Срокът на годност на кабинета ще е до първата ротация

ГЕРБ-СДС могат да откажат да поемат властта, смята Юлий Павлов
8 юни 2023 17:00, Анисия Иванова
30
Срокът на годност на кабинета ще е до първата ротация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Срокът на годност на това правителство ще е не до местните избори, а поне до първата ротация. Това прогнозира политическият анализатор Юлий Павлов, който взе участие в дискусия на тема „Политическата криза – възможни решения и отражението им върху местните избори“, организирана от аналитичния клуб за прогнози „Екзаминър“.  

Според Павлов, ако правителството е неуспешно, от ГЕРБ-СДС могат да откажат да поемат властта със своя бъдещ ротационен премиер Мария Габриел, както и да предизвикат предсрочни парламентарни избори заедно с европейските.

Идеята, че това правителство ще доведе до загуби в електоралните тела на формациите, участващи в него, според мен е необоснована, смята още анализаторът, цитиран от БТА.

Аналитичният клуб за прогнози „Екзаминър“ е независимо сдружение на анализатори и експерти, сред които гл. ас. Димитър Найденов, доц. Татяна Буруджиева, Първан Симеонов, проф. Румяна Коларова, д-р Любомир Стефанов и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
11
 
! Отговори
Дааам преди 10 месеца
Гледайте и ВСС на живо, вижте какви пр.туки има и там.Платени с много пари......не само в парламента там е па зле.Срам и позор, толкова гнусно и долно че е страшно.
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ГЕРП да откажат да се нагълтат с власт?? Това този човек мисли ли го? Та те с 300 зора напираха да набутат своята гарга в това правителство..