава Българи!
16
2
 
5
 
! Отговори
ЦИГАНИЗАЦИЯ преди 10 месеца
Главният Секретар на МВР, шефа на ДАНС се назначават от САЩ! Тези работят за САЩ срещу всички нас чрез 50 000 полицаи и 4000 ДАНС-аджии!
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Истината е, че целия политически елит заедно с президента трябва да бъдат сменени.
14
2
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Коалиция ще има, само ако пАсолството каже. Иначе ГЕРБ си забива сам нож, ако се коалира с превратаджии. Ако ГЕРБ иска да излезе с предимство в ситуацията, трябва отново да преговаря с БСП, за да направят правителство с трети мандат на ДПС. Може да се договорят за приемане на бюджет, нови мандати и там каквото трябва, а след това нови избори.
13
0
 
2
 
! Отговори
ЦИГАНИЗАЦИЯ В МВР преди 10 месеца
Шефовете на ОДМВР, СДВР и ГДНП да си обират крушите докато е време, ще ги гонят с камъни по улиците!
12
3
 
6
 
! Отговори
По поръчка на САЩ преди 10 месеца
МВР /ДАНС станаха ДС!Следят личният живот на хората със Сателити!
11
8
 
7
 
! Отговори
Царя е гол преди 10 месеца
100% ПП играят с президента за унищужаване на държавата! Ако бяха приели мандата на ГЕРБ, до тая тъпотия немаше да се стигне! И много моля, кой по дяволите дрънка такива глупости на онлайн конференция? Записите, ако не са назначени от съдия и спец. разузнавателни средства, се смятат за фалшиви и не са доказателства! Защо Евроинституциите ги отрекоха и не ги коментират, а ПП не ги отричат, не ги оспорват, приемат ги и газ, ще рушим, защо не се борят? ПП са тук да подпомогнат разрушаването на държ
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фенчето на банкянската мутра отново се излага като анализатор :))) Остава да поканят и оназ кривогледата фенка на Бойко и картинката ще е пълна :)))
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цялата посткомунистическа прослойка трябва да си отиде.Тези хора не са си извадили никакви поуки от 33 г демокрация тук.Продължават по същия път, който изгони милиони извън България.Ако тя продължи до 33 години няма да има и държава България.ЕС ще трябва да се изтегли един ден оттук и то защото просто няма да има такава държава и такъв народ.
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никога в историята на вселената президент не е твърдял открито по медиите че собствената му държава не трябва да сформира правителство.Радев е позор!!!
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Задачата на ПП и ДБ беше да ни вкарат в криза и да налеят вода във воденицата на ***. Кабинет няма да има щото това не е в интерес на Русия