Радев от Анкара: Няма експертни кабинети, скоро ще проличи

Бъдещото управление да следва курса, който зададохме, призова президентът
3 юни 2023 16:39, Анисия Иванова
182
Радев от Анкара: Няма експертни кабинети, скоро ще проличи
Снимка: БГНЕС

Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме, не просто да има увещания и разговори. Няма експертни кабинети. Това каза президентът Румен Радев в Анкара.

Да, съставен е от експерти, но политическата отговорност и ръководство ще бъдат от партиите, които застават зад това правителство, уточни той. И много скоро ще проличи според мен коя партия каква доминация има в съответните министерства.

Всеки има право да протестира, но не искам да засягам тази тема сега, за нея ще говорим много скоро в България, коментира Радев протестите пред президентството.

Държавният глава коментира и посещението си в Турция, като каза, че югоизточната ни съседка е най-големият икономически партньор извън ЕС.

След посещението ми в Истанбул сключихме споразумение и получаваме достъп до всички турски терминали за втечнен газ, с резервиран капацитет от 1,5 млрд. на година. В близките дни трябва да открием разширението на КПП "Капитан Андреево. Предстои подписване на меморандум за втора жп линия между Елхово и Одрин. Проектира се и отсечка между Лесово и АМ "Марица", за да се раздели огромният поток от ТИР-ове и влакове на две. Пешеходен мост при Резово също ще бъде изграден. Силно се надявам, че новото правителство ще се възползва от постигнатото и ще довърши започнатото, коментира Радев.

За нелегалната миграция, той каза, че България и Турция имат ключово значение за бъдещето на Европа. Пътят е на взаимно сътрудничество при уважение на суверенитета. Ще създадем организационен център, за да се справим с мощната мрежа от нелегален трафик на мигранти. В координация с Европол вече работи група, в която участват представители на нашите служби и МВР. Целта е да има много бързо споделяне на информация и да провеждаме координирани операции в ЕС, с които да се нанасят удари в центровете за трафик на мигранти, обясни Радев. /БГНЕС


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ИМПИЧМЪНТ!!!!!
23
20
 
18
 
! Отговори
народ преди 11 месеца
Много точно казано от Президента!
22
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще яде бахура този мародер Той е главния виновник за разделението в държавата По конституция трябва да раздава медали и да чете коледното поздравление.Чрез москва бг службите, и русофилите у нас , успя да си присвои цялата власт в държавата И нанесе много вреди на страната и хората в нея
21
13
 
11
 
! Отговори
Нео преди 11 месеца
Няма и умни чорапи!
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Турците и те се притесняват, че българи скарат ли се става потоп :)))
19
18
 
18
 
! Отговори
БРАВО преди 11 месеца
РАДЕВ. БАВНО И МЕТОДИЧНО ЩЕ ГИ ИЗМЕТЕШ. НО НЕ ЗБРАВЯЙ.СЪД И У ПАНДИЗА. С НЕОПРОВЕРЖИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА КРАЖБИТЕ ИМ. ТЕЗИ ГЕПИ ПЕПЕЙЦИ ДЕБЕЙЦИ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА СПРАТ ВСИЧКО КОЕТО ТИ ЗАПОЧНА. ПРАВОСЪДИЕ БАРСЕЛОНА ИМУНИТЕТА НА ТУЛУПОВ. ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА ОВЛАДЯВАТ ОВЛАДЯНАТА ДЪРЖАВА ТУЛУПОВА ШИШОВА ДОГАНОВА ЗАЕД3СЪС ДУПСЕТО.
18
23
 
22
 
! Отговори
Питанката преди 11 месеца
Защо всеки път като Радев си отвори устата, казва някоя глупост? Това от Деси ли го е научил?
17
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Утре избират правителство и зеления чорап става напи кано мушкато без никаква власт. Спира да излага България е ЕС и НАТО и да върши подривни задачи дадени му от Решетников и Масква с тьотка Йотова ще си пият руския чай в президентство и ще си пеят руски песнички.
16
19
 
23
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 11 месеца
Прав е. Какви "експерти"? Това са бандити в сговор. А и във война ще ни вкарат.
15
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя кога отиде в Анкара?
14
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кажи защо турски войски ще влизат в България, у рунгел.. не трябва да те интересува правителството! Не е твоя работа!
13
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радев беше преизбран хиляда пъти по честно от прасето Ердоган
12
16
 
10
 
! Отговори
= преди 11 месеца
*** вибрира от бяс че губи властта. Единствения голям проблем който виждам в новото правителство е кокорчо. От една страна е хипер амбициозен, от друга доста некадърен, пък и е зависим по гейската линия. Но дано се справят че в страната вече не се диша от нова на картинките зелени чорапи
11
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Така така истина е копейките не се контролират от ЕС, но се контролират от Путин и Москва така че избирате, къде да бъде България.
10
24
 
7
 
! Отговори
салют преди 11 месеца
Радев оставка достатъчно.СЛАВА НА РУСИЯ И ВЕЛИКИЯ Путин
9
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Първият импийчнат президент на Русия в България
8
26
 
19
 
! Отговори
За Промяната преди 11 месеца
Радев е позор! Импийчмант и затвор!
7
24
 
20
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 11 месеца
Така е другарю Радев Зеленочорапний. И съветската ембасада няма да ти помогне. Протестът май ти бръкна някъде.
6
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След тоталната дескридитацив на ППДБ и ГЕРБ и умиращата като партия БСП западните кукловоди много се уплашиха,че Възраждане не само ще е единствената алтернатива на статуквито която не се контролира от Вашунгтон,Тел Авив и Брюксел ,но след провала на другите партии на следващи избори възрожденци ще са първа политическа сила,те затова започнаха западните кукловоди да помпат имиджа на натовския ген.Радев,че е (русофил) та с политическия му проект който се готви да се излъже електората
5
18
 
18
 
! Отговори
Сержант преди 11 месеца
Руският газ, Радев кажи си, че това е причината за нежеланието ти за правителство.